Ascultă acest articol

Disney ne răsfaţă cu o nouă producţie dinamică, plină de culoare şi emoţie. „Frumoasa şi Bestia” redă cu măiestrie una dintre cele mai îndrăgite poveşti ale copilăriei, într-o nouă versiune live-action, în care personajele prind viaţă, utilizând o tehnologie de ultimă generaţie, care îi va transporta pe spectatori pe un tărâm de basm. „Frumoasa şi Bestia” spune povestea lui Belle (Emma Watson), o tânără inteligentă şi independentă, care ajunge prizonieră în castelul unei Bestii (Dan Stevens). În ciuda tuturor îndoielilor şi temerilor pe care le are, tânăra ajunge să privească dincolo de imaginea monstruoasă a Bestiei, descoperind o fiinţă blândă, cu simţul umorului, care iubeşte cărţile şi lectura la fel de mult ca şi ea.

Frumuseţea vine din interior

Mesajul puternic al acestei poveşti clasice – că frumuseţea vine întotdeauna din interior – datează din secolul al XVIII-lea, când a fost publicată în Franţa prima versiune a basmului, „La Belle et la Bête,” de Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve. Însă recrearea lumii magice dintr-una din cele mai iubite şi magice poveşti din toate timpurile a reprezentat pentru regizorul Bill Condon atât şansa de a realiza un musical tribut pentru Epoca de Aur a Hollywood-ului, cât şi oportunitatea de a revizita o poveste de care e legat emoţional şi de a explora mai mult personalitatea bine-cunoscutelor personaje.

Bill Condon, regizorul filmului, spune că „este o onoare să am oportunitatea de a crea ceva ce este fidel originalului, dar care aduce în acelaşi timp un suflu nou poveştii, dar este şi foarte intimidant. Este o poveste care a trăit în multe forme şi în mai multe limbi, iar faptul că am posibilitatea de a lucra cu o tehnologie de ultimă oră şi o distribuţie uimitoare este o binecuvântare. Sper că, prin prisma faptului că acest film este atât de iubit, vom reuşi să răspundem unor întrebări pe care spectatorii le aveau despre Belle şi despre Bestie, şi despre cum au ajuns să fie ceea ce sunt. Filmul pătrunde în viaţa prinţului înainte să devină o creatură monstruoasă şi explică de ce şi cum a căzut asupra sa blestemul.”

O poveste veche de când lumea

În micul oraş Villeneuve, Belle (Emma Watson), o tânără luminoasă, cu un spirit liber, care iubeşte să citească, îşi vede de treburile monotone de zi cu zi. Ea locuieşte cu tatăl său, Maurice (Kevin Kline), un artist singuratic. Deşi este frumoasă şi binevoitoare, locuitorii oraşului nu ştiu ce să creadă despre ea, rămânând pentru ei o enigmă. Refuză constant avansurile neobosite ale arogantului Gaston (Luke Evans), ignorându-l cu desăvârşire.

Printr-o întâmplare nefericită, tatăl lui Belle ajunge prizonier în castelul Bestiei (Dan Stevens), iar Belle pleacă în căutarea lui, în găseşte şi îl salvează, dar plăteşte un preţ – rămâne prizonieră în castel, în schimbul libertăţii tatălui său. Ea se împrieteneşte cu slujitorii castelului, care speră în secret că Belle este cea care va rupe vraja.

Dată fiind relaţia conflictuală dintre ea şi Bestie, romantismul nu pare să fie o opţiune pentru cei doi, însă Belle este blândă şi iubitoare şi are abilitatea de a privi dincolo de înfăţişarea celui care o ţine prizonieră. La rândul său, Bestia poate să fie o fiinţă generoasă şi protectoare. El îi pune la dispoziţie biblioteca sa şi o amuză pe tânăra prizonieră cu stângăcia şi glumele lui, ajungând să se bucure împreună de lectură. Ea îl inspiră să devină o persoană mai bună, iar el începe să îşi dorească să trăiască din nou.

Filmul este regizat de Bill Condon şi are la bază povestea din animaţia „Frumoasa şi Bestia”, care a apărut în 1991. Scenariul este scris de Stephen Chbosky şi Evan Spiliotopoulos. Alan Menken este cel care a compus coloana sonoră, care include noi înregistrări ale melodiilor originale scrise de Menken şi Howard Ashman, dar şi alte trei cântece noi, pe care Menken le-a compus împreună cu Tim Rice. Céline Dion – câştigătoare a cinci premii Grammy şi una dintre cele mai bine vândute artiste – va interpreta o melodie nouă, „How Does A Moment Last Forever”, care va fi inclusă pe coloana sonoră a filmului live-action „FRUMOASA ŞI BESTIA”.

Din distribuţia filmului fac parte: Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans, Kevin Kline, Josh Gad, Ewan McGregor, Stanley Tucci, Audra McDonald, Gugu Mbatha-Raw, Hattie Morahan, Nathan Mack, Ian McKellen şi Emma Thompson.

Filmul „Frumoasa şi Bestia” va avea premiera pe 17 martie 2017, fiind disponibil în format 3D (subtitrat şi dublat), IMAX 3D (subtitrat) şi 4DX 3D (subtitrat şi dublat). Biletele s-au pus deja în vânzare.

1 COMENTARIU

  1. Eu am mai vazut o varianta a filmului “Frumoasa si bestia” facuta de francezi. Sincer mi se pare mult mai bine realizat decat aceasta ecranizare. Asta este un film de efect…cu ceasul, sifonierul, pianul. In plus personajul Le Fou (nu stiu daca am scris corect) mi se pare penibil. Ar trebui sa-l scoata din film ca nu are legatura cu actiunea. E total pe langa; filmul era mai reusit fara el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.