Săptămâna trecută s-a încheiat cea de-a 11-a ediție a festivalului de film românesc de la New York, Making Waves: New Romanian Cinema, inițiat de Romanian Film Initiative și găzduit în acest an de prestigiosul Jacob Burns Film Center din Pleasantville, New York.

Majoritatea celor opt proiecții din festival au avut loc cu casa închisă, performanță cu atât mai notabilă cu cât concurența din sălile paralele ale centrului a fost intimidantă, decembrie fiind luna în care în America sunt lansate filmele care țintesc la Oscar: La La Land, Loving și Manchester by the Sea.

Making Waves a început pe 1 decembrie, într-o sală arhiplină, cu Bacalaureat de Cristian Mungiu, în prezența actriței principale Maria Drăguș și a Ministrului Culturii Corina Șuteu care, în calitate de fost director al Institutului Cultural Român din New York, a fondat acest eveniment în 2006 și a asigurat continuarea lui independentă începând cu 2012. Debutul festivalului a venit la câteva zile după adoptarea, la inițiativa și sub coordonarea ministrului Șuteu, a unei noi legi a cinematografiei.

Partenerul exclusiv al acestei ediții a fost Jacob Burns Film Center, a cărui comunitate cinefilă numără peste 10.000 de membri și din bordul căruia fac parte, printre alții, Steven Spielberg, Ron Howard și Jonathan Demme.

Cea de-a 11 ediție a festivalului a fost organizată cu sprijinul Trust for Mutual Understanding, Uniunea Cineaștilor din România și HBO România, precum și de donații individuale din partea comunității Making Waves.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.