CinEd lansează platforma online în cadrul Festivalului Internațional de Film NexT

0
1134
Ascultă acest articol


Platforma CinEd va fi lansată oficial în România vineri, 8 aprilie, printr-o conferință de presă ce va avea loc la Institutul Francez din București (sala Elvira Popesu) începând cu ora 11:30, în cadrul Festivalului Internațional de Film NexT.  La conferința de presă, la care sunt invitați nu doar jurnaliștii, ci și cadrele didactice interesate de proiect, vor fi prezente Léna Rouxel (Coordonatoare a proiectului CinEd din partea Institutului Francez din Paris) și Agnès Nordmann (Coordonatoare a departamentului de cinema din cadrul Institutului Francez din Paris). Vor fi prezentate obiectivele CinEd, utilitatea platformei, materialele pedagogice și catalogul de filme la care profesorii și elevii vor avea acces anul acesta.

Conferința de presă se continuă cu o invitație la dialog, în cadrul unei mese rotunde, la sala de cinema Elvira Popescu (12:30 – 14:30). Tema întâlnirii: importanța educației cinematografice în școli. Se va discuta despre necesitatea și beneficiile educației audiovizuale pentru elevi, despre obstacolele care există în a facilita accesul la aceasta, dar și despre soluțiile existente.

La această întâlnire sunt aşteptaţi să participe reprezentanţi ai Ministerului Culturii, Ministerului Educaţiei, Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, profesori şi elevi care au luat deja parte la programe de educaţie cinematografică similare.

Tot în cursul lunii aprilie, vor avea loc sesiuni de formare pentru cadrele didactice doritoare să ia parte la proiectul CinEd şi să organizeze proiecţii pentru elevi.

Înscrierile pentru sesiunile de formare se pot face până la sfârşitul lunii martie, pe adresele de mail cined.macondo@gmail.com (pentru învăţământul primar) şi cined@nexproject.ro. (pentru gimnaziu şi liceu).

Participarea la sesiunile de formare este GRATUITĂ. Fiecare sesiune va dura aproximativ 2 ore și va include, pe lângă prezentarea proiectului și a modului în care pot fi folosite platforma și materialele pedagogice, o analiză a filmelor CinEd, urmată de discuţii sub îndrumarea unui critic de film.

Vă reamintim că CinEd – European Education for Youth este o inițiativă ambițioasă de cooperare europeană, care aduce laolaltă organizații culturale din Franța, Portugalia, Spania, Italia, Bulgaria, Republica Cehă şi România. Primele 10 orașe din România care vor beneficia de programele proiectului sunt București, Alexandria, Buzău, Galați, Craiova, Mediaș, Târgu Mureș, Timișoara, Ploiești, Roman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.