TVh, una dintre puținele televiziuni care mai acordă spațiu de emisie culturii, va difuza miercuri, 25 mai 2016, de la ora 20:00, Gala Premiilor UCIN 2016.

Evenimentul a avut loc pe 16 mai 2016, în sala de spectacole a Cercului Militar și a fost filmat integral de echipa TVh. Actori, regizori, producători, oameni de televiziune, cu toții au pășit pe covorul roșu pentru a primi sau pentru a decerna premiile oferite de Uniunea Cineaștilor din România. Spectacolul a fost prezentat de Gianina Corondan si de Mihai Găinușă, cei doi completându-se magistral și oferind audienței replici spumoase și pline de umor.

Urmarind Gala UCIN la TVh, veți vedea pe aceeași scenă oameni de televiziune (Mihaela Călin, Dragoș Pătraru), creatori de modă (Cătălin Botezatu), cântăreți (Dan Byron, Rona Hartner) critici de film (Cristian Tudor Popescu, Dana Duma), actori (Florin Zamfirescu, Ada Condeescu, Medeea Marinescu, Diana Cavaliotti, Diana Dumitrescu, Cuzin Toma, Rodica Lazăr, Ioana Flora), regizori și producători (Stere Gulea, Ada Solomon, Codin Maticiuc).  Profesor doctor Laurențiu Damian – Președintele UCIN, a înmânat nu mai puțin de  unsprezece premii speciale, printre care Premiul Academic UCIN, maestrului Victor Rebengiuc.

Juriul, prezidat de Stere Gulea, a hotărât ca Marele Premiu și Trofeul Uniunii Cineaştilor să  meargă către filmul „București NonStop” regizat de Dan Chișu, iar Premiul Special al Juriului a fost conferit filmului „Aferim!”, regia Radu Jude. Premiul pentru regie a fost oferit lui Corneliu Porumboiu pentru filmul „Comoara”.

 Miercuri, 25 mai, ora 20:00, la TVh, îi veți vedea nu doar pe câștigători și declarațiile lor, ci și un adevărat spectacol oferit de artiștii prezenți: Concertino, Jezebel, Pasărea Rock și talentatele balerine ale școlii Floria Capsali, care au completat cu grația lor, atmosfera de gală de la Cercul Militar.

Gala Premiilor UCIN a fost un eveniment organizat de Uniunea Cineaștilor din România, cu sprijinul CNC și  produs de REVOLVER.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.