Arthur Bishop a crezut că și-a lăsat în urmă trecutul criminal, când dușmanul său cel mai periculos îi răpește iubirea vieții.

Regizor: Dennis Gansel

Scenariu: Philip Shelby, Tony Mosher

Gen: AcţiuneThrillerCrimă

Lansare: 26 august

Durata: 98 minute

Studio: Millennium Films

Distribuitor: Freeman Entertainment

Clasificare: AP.15

Actori:

Jason Statham … Arthur Bishop
Jessica Alba… Gina
Tommy Lee Jones… Max Adams
Michelle Yeoh… Mei
Sam Hazeldine… Crain

Sinopsis:

Acum, el este obligat să călătorească prin toată lumea pentru a comite trei asasinate imposibile, făcând ce face el cel mai bine, să pară accidente.

Recenzie:

Salutare ”tovarăși cinefili”!

În 2011 ni se propunea o idee aproximativ originală prin filmul “Mechanic”, cu un buget de 40 milioane de dolari si sub semnătura regizorală a lui Simon West. Filmul nu a fost unul de box-office şi nici nu a avut încasări fabuloase, dar a prins la public, mai ales că îl aveam în rolul principal pe Jason Statham, actorul momentului când vine vorba de filmele de acţiune. Filmul venea după succesul de box-office, The Expendables, film în care juca alături de greii anilor ’80 în materie de action-flicks.

mechanic1Cel de-al doilea film, care, cică, s-ar dori a deveni o nouă franciză, este regizat de necunoscutul Dennis Gansel. Din păcate, şi mi-e greu să recunosc acest lucru, având în vedere că Statham este un actor pe placul meu, tânărul regizor cam dă cu bâta-n baltă.

Dacă ne uităm la scenariu, semnat de Philip Shelby şi Tony Mosher, doi scenarişti fără un palmares consistent, avem un singur verdict, de altfel previzibil, slab către foarte slab. Nimic din ce e scris în scenariul dat nu ne induce ideea de un film bun.

Începutul, pe alocuri haotic, ni-l aduce în prim plan pe Arthur Bishop, retras undeva în Brazilia, sorbind un cocktail. Totul se duce pe apa sâmbetei când o domnişoară cu origini asiatice mi-l deranjează pe asasinul #1. Trebuie să recunosc că mi-a plăcut scena în care personajul lui Statham face un jump de pe o telecabină… seamăna puţin cu Superman. Dar, doar atât.

Din acest moment scenariu, din păcate, o cam i-a pe arătură, devenind chiar haotic. Dacă aş fi nevoit să fac o comparaţie, aş spune că ceea ce a urmat s-ar fi potrivit într-un joc First Person Shooter de mâna a doua, că pentru un film în niciun caz. Personajele care apar ulterior, apar de nu-se-ştie unde, fără un preambul, ca de exemplu personajul interpretat de Jessica Alba, Gina. O domnişoară, aparent cu probleme casnice, care de fapt a fost trimisă de un nene din trecutul întunecat al lui Bishop, etc.

mechanic2Partea asta deja devine şi mai haotică, iar acţiunea devine, treptat, monotonă şi predictibilă. Bishop, şantajat, trebuie să ucidă trei persoane, despre care aflăm ulterior, într-un moment de epifany, că sunt concurenţa inamicului personajului nostru central.

Ca şi în cazul lui Ben-Hur, şi aici au adus un actor de primă mână, vorbim aici de Tommy Lee Jones, intepretându-l pe Max Adams, un dealer de arme. Apariţia actorului, spre finalul filmului, este fadă, ştearsă.

Scenele de luptă sunt bine regizate şi ne aduce aminte, cu nostalgie, de seria Transporter, serie care la şi consacrat pe Statham ca şi actor de acţiune. Se vede amprenta actorului asupra lor şi dacă e să punem un plus filmului, acest aspect mai ridică din calitate. Dialogurile sunt seci, uneori spre penibil, mai ales în cazul dialogului dintre Bishop şi antagonistul principal, interpretat de Sam Hazeldine.

mechanic3

Ca imagine, spectaculos, având în vedere că s-a filmat în Brazilia, Australia şi în Thailanda, iar ca sunet şi muzică nu putem spune că a fost spectaculos, dar s-au încadrat în peisaj destul de bine.

Ca şi concluzie, ar fi fost mai bine să se rezume la doar un film, cel din 2011, şi să nu facă această continuare, care, din păcate dezamăgeşte. Acestea fiind zise, vă salut “tovarăși cinefili”, să vă curgă filme bune prin fața ochilor și ne auzim, în fiecare dimineață, de luni până vineri, de la 07:30, la Radio 1 România.

Cu aceste gânduri și rânduri vă invit din 26 august în cinematografe să vedeți Mechanic: Resurrection / “Mecanicul 2”, film adus în România de Freeman Entertainment.

Poster:

mechanic-resurrection-309392l-1600x1200-n-f6cb65c1

Trailer:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.