Mai puțin de o săptămână ne desparte de unul din cele mai așteptate evenimente ale anului, Gala Premiilor UCIN, care va avea loc pe 21 septembrie 2020, la Teatrul Național București. Emoțiile cresc cu fiecare zi care ne apropie de decernarea premiilor Uniunii Cineaștilor din România. Peste 70 de filme au fost înscrise, însă doar o parte dintre ele vor ieși căștigătoare la cele 22 de secțiuni.
Spectacolul Gala Premiilor UCIN 2020 aduce și o premieră. După ani la rând în care gala a fost filmată și difuzată ulterior, 2020 este anul în care întregul eveniment va fi transmis live pe CineMaraton, dar și pe rețelele de socializare Gala UCIN și ale partenerilor media. Astfel, începând cu ora 18.00 publicul poate vedea live sosirea invitaților pe covorul roșu și poate afla impresiile vedetelor și ale personalităților despre posibilii căștigători. De la ora 19.00 transmisia live se va muta în sală, unde publicul va putea urmări spectacolul și gala de decernare a premiilor din 2020. Gazda evenimentului va fi Cătălina Grama, alias Jojo, care prezintă pentru a treia oară Gala Premiilor UCIN și o face din suflet, cu grație și emoție. Spectacolul galei din acest an va aduce in prim plan cele mai iubite melodii din filmele românești pe scena Sălii Studio a Teatrului Național București pe care vor urca și unele dintre cele mai apreciate personalități ale momentului, printre care Liana Stanciu, Horia Brenciu, Olimpia Melinte, Tudor Giurgiu, Ozana Barabancea, Dorel Vișan, Adina Buzatu, Amalia Enache, Mircea Baniciu sau Andreea Marin.

”În fiecare an Uniunea Cineaștilor din România, prin Gala UCIN, sărbătorește filmul! Realizările cineaștilor în anul 2019 sunt remarcabile și multe filme au promovat poetici și estetici cinematografice care au impresionat nu numai juriul, dar și multe festivaluri cinematografice ale lumii. Vă invit să ne bucurăm împreună, iar oficiala distanțare să devină un prilej de apropiere, respect și reverență pentru toți creatorii.” declară Laurențiu Damian, președintele UCIN.

Juriul Galei Premiilor UCIN 2020 din care fac parte Stere Gulea (câștigătorul marelui premiu de anul trecut), Florin Mihăilescu, Marilena Ilieșiu, Irina Nistor și Dorel Vișan, a avut mai mult timp să vadă și să cântărească producțiile anului 2019, dar sarcina a fost cu atât mai grea cu cât în concurs au intrat filme din genuri diferite, unele noi, altele surprinzătoare, dar toate având calități și valoare.
În ciuda crizei sanitare care a zguduit industria cinematografică din întreaga lume și produce în continuare îngrijorare, filmul, ca și viața, trebuie să meargă mai departe. Pentru Gala Premiilor UCIN din acest an s-au luat toate măsurile de precauție pentru ca invitații să se simtă în siguranță, iar emoția va fi mare, tocmai pentru că ne aflăm într-o conjunctură deosebită.

”Hotărârea UCIN de a nu întrerupe tradiția de acordare a premiilor profesionale mi se pare că ține mai mult de viitor decât de prezent. Prin asta UCIN vrea să dea un semn de speranță domeniului cinematografic greu încercat de COVID 19. Suntem într-o situație grea, dar vom supraviețui!” spune Stere Gulea, regizor și scenarist, câștigător al marelui premiu la Gala Premiilor UCIN 2019.
Ca în fiecare an, evenimentul va reuni în Sala Studio (TNB) crema industriei cinematografice românești, vedete și personalități din domeniile audiovizual, cultură și arte și va pune în centrul atenției obiectivul principal al Uniunii Cineaștilor din România – susținerea valorilor tinerei generații de cineaști români.

Gala Premiilor UCIN 2020 este un eveniment organizat de Uniunea Cineaștilor din România în parteneriat cu Centrul Național al Cinematografiei, Institutul Cultural Român și Societatea Autorilor Români din Audiovizual DACIN SARA, proiect finanțat de Ministerul Culturii, producător ASIS Mapamond și Revolver.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.