Andra Vasile și Mark Ross Pellegrino la EECC 2016

East European Comic Con este cel mai mare eveniment din Europa de Est dedicat pasionaților de filme, seriale, benzi desenate, jocuri video şi nu numai, iar anul acesta se prefigurează a fi cea mai extinsă ediție, întinzându-se pe o suprafață de peste 20.000 de metri pătrați și se va desfășura în perioada 5-7 mai la Romexpo.

În spatele evenimentelor EECC “se ascunde” prietena noastră Andra Vasile cu care am vorbit despre ediția de anul acesta a East European Comic Con 2017 (#EECC2017):

Flavius Policala: De ce organizarea de evenimente și PR-ul aferent și mai ales de ce EECC?

Andra Vasile: “Sămânța”, să-i spunem așa, a fost plantată în 2009 când am avut șansa de a-i vedea live pe cei de la Placebo, acesta fiind și primul concert mare la care luam parte ca spectator. Mi-am propus atunci să contribui și eu la un astfel de eveniment și iată că doi ani mai târziu ajungeam să fac parte deja dintr-o echipă de organizare de concerte, alături de care, chiar facem concertul Placebo de anul acesta 🙂

M-am bucurat foarte tare când am văzut că are loc si la noi un eveniment ca East European Comic Con, fiind o mare pasionată de filme, seriale, benzi desenate cu super eroi (am avut o mică obsesie cu X-Men) și cam tot ce înseamnă pop culture. Un an mai târziu, mulțumită încrederii și sprijinului acordate de Mircea Mureșan, director EECC, am intrat în familia Comic Con pe partea de comunicare și, de atunci, “am pus osul la treabă” la o serie de ediții de succes. Am crescut și eu ca om și ca PR odată cu EECC și mă bucur că putem evolua în continuare împreună.

Flavius: Anul acesta vin actori care au fost prezenți într-o diversitate de francize îndrăgite. Care au fost criteriile de selecție pe care le-ați folosit?

Andra: Selecția actorilor depinde de mai mulți factori. Bineînțeles că ne orientăm în funcție de popularitatea serialelor sau filmelor în care au jucat actorii, ne consultăm și cu fanii EECC prin diverse poll-uri.  De aceea, la edițiile de până acum am avut mulți actori din Game of Thrones, Supernatural, Vampire Diaries pentru că sunt seriale pe val, și nu de ieri, de azi, ci de mai mulți ani, cu un fan base bine conturat în România și nu numai.

Încercăm, de asemenea, să asigurăm și o diversitate a actorilor, să adunăm la eveniment mai multe palete de fani, de comunități. De exemplu, în urmă cu 2 ani am avut invitat pentru prima dată un actor din Dr. Who, un serial cult, am putea spune. Anul acesta, vine în premieră un actor din Vikings, un alt serial fenomen.

Flavius: Care sunt dificultățile pe care le întâmpinați când încep dialogurile cu agenții lor pentru eveniment?

Andra: Dificultățile se datorează, în mare măsură, politicii anumitor actori de a nu participa în general la evenimente de tip Comic Con, sau, dacă participă, necesită bugete care depășesc puterea de cumpărare a publicului din România. Mai există și diferențe de program, am avut actori importanți pe care i-am fi putut aduce, însă unii aveau filmări în acea perioadă sau alte obligații contractuale.

Flavius: Anul trecut EECC a excelat în a oferi tuturor vizitatorilor access la panourile cu actorii, indiferent dacă aveau sau nu bilete pentru autografe sau poze. Veți face și anul acesta la fel?

Andra: Sigur, a devenit deja o tradiție. Am implementat acest sistem încă din 2015 și ne bucurăm să vedem o interacțiune atât de mare și de bună calitate între actori și fani. Publicul este foarte curios să afle nu doar detalii din carierele invitaților noștri, dar și sfaturi privind actoria sau viața, în general, cum s-au simțit în pielea anumitor personaje, opiniile lor despre filme, cărți, artă. Se nasc niște discuții foarte interesante și prietenoase.

Așa că, și anul acesta, panel-urile intră în beneficiile biletului de acces general.

Flavius: Hai sa turnăm gaz pe focul hype-ului, ce se va întampla pe scenele EECC 2017?

Andra: Este, poate, cea mai extinsă ediție EECC de până acum, dispunem de peste 20.000 de metri pătrați.

În afară de paneluri, de sesiunile de autografe și de fotografii cu cei 6 actori invitați – Chris Judge (Stargate SG-1, Kratos din God of War), Craig Parker (Stapanul Inelelor, Spartacus), Tom Wlaschiha (Game of Thrones), Nathaniel Buzolic (Vampire Diaries, The Originals), Ellie Kendrick (Game of Thrones, Misfits) și Jefferson Hall (Vikings, Taboo) – avem și multe alte activități.

Vor veni cei mai importanți creatori de conținut video din România (Creative Monkeyz, Bromania, Sector 7, etc),  precum și concursuri de cosplay pentru toţi cei care doresc să se transforme într-un personaj preferat, jurizate de cosplayeri recunoscuți internațional  – Mirai, Kairi si Keiko-Z.

Vom avea o zonă întreagă dedicată jocurilor video si celei mai noi aparitii în materie de tehnologie, în care se pot chiar și testa jocuri noi. Practic, vor fi prezente unele dintre cele mai importante nume din industrie care vor veni cu tot felul de bunătăți pentru cei pasionați de gaming & tech.

Tot la capitolul jocuri video, EECC va fi gazda marii finale a Turneului Național de League of Legends, Sezonul II.  De asemenea, vom asista și la un FIFA 17 Showmatch.

Sunt prezenți, de asemenea, numeroși artiști grafici locali și internaționali care își expun lucrările si care vor interacționa cu fanii (echipa HAC, Puiu Manu, Pisica Pătrată, Fredo & Pidjin, Cristian Chihaia, Serban Andreescu, Victor Druijiniu și mulți alții).

Există și o zonă de târg, în care diferiți expozanți de la noi si din afară vin cu numeroase produse, de la haine, la benzi desenate, bijuterii, cărți, etc., toate făcând referire la pop culture.

În plus, vom găzdui și momente de stand-up comedy, demonstrații de YoYo și Kendama, avem panel-uri și cu actori români (cast-ul serialului HBO “Umbre”, actori care au făcut dublajul unor desene animate super cunoscute și apreciate precum Viața cu Louie, Copiii de la 402, Daffy Duck, Sylvester, Speedy Gonzales, Spider-Man).

Nu va lipsi nici Tronul de Fier din Game of Thrones, adus de HBO.

Sunt și mai multe de povestit și de enumerat, de aceea vă recomandăm să urmăriți www.comic-con.ro și pagina noastră de Facebook – https://www.facebook.com/eeccon pentru a fi la curent cu tot ce se întâmplă la eveniment.

Toate activitățile și programul pot fi consultate anul acesta, în premieră, prin aplicația East European Comic Con disponibilă pe Android (PlayStore) și iOS (Apple Store).

Flavius: Am auzit ceva cum că vom fi răsfățați cu mâncare bună la EECC 2017, ne poți spune cate ceva legat de asta?

Andra: Partenerul nostru, Carrefour, va organiza un street food festival pentru toate gusturile. Este pentru prima data când găzduim un asemenea eveniment, suntem siguri că fanii vor fi foarte încântați de oferta culinară. Lista participanților o puteți consulta pe pagina de Facebook a event-ului https://www.facebook.com/events/411649405868740/?active_tab=discussion

Flavius: Câteva cuvinte pentru vizitatorii evenimentului?

Andra: Îi așteptăm cu mare drag pe toți pasionații de filme, seriale, jocuri video, boardgames, benzi desenate și tot ce înseamnă pop culture, vor avea parte de 3 zile de neuitat, la finalul cărora vor pleca încărcați cu amintiri de neuitat.

În afară de întâlnirile cu actori de la Hollywood, la East European Comic Con vă așteaptă o zonă întreagă dedicată jocurilor video, precum și concursuri de cosplay pentru toţi cei care doresc să se transforme într-un personaj preferat, dar și surprize rezervate amatorilor de Pokemon GO. Vor exista si elemente de recuzită de pe platourile de filmare, interacţiuni cu expozanţii şi cu cei mai importanţi creatori de content din mediul online.

Biletele se găsesc online pe http://comic-con.ro/tickets/ și pe www.eventim.ro, precum și în magazinele Cărturești, Orange Shop, Germanos, Carrefour Băneasa și Militari, Humanitas, Vodafone și benzinăriile OMV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.