Vizitatorul – Un nou thriller românesc din aprilie la cinema

0
2043
Ascultă acest articol


Realdreh Productions în asociație cu AJJA Film prezintă, începând de joi, 20 aprilie, o nouă producție românească intitulată: VIZITATORUL. Filmul reprezintă debutul în lungmetraj al regizorului Jamil Hendi și este un thriller cu accente supranaturale, filmat integral în România.

VIZITATORUL este un thriller în care un cuplu tânăr, Luca și Otilia, tineri aflați la începutul vieții, se mută în marele oraș ajutați de Vlad, prietenul lor din copilărie. Ei se mută cu chirie într-o clădire veche în care mai locuiește doar un bătrânel, Felix. Apartamentul are o istorie sumbră, fosta chiriașă, Irina a dispărut în urmă cu șase luni în condiții misterioase. Într-o noapte Otilia dispare, asemeni fostei chiriașe. Din acest moment începe un joc nebun în care Luca trebuie să afle ce s-a întâmplat cu soția lui și să facă față acuzațiilor celorlalți, în special acuzelor lui Vlad, care nutrește sentimente pentru Otilia“.

E ușor să spui film independent, în ziua de azi. Dar, pentru echipa noastră, a fost cu adevărat “independent”: o echipă mică, doar 15 zile de filmare (13 cumulate și două zile de completări, filmări în cele mai friguroase nopți ale anului), locații reale dar cu un istoric la fel de interesant precum “rolul” jucat de ele în film (avem și o istorie cu o casetă video, folosită în film ca și recuzită, gasită în locație întâmplător, care, ulterior, s-a dovedit a fi o înmormântare reală). Și o grămadă de istorisiri care fac ca totul să prindă viață, suflet, și să facă din Vizitatorul o alternativă în cinematografe a filmului românesc, o alternativă independentă, curajoasă. Sunt multe de spus despre cum a fost realizat filmul dar cel mai bine vă las pe voi să îl urmăriți în cinematografe” a declarat Jamil Hendi, regizorul filmului VIZITATORUL.

Jamil Hendi este un tânăr regizor român născut pe 1 decembrie 1984 la Iași și va fi prezent la premierele de gala ale filmului în București și Piatra Neamț împreună cu actorii și echipa filmului. Mai multe dintre producțiile sale de scurtmetraj și mediumetraj (Sinucide-mă, Ultimul Strigăt al Balaurului, Midas și Povestea Fantomei) au bifat selecții la festivaluri de film din țară și străinătate precum: Anonimul IIFF, DaKINO, Portobello, Mumbai, Cannes Short Film Corner, Roma MedFilm, Clermont Ferrand etc.

VIZITATORUL a avut premiera în anul 2016 în cadrul secțiunii Shadows a TIFF după care a urmat să mai valideze și alte selecții oficiale la festivaluri celebre precum: Shanghai International Film Festival (iunie 2016), Cairo International Film Festival (noiembrie 2016), Jagran Film Festival (octombrie 2016), Portobello Film Festival (septembrie 2016). Filmul a reușit să obțină și un premiu de interpretare prin Ionut Grama – “Cel Mai Bun Actor Străin În Rol Principal” la Fright Night Film Festival – Louisville, SUA – noiembrie 2016”. În total filmul a reușit să viziteze patru continente și opt festivaluri de film.

De joi 20 aprilie, publicul bucureștean și din țară poate descoperi în programul cinematografelor, cel mai nou film românesc: VIZITATORUL. În țară, filmul urmează să ruleze în 18 orașe: București, Iași, Constanța, Timișoara, Craiova, Deva, Botoșani, Piatra Neamț, Lugoj, Brăila, Baia Mare, Pitești, Târgu Mureș, Ploiești, Reșița, Oravița, Vulcan și Caransebeș.

Rolurile principale sunt interpretate de Ionuț Grama și Oana Irina Duțu. În alte roluri îi veți putea descoperi pe: Andrei Ciopec, Andreea Boșneag, Oleg Apostol, Ion Haiduc, Carmen Cinteză, Andrei Vasilescu, Mia Crișan, Anastasia Dima, Andra Iulia Stoicescu, Oana Gabriela Drăghici, Cristian Toma, Bogdan Oproescu, Răzvan Răduță, Bogdan Fanariu și Emil Grădinescu, în calitate de invitat special.

De asemenea, filmul beneficiază și de o coloană sonoră menită să accentueze suspansul, compusă special de către compozitorul Alexandru Ovidiu Stoica.

Filmul este o producție Realdreh Productions în asociație cu AJJA Film și este distribuit de AJJA Film.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.