Ascultă acest articol

În Inferno, faimosul expert în simbolistică (interpretat din nou de Tom Hanks) se află pe urmele unor simboluri care conduc la marele Dante.

Regizor: Ron Howard

Scenariu: Dan Brown (roman), David Koepp

Gen: Acțiune, Crimă, Dramă

Durata: 2h 1min

Studio: Columbia Pictures

Distribuitor: InterCom Film

Clasificare: AP.12

Actori:

Ben Foster     …     Bertrand Zobrist
Tom Hanks     …     Robert Langdon
Felicity Jones     …     Dr. Sienna Brooks
Omar Sy     …     Christoph Bruder
Ana Ularu     …     Vayentha

Sinopsis:

În Inferno, faimosul expert în simbolistică (interpretat din nou de Tom Hanks) se află pe urmele unor simboluri care conduc la marele Dante.  Când deschide ochii, Langdon se trezeşte într-un spital italian, lovit de amnezie. El se aliază cu Sienna Brooks (Felicity Jones), o doctoriţă care, speră el, să-l ajute să-şi redobândească memoria. Ei aleargă împreună prin toată Europa şi contra cronometru pentru a dejuca un complot la nivel mondial.

Recenzie:

Proiectat în premieră națională de InterCom Film, la deschiderea celei de-a patra ediții Dracula Film Festival, de la teatrul Sică Alexandrescu din Brașov, Inferno a fost o alegere bună debutând în fața a zeci de jurnaliști și bloggeri curioși adunați din toate colțurile țării, cu o introducere din partea actriței Ana Ularu, care intepretează rolul Vayenthei în film.

Tom Hanks and Felicity Jones star in Columbia PIctures' "Inferno."
Tom Hanks and Felicity Jones star in Columbia PIctures’ “Inferno.”

Tom Hanks revine pe marile ecrane în rolul lui Robert Langdon din seria bazată pe cărțile de succes Da Vinci Code de Dan Brown și o are ca parteneră de platou pe Felicity Jones (Rogue One: A Star Wars Story) în rolul unei doctorițe pe nume Sienna Brooks, iar un rol important îl are și Ben Foster (Warcraft) cel al miliardarului Bertrand Zobrist.

De această dată debutăm cu un Langdon amnezic și șifonat într-un spital din Florența, Italia, aflat în grija unei doctorițe pe nume Sienna și nici bine nu se dezmeticește că sunt puși pe fugă de Vayentha, membră a poliției italienești (carabinieri) care nu se sfiește să folosească arme de foc.

Langdon are în posesie un obiect – un fel de codex care dacă este descifrat îi arată următorul pas al puzzle-ului care-i duc pe cei doi în Veneția și apoi la Istanbul.

Zobrist e cel care a pus la cale tot acest labirint de puzzle-uri și este un miliardar care militează împotriva suprapopulației recurgând la un act de decimare globală în masă. Un virus mortal se află la capătul rezolvării puzzle-urilor și totul este contratimp, iar Langdon este cel care trebuie să rezolve situația și să oprească catastrofa de proporții care are ca inspirație binecunoscutul și horificul Infern al lui Dante.

Omar Sy in Columbia Pictures' "Inferno," starring Tom Hanks and Felicity Jones.
Omar Sy in Columbia Pictures’ “Inferno,” starring Tom Hanks and Felicity Jones.

Se vede clar amprenta lui Ron Howard, regizorul filmului, prin unghiuri panoramice superbe cu cele două orașe italienești și Istanbului, dar și modul de filmare a scenelor de acțiune care te țin lipit de scaun. Nu ai cum să nu observi și să nu admiri locațiile alese pentru filmări (muzee, biserici și catacombele lor) care scot în evidență tot ce e mai bun din cele două țări plus, gamerii, își vor aminti de seria de jocuri Assassin’s Creed. Muzica este realizată de marele Hans Zimmer dar sincer nu a ieșit cu nimic din tipare. Nu a fost rea, dar nici nu a ieșit în evidență optând pentru un ritm alert, potrivit, în cazul scenelor de acțiune și lipsind aproape totalitate în restul filmului.

Scenariul e atent construit dar puzzle-urile, cu care am fost obișnuiți în celălalte două titluri anterioare, nu au timp să își atingă potențialul optându-se pentru adăugarea mai multor puzzle-uri decât dezvoltarea și concentrarea atenției asupra unuia singur, complex.

Ana Ularu își intepretează bine rolul și chiar dacă nu a avut prea multe replici de spus am putut să o admirăm în postura de asasin cu sânge rece și la ghidonul unei motociclete, unde se descurcă fără pată.

Tom Hanks face un rol bun și de această dată, dar, discutam după film cu alți colegi din branșă, parcă nu iese cu nimic în evidență. Posibil vinovat să fie scenariul care nu-i dă, efectiv, nici o scenă să-și arate calitățile actoricești, pe care le-am văzut ultima dată în acele câteva ultime minute din  “Captain Phillips”.

Felicity Jones are o prezență și prestație notabilă în Inferno, nu aduce ceva memorabil dar face un rol bun și cam atât ceea ce ne face să ne punem întrebări despre următorul ei rol din Rogue One în care fanii francizei și ai actriței își pun mari speranțe.

Ben Foster a fost, de asemenea, ales bine în rolul miliardarului Zobrist dar nici acestuia nu i se oferă o scenă în care să “strălucească”, același lucru și cu Omar Sy (Christoph Bruder), care are și el un rol în film.

Tom Hanks and Felicity Jones star in Columbia PIctures' "Inferno."
Tom Hanks and Felicity Jones star in Columbia PIctures’ “Inferno.”

Tom Hanks și Felicity Jones fac echipă bună, puși pe fugă, urmăriți și atacați din toate colțurile în timp ce trebuie să aducă lumina în Infern și să salveze decimarea populației globale. Ana le pune bețe-n roate, Ben Foster e cauza tuturor răutăților Dantiste, iar Omar Sy e prins pe undeva pe la mijloc.

Inferno rulează din 14 octombrie în cinematografe și este distribuit în România de InterCom Film.

Poster:

inferno-ro

Trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.