Ediția a VIII-a a festivalului de filme pentru copii și adolescenți KINOdiseea va începe pe 10 noiembrie și va fi cel mai mare eveniment de până acum. Timp de 10 zile, peste 110 de filme vor fi proiectate în 5 cinematografe din București și 4 în țară!

KINOdiseea 2016 aduce anul acesta 100 de premiere naționale, 35 de filme de lungmetraj și 80 de scurtmetraje, 25 de workshop-uri specializate, renumitul Bal Mascat, Q&A-uri și seminarii. Toate acestea sub tematica “You can do anything! în care filmele alese și atelierele îi încurajează pe copii și tineri să fie curajoși și să-și urmeze dorințele și visele!

„Cea de-a opta ediție KINOdiseea transmite, prin filmele selectate, un mesaj important pentru copii și tinerii: șă-și urmeze visele, oricât de mari și irealizabile ar părea. You can do anything este sloganul acestei ediții, inspirat din cântecul Siei compus special pentru documentarul The Eagle Huntress, care va deschide festivalul de anul acesta. Vreau să le transmitem celor care vor veni la Kinodiseea că tot ce ceea ce își doresc este realizabil, dacă au curajul și ambiția de a reuși, indiferent de obstacole. Personajele feminine din filmele Selecției oficiale – tinere fete care vânează pe cei mai înalți munți – în pofida a ceea ce societatea și cultura le impugn, care fac parkour într-o gașcă de băieți și conduc karturi, dovedesc pe deplin acest lucru,

a declarat Ligia Keșișian Mitulescu, director artistic KINOdiseea.

The Eagle Huntress – în premieră națională la Kinodiseea 2016

The Eagle Huntress prezintă povestea unei tinere de 13 ani care trăiește împreună cu familia ei kazacă în partea mongolă a munților Altai. Ea duce o viață aflată la limita dintre tradiție și modernitate. Dorința ei cea mai mare este de a fi prima fată din istorie care participă la concursul anual de vânătoare al tribului din care face parte.

Sia a scris special pentru acest documentar piesa  “Angel by the wings”, care promovează puterea dorințelor, dacă ai încredere în ele. Documentarul este narat de vedeta Star Wars, Daisy Ridley.

Filmul va rula în premieră națională la KINOdiseea în data de 10 noiembrie. Biletele la premiera de gală se pot achiziționa online de pe eventbook.ro, iar prețul unui bilet este de 7 lei pentru elevi și 10 lei pentru adulți.

Sesiuni deschise de întrebări

Una dintre tradițiile festivalului va continua și în acest an, astfel că majoritatea proiecțiilor se vor finaliza cu sesiuni deschise de întrebări, la care vor răspunde invitați străini, regizori, actori și producători. Astfel, cei prezenți vor avea oportunitatea de a afla mai multe despre filme, chiar de la cei care le-au realizat.

KINOdiseea, unul dintre cele mai mari festivaluri de filme pentru copii din Europa Centrală și de Sud-Est, se va desfășura anul acesta în perioada 10-20 noiembrie. Evenimentele și proiecțiile de filme vor avea loc într-un număr record de cinematografe: Cinema PRO, Cinema Eforie, Cinema Elvira Popescu, Noul Cinematograf al Regizorului Român și Hollywood Multiplex. Pentru a afla mai multe detalii, accesați site-ul festivalului: http://www.kinodiseea.ro/.

La finalul festivalului, juriul KINOdiseea va alege un film dedicat publicului tânăr care să participe la competiția European Film Awards – Young Audience Award.

Fiecare dintre cele 7 competiții de filme de lungmetraj și scurtmetraj de la ediția VIII vor fi prezidate de jurii de profesioniști din industria filmului și de jurii de copii.

KINOdiseea este organizat de Asociația Culturală Metropolis, co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă – Subprogramul Media, cu sprijinul Primăriei Sectorului 5, ARCUB (proiect finanțat în programul București, Orașul In-Vizibil), Administrației Fondului Cultural Național, Centrului Național al Cinematografiei, Uniunii Cineaștilor din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.