Acţiunea animaţiei 3D ,,Un lup printre oi” ne duce într-un tărâm magic îndepărtat, pe o pajişte liniştită, unde o turmă de oi duce un trai fără griji. Însă, problemele încep să apară în momentul în care o haită de lupi se instalează în apropiere.

Regizor: Andrey Galat, Maxim Volkov

Scenariu: Neil Landau, Maksim Sveshnikov

Gen: Comedie, Animație

Lansare: 22 aprilie

Durata: 93 min

Studio: Wizart Animation

Distribuitor: Freeman Entertainment

Clasificare: A.P.

Actori:

Ruby Rose … Bianca
Tom Felton … Grey
Thomas Ian Nicholas … Skinny

Sinopsis:

Din dorinţa de a-şi demonstra abilităţile de conducător, tânărul Grey, succesorul haitei, apelează la trucurile magice ale unei vrăjitoare neîndemânatice şi se transformă, din greşeală, în berbec. Împărţit între familia de lupi şi turma de oi care l-a adoptat, Grey trebuie să găsească o cale să aducă pacea în ţinut, dar şi să îşi recapete identitatea.

Recenzie:

Salutare ”tovarăși cinefili”!

Pe-atât de buni în teatru pe-atât de slabi în animații!

La momentul la care scriam recenzia la o altă animație, și mă refer aici la Sava. Heart of the Warrior, credeam că nu o să mai am parte de o producție atât de slabă și anul acesta. Se pare că m-am înșelat și se pare că nici de această dată rușii (că ei sunt creatorii filmului de față), nu au reușit să îmi dovedească, încă odată, că ceea ce spuneam cu câteva luni în urmă nu este adevărat, și anume faptul că stau foarte prost la capitolul imaginație, creație și scenariu de film pentru copii. Și mă refer doar la producțiile recente, nu la cele mai vechi. Acolo se vede clar că este vorba de o altă școală de creatori.

volki-i-ovtsy-beeezumnoe-prevrashchenie-149138lAșa cum scrie și în sinopsis-ul și în mapa de presă, filmul ne prezintă o poveste văzută prin ochii unui lup, tânăr și fără experiență, pus în fața faptului împlinit. Și anume că va trebui să se lupte cu un coleg de haită pentru a demonstra că are stofă de lider. Din păcate, conform dictonului lupul își schimbă blana dar năravul ba, și de această dată personajul nostru ne dovedește că nu are maturitatea de a deveni un lider înăscut. Și de aici începe tăvălugul. Nu intru în detalii, pentru că încerc, totuși, să vă las să vedeți și voi deznodământul acestei pelicule.

Din punct de vedere tehnic, și trebuie menționat că filmul vine în format 3D, nu excelează absolut deloc. Nimic spectaculos, asta dacă nu luăm în calcul faptul că atât lupii, cât și oile, merg în două picioare, vorbesc, se căsătoresc (de parcă ar fi oameni) și dansează pe muzică de club (say what?!). Dublajul din rusă în engleză nu vi-l pot cântări și aprecia, dar cel în română, din păcate pentru cei implicați, da. Și vi-l pot descrie simplu, într-un singur, ba nu, hai maxim două: slab, patetic!

volki-i-ovtsy-beeezumnoe-prevrashchenie-325020lNu înțeleg de ce nu se lasă dublajele artistice pe seama unor actori profesioniști, și se vine cu surogate? Nu înțeleg și pace. Nu dau nume ca să nu creez precedente, dar sfatul meu este să se rezume la ceea ce știe să facă mai bine, și anume la voci sintetizate în studio la greu și la hit-uri de… hit-uri. (got my drift honey?). Filmul este fad, anost, fără consistență și fără viziune creativă și regizorală. Păcat de banii băgați în producție, post -producție și difuzare în cinematografe.

Din punct de vedere organizatoric totul s-a derulat impecabil. Cei de la Freeman au fācut o super treabā la evenimentul de lansare, mai ales pentru cei mici. Ideea a fost foarte bunā și îi felicit! Animație, muzicā, animatori, pāpuși, tot ce se putea aduce pentru cei mici.

Nu vă pot spune să vă duceți copii la acest film, dar dacă ”The Jungle Book”, care tocmai s-a lansat în cinematografe, nu vă încântă… atunci mergeți, dar pe răspunderea voastră. La vizionarea din seara asta au fost prichindei, chiar foarte mulți, dar pe la jumătatea filmului erau plictisiți și faceau slalom printre rânduri.volki-i-ovtsy-beeezumnoe-prevrashchenie-973902lAcestea fiind zise, vă salut “tovarăși cinefili”, să vă curgă filme bune prin fața ochilor și ne auzim, în fiecare dimineață, de luni până vineri, de la 07:30, la Radio 1 România.

Cu aceste gânduri și rânduri vă invit din 22 aprilie în cinematografe să vedeți ”Sheep & Wolves/ “Un lup printre oi”, film adus în România de Freeman Entertainment, în cinematograful din orașul tău, în format 3D.

Poster:

volki-i-ovtsy-beeezumnoe-prevrashchenie-795719l

Trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=9HS8py_dzCY

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.