Suicide Squad – Recenzie

2
5171
Ascultă acest articol

Cea mai mare unitate de anti-eroi este angajată să acţioneze în numele legii, deci împotriva firii lor.

Regizor: David Ayer

Scenariu: David Ayer

Gen: Acțiune, AventurăComedie

Lansare:  5 august

Durata: 122 minute

Studio: Warner Bros.

Distribuitor: Freeman Entertainment

Clasificare: AP.15

Actori:

Will Smith … Deadshot
Margot Robbie… Harley Quinn
Jared Leto… The Joker
Jai Courtney… Boomerang
Jay Hernandez… Diablo
Adewale Akinnuoye-Agbaje… Killer Croc
Cara Delevingne… Dr.June Moone / Enchantress
Joel Kinnaman… Rick Flag
Adam Beach… Slipknot
Karen Fukuhara… Katana
Ben Affleck… Batman/Bruce Wayne
Ezra Miller… The Flash
Viola Davis… Amanda Waller

Sinopsis:

O agenţie guvernamentală secretă recrutează cei mai periculoşi deţinuţi criminali şi îi condiţionează să ducă la bun sfârşit misiuni extrem de periculoase, în schimbul clemenţei. Filmul fenomen bazat pe benzile desenate DC Comics reuneşte o distribuţie impresionantă din care fac parte Will Smith, Margot Robbie, Jared Leto, Jai Courtney, Joel Kinnaman, Cara Delevingne şi Viola Davis.

Recenzie:

Salutare ”tovarăși cinefili”!

Întors din mini-vacața de vară, exact cu 3 zile înainte de vizionare, mă gândeam cum ar trebui să fie un astfel de film eveniment. Sincer, nu m-a dezamăgit deloc.

Suicide Squad” este filmul eveniment al începutului de lună august, și, trebuie să recunosc, la fel de așteptat ca ”Batman v Superman: Dawn of Justice”.

SS-DA-0003De altfel filmul scris și regizat de David Ayer, prin secvențele de început și cele de final, leagă BvS de Justice League, film ce îl vom avea pe ecrane în noiembrie 2017.

Ayer care, după cum spuneam, a scris și scenariul, a încercat și a și reușit, după părerea mea, să aducă pe marele ecran unul din cele mai bune comics-uri din universul DC.  Se pare că pe ce pune mâna Ayer, într-un fel sau altul, iese ceva bun. La fel s-a întâmplat și cu ultimul său film, ”Fury”, film care a avut parte de momentul de glorie la box-office.

Să ne întoarcem la film și să vă spun că prima parte a filmului ține foarte mult pe prezentarea personajelor și pe determinarea Amandei Waller, interpretată de Viola Davis, în a-și convinge superiorii de necesitatea acestei unități de anti-eroi.

suicide-squad-404291lAmanda Waller este un ofițer de informații american extrem de dur, care nu se sfiește să facă rău celor răi. Este comandantul secret al Brigăzii Sinucigașilor și nu îi pasă decât de operațiunea iminentă, toată lumea este de sacrificiu atunci când e vine vorba de binele suprem. Ea adună laolaltă Brigada pentru prima dată pentru a încerca o misiune imposibilă, asigurându-se că are țapi ispășitori pe care să dea vina și că nu poate fi trasă deloc la răspundere dacă lucrurile merg prost. Viola Davis joacă foarte bine rolul femeii de fier și ne ajută, dacă vreți, să trecem, rând pe rând, prin istoricul fiecărui membru al noii bande create de ea.

Introducerea în universul ”Suicide Squad” este lentă, în prima parte ai impresia că stai pe loc, și asta nu datorită lipsei scenelor antrenate, ci datorită modului calm de prezentare a fiecărui membru în parte, dar și datorită modului în care este adus în fața noastră adevăratul antagonist al Brigăzii de sinucigași.

suicide-squad-247179l-1600x1200-n-7a419f19Dr. June Moone / Enchantress este interpretată de Cara Delevingne, și trebuie să recunosc, chiar mi-a plăcut modul în care a fost prezentat pesonajul de tânăra actriță. Dr. June Moone este posedată de Enchantress, o vrăjitoare malițios de frumoasă, diafană și eterică, bătrână ca timpul. Tânăra doctoriță se străduiește să se agațe de latura sa omenească, deși este clar copleșită. Atâta timp cât Amanda Waller va deține, literalmente, inima lui Enchantress, June va rămâne sclava celor două femei, iar femeia fatală va continua să fie la cheremul temnicerei sale, până când va putea să renască și să recâștige tot ce a pierdut.

Știind comics-urile, mă așteptam la acest personaj să devină the bad girl, și chiar m-am bucurat când am constatat că așa va fi. Mulți se vor întreba de ce au introdus magia, vrăjile, vrăjitoarele în universul DC? Păi e simplu… trebuiau cumva să facă legătura cu următoarele filme din universul DC, și anume Justice LeagueWonder Woman și Aquaman, filme ce au magie, vrăji și alte elemente de gen. Asta e poate cea mai simplă explicație. Dacă ar fi să detaliem nu ne-ar ajunge timpul și spațiul alocat acestei recenzii.

suicide-squad-252897lWill Smith în rolul lui Deadshot… Wow! Omul ăsta nu dezamăgește niciodată, mai ales dacă îi și place personajul pe care și-l asumă. Nici de data asta nu face excepție și ne oferă un Deadshot mai uman. Nu intrăm în detalii, dar urmăriți-i personajul și o să vedeți de ce am spus cele de mai sus. Deadshot, pe numele real Floyd Lawton, este un asasin plătit al mafiei și, posibil, cel mai bun țintaș din lume. Profesionist impasibil care lucrează singur, fără să aibă încredere în nimeni, are o singură slăbiciune: fetița lui, Zoe, pe care Amanda Waller și colonelul Rick Flag o folosesc ca monedă de șantaj pentru a-l forța pe acest ucigaș de mare precizie să se alăture misiunii.

Harley acaparează ecranul

în totalitate

SS-08020rDacă ar fi să aleg ca și personaj central, din punctul meu de vedere, Harley Quinn a acaparat ecranul. Personajul psihopat, interpretat de Margot Robbie, este exemplar, la fel ca în comics, și poate mai bun decât versiunea ei din desenele animate. Poate egalul personajului din film este cel din seria de jocuri Batman create de cei de la Rocksteady Studios. Margot Robbie ne aduce pe ecran unul din cele mai cunoscute personaje din universul Batman al celor de la DC Comics. Poate la fel de importante ca și The Joker și Batman, și credeți-mă când spun că se vede studiul actriței asupra personajului. Merită din plin aplauzele noastre.

SS-T1-0025Că am vorbit de The Joker, trebuie să mărturisesc că mă simt puțin dezamăgit de jocul lui Jared Leto și de faptul că s-au tăiat multe din secvențele în care personajul mai sus menționat apare în filmul de față. Bine, într-un fel, înțeleg viziunea producătorilor, dorind să aibă PG15, și de aici și multe scene dure scoase. Dar, totuși, puteau să-i dea mai mult având în vedere că legătura dintre Harley și Joker, cel puțin în filmul nostru, este puternică. De altfel o să vedeți și voi asta când o să mergeți la film.

SS-T1-0005Unul din cele mai bine conturate personaje din gașca noastră, și mi s-a confirmat că este așa și de cei cu care am fost la vizionare, a fost cel interpretat de charismaticul Jay Hernandez. E vorba de Diablo. Tatuat pe față cu un craniu, Diablo a fost cândva membrul unei bande, având capacitatea de a crea și manipula focul după bunul plac. Dar el este bântuit de fărădelegile comise în trecut și dacă se lasă provocat în a-și folosi puterea, nu se știe cam cât de grave vor fi daunele ulterior. Personajul ăsta mi s-a părut cel mai cool dintre toate, iar în ”Suicide Squad” personajul nostru are timp să-și etaleze, atât povestea sa, cât și ce puteri sălășluiesc în el. De altfel o parte din personaje au momentul lor de de flashback, momente interesante care ne ajută să le înțelegem trecutul.

Avem câteva secvențe eveniment, dar nu vi le desconspir acum, ci vă las să le vedeți singuri, dar să nu clipiți că s-ar putea să le pierdeți. Oricum filmul, în întregimea lui, dă ceea ce ni s-a promis. Acțiune și foarte multe momente de comedie, în care, fără să vrei, râzi cu gura până la urechi.

batmanDin punct de vedere al imaginii și al sunetului, totul este la calitate superioară, poate pentru ochiul avizat este un pic deranjant faptul că partea a doua este filmată într-un singur loc/platou, dar restul sunt așa cum trebuiau să fie pentru un astfel de film. Dacă vorbim de coloana sonoră a filmului, trebuie să accentuăm faptul că este la fel de bună ca și cea din Guardians of The Galaxy, dar mult mai bogată în piese de excepție. Vorbim aici de Queen, Eminem și mulți alții. Vă las pe voi să-i descoperiți.

SS-20727rv3-AConcluzia finală este că DC și David Ayer au dat ceea ce au promis în 2004, an în care au demarat acest proiect. Filmul are de toate, acțiune, comedie, violență, psihopați, dar cel mai important faptul că au fost adunați pe marele ecran aproape toți villainii din universul DC trecut și prezent. Și în ciuda unor critici, acest film își merită din plin nota pe care i-am acordat-o. Filmul nici nu a apărut bine peste ocean, că deja a creat polemici puternice și s-a lăsat și cu petiții.

Acestea fiind zise, vă salut “tovarăși cinefili”, să vă curgă filme bune prin fața ochilor și ne auzim, în fiecare dimineață, de luni până vineri, de la 07:30, la Radio 1 România.

Cu aceste gânduri și rânduri vă invit din 5 august în cinematografe să vedeți ”Suicide Squad / Brigada Sinucigașilor”, film adus în România de Freeman Entertainmentîn format 2D, 3D, IMAX 3D, 4DX.

Poster:

Freeman Entertainment

Trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.