Cea de-a XII-a ediție a Festivalului Internațional de Film București (BIFF) prezintă încă  o nouă secțiune, dedicată filmul francofon.

Lungmetrajul LA FILLE DU PATRON,. lansat în 2015 și care reprezintă debutul actorului Olivier Loustau ca regizor, va fi proiectat la BIFF, în prezența sa. Filmul este realizat de casa de producție a Nadiei Turnicev și a frumoasei  Julie Gayet.

Un film cu o puternică amprentă socială, La fille du patron își dezvoltă scenariul în jurul unor juxtapuneri nonconformiste, creionând un portret la zi al working class-ului francez.

 “Am încercat să rămân fidel subiectului meu și să nu mă implic emoțional. Am vrut, mai presus de orice, să nu uit că sunt extrem de norocos că regizez primul film, și că mă bucur de asta, în timp ce o fac.

OLIVIER LOUSTAU este actor, scenarist și regizor, cu o carieră de peste 20 de ani în teatru, televiziune și film. În 1995, când trebuia să devină reporter descoperă comedia și începe să filmeze pentru industria cinematografică, dar și pentru televiziune. Nu-și uită însă pasiunea pentru jurnalism, așa că, în 1992, când conflictul din Iugoslavia este la cote maxime, pleacă în Sarajevo, pentru a face un reportaj independent. Olivier Loustau este actorul preferat al lui Abdellatif Kechiche.

De asemenea, în cadrul Secțiunii Fancofone vor putea fi vizionate și următoarele două filme:

BADEN BADEN, o coproductie Belgia-Franța, lansata in 2016. Primul lungmetraj realizat de talentata Rachel Lang abordează frontal tema transformărilor – atât pe plan intrinsec, cât și în relaționare cu exteriorul – care acompaniază procesul de maturizare.

A CHILDHOOD, reg.  Philippe Claudel (Franța 2015)

Câștigător al premiului Gold Hugo pentru Cel Mai Bun Film la Chicago Film Festival, Une Enfance este o dramă realistă și emoționantă semnată de regizorul și scriitorul Philippe Claudel.

Festivalul Internațional de Film București, cel mai longeviv festival competițional de lungmetraj din Capitală, se va desfășura între 18 și 24 aprilie, la Institutul Francez (Sala „Elvira Popescu”), si Muzeul Tăranului Român (Cinema Muzeul Țăranului), unde vor avea loc evenimente speciale dedicate copiilor și adulților: proiecții în premierã în România, gale,  „workshop-uri”, „master-classes” etc. Organizat de Fundația CHARTA, BIFF se desfășoară cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), al Uniunii Cineaștilor din România și al Institutului Cultural Român, sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale, Principele Radu al României.

Filmele, cele mai multe fără distribuitor în România și invitații speciali din cinematografia românească și internațională, garantează o săptămână magică pentru iubitorii de artă și cultură.  Filmele vor avea cel mult 2 proiecții.

Biletele se pot achiziționa de la cinematografele partenere dar și online de aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.