Ambasada României în Republica Moldova și Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău anunță proiecția în premieră a filmului Closer to the moon (2014, regia Nae Caranfil), în deschiderea Festivalului Filmului European din Republica Moldova. Evenimentul open-air va avea loc duminică, 15 mai 2016, ora 17.00 în Gradina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Chişinău.

Anul acesta, pe lângă filmul care va inaugura festivalul, România va mai prezenta două pelicule: drama Q.E.D (2013, r. Andrei Gruzsniczki) va putea fi vizionată pe data de 17 mai la ora 20.25, iar comedia Toată lumea din familia noastră (2012, r. Radu Jude), pe data de 19 mai la ora 18.30.

Ediţia de anul acesta a Festivalului Filmului European se va desfăşura în cadrul Orăşelului European, ce va putea fi vizitat în perioada 15-20 mai, în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Chişinău.

De asemenea, în strânsă colaborare cu Ambasada României în Republica Moldova, Consulatul General al României la Bălţi, Consulatul General al României la Cahul şi Centrul de Informare al României de la Comrat cele trei filme româneşti vor fi proiectate şi în localităţile Bălţi, Cahul şi Comrat, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Europei, după cum urmează:

  • 25-27 mai, la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi
  • 25-27 mai la Teatrul „B.P.Hasdeu” din Cahul
  • 25-27 mai la Centrul de Informare al României de la Comrat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.