Ascultă acest articol

Duminică seara s-a încheiat cea de-a treia ediție a celui mai mare eveniment dedicat pasionaților de filme, seriale, benzi desenate, jocuri video și nu numai: East European Comic Con.

Aproximativ 30.000 de oameni au trecut porțile complexului Romexpo pe parcursul weekend-ului trecut și s-au bucurat de numeroase atracții pregatite de organizatori.

Astfel, cei 6 actori internaționali, Manu Bennett (Crixus din Spartacus), Robert Knepper (T-bag din Prison Break), John Noble (Denethor din Lord of the Rings), Kristian Nairn (Hodor din Game of Thrones), Osric Chau (Kevin din Supernatural) și Dan Starkey (Strax din Dr. Who) au fost încântați de vizita în România, admirând frumusețea capitalei și ospitalitatea românilor.

Manu Bennett și-a dorit chiar să ne cunoască mai bine țara, astfel că, dupa eveniment, a plecat într-o excursie de câteva zile în Transilvania.

Pentru Robert Knepper nu a fost prima dată când a venit în România, amintindu-și de experiența anterioară în țara noastră, petrecută în urmă cu 30 de ani, în timpul dictaturii ceaușiste când făcea parte dintr-o trupa de teatru ce a pus în scenă  “Zbor deasupra unui cuib de cuci”. Actorul a mărturisit că se bucură să vadă evoluția României și mai ales că apreciază aplauzele de astăzi ca fiind sincere și nu impuse ca în timpului regimului comunist.

Osric Chau a împărțit îmbrățișări fanilor, Kristian Nairn a împărtășit pasiunea sa pentru muzică, Dan Starkey a vorbit despre cum l-a influențat opera lui Shakespeare, iar John Noble ne-a dezvăluit întâmplări amuzante de pe platourile de filmare Lord of the Rings.

Echipa filmului SF DxM au dezvăluit în premieră mondială trailer-ul, precum și povestea din spatele peliculei, iar Michael Stevens (Vsauce) a mărturisit o parte din secretele succesului canalului sau de YouTube.

Fanii Game of Thrones s-au fotografiat pe Tronul de Fier și au încercat și jocul cu arcuri “The Battle of Blackwater Bay”, primind premii din partea HBO România pentru loviturile câlștigătoare.

Competiția ESL a atras mii de fani care au trăit fiecare secundă la intensitate maximă, iar zonele de video games și boardgames au fost pline de pasionați care s-au jucat și s-au simțit bine. Fenomenul cosplay a fost bine reprezentat și anul acesta, costumele fiind extrem de reușite, iar concursurile au avut parte de un public numeros. Ba mai mult, și actorii s-au implicat în momente de cosplay. Manu Bennett atunci când a reprodus, împreună cu un vizitator costumat în THORIN din The Hobbit, scena în care gnomul îl învinge pe Azog, conducătorul orcilor, iar Osric Chau a petrecut ultima zi de Comic Con costumat în personajul din popularul joc video Assassin’s Creed.

Celebritățile online (Creative Monkeyz, 10 lucruri, Sector 7, Zmenta, Romercial, Rezumatul Zilei, Dani pe net, BROmania și Bobospider), precum și actorii români (distribuția serialului Umbre, actorii Alin Panc si George Lungoci care au oferit vocile pentru Louie, respectiv Andy Anderson din serialul animat Viața cu Louie, precum și Virgil Ianțu) au oferit panel-uri savuroase și au răspuns tuturor întrebărilor. Aleea artiștilor a prezentat lucrări excepționale, unele făcute chiar la fața locului, iar artiștii au oferit și lecții de desen live celor interesați.

Și pentru că cei peste 30.000 de vizitatori au avut parte de o experiență de neuitat, organizatorii anunță că și anul viitor publicul se va putea bucura de Comic Con. Astfel, cea de-a patra ediție East European Comic Con va avea loc la Romexpo în perioada 13-15 mai.

În curând organizatorii vor oferi informații privind prețurile biletelor și atracțiile pregătite.

Părerea noastră despre evenimentul de anul acesta o aveți aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.