East European Comic Con 2022: toate informațiile (de până acum)

2
1321
Ascultă acest articol


East European Comic Con 2022 are loc în mai puțin de o lună, mai precis în weekend-ul 26-28 august, la Romexpo (București). Dacă nu ai deja bilete, s-ar putea să vrei să te grăbești fiindcă abonamentele pentru toate cele trei zile de eveniment sunt pe cale să se epuizeze.

În luna care urmează vor fi dezvăluite treptat toate informațiile despre eveniment: ce, cum, unde, cine etc. Vom urmări fiecare noutate și o vom centraliza aici, în acest articol la care poți reveni oricând pentru a consulta informațiile despre activitățile disponibile la evenimentul tău preferat.

Ultimul update: 26 august 07:33

Cine sunt actorii invitați?

Cei 6 actori care vor fi prezenți la festival sunt Graham McTavish, Clive Standen, Sebastian Roché, Ross Marquand, Simon Merells și Kevin McNally. Biletele aferente fiecăruia le găsești pe acest link.

Pe Graham McTavish îl recunoști din seriale ca Lucifer, The Witcher sau Castlevania de pe Netflix, i-ai auzit vocea în numeroase jocuri video de acțiune palpitante (vezi Uncharted sau Call of Duty) și să nu uităm de The Hobbit. Cât de curând vom vedea în noul serial House of the Dragon, prequel Game of Thrones, începând cu 21 august pe HBO.

Clive Standen l-a interpretat pe Rollo din serialul Vikings, însăși-a făcut apariția și în Camelot, Doctor Who, Robin Hood și Taken.

Sebastian Roché este cunoscut mai ales ca îngerul Balthazar din Supernatural, dar s-a remarcat și în The Vampire Diaries, The Originals, The Young Pope sau Fringe. Se va întoarce în zona horror în antologia Cabinet of Curiosities a lui Guilermo del Toro.

  • Update: Sebastian Roché nu va mai participa la eveniment din cauza unor filmări care se suprapun acum programului de EECC. Actorul promite însă că va ajuge la ediția din mai 2023. Un alt actor va fi anunțat în cursul săptămânii.

Ross Marquand a fost primul actor anunțat pentru ediția de anul acesta. Pe lângă o prezență în Avengers: Endgame și The Walking Dead, a dat voce pentru numeroase personaje animate în producții ca What If… sau Phineas și Ferb. E capabil și să imite la perfecție diverse personalități.

Simon Merells s-a remarcat în Spartacus, Good Omens și Knightfall, și abia așteptăm să-l vedem în serialul Lord of the Rings, The Rings of Power care începe din 2 septembrie pe Amazon Prime.

Kevin McNally e imediat recunoscut drept Master Gibbs în toate cele cinci filme Pirații din Caraibe. A jucat roluri în producții ca Supernatural, The Crown, Downton Abbey, Designated Survivor și altele. Scena teatrului și cea a voice acting-ului pentru jocuri video îi sunt de asemenea cunoscute.

Lavi Inbar a fost Eva în Lucifer și Sheba în Prison Break. Criminal Minds, Entourage sau CSI: Miami sunt serialele în care Lavi a apărut episodic.

Lucy Martin o interpretează pe Ingrid în Vikings, așa că o vom vedea alături de Clive pe scenă. Riviera este producția care a făcut-o cunoscută înainte de asta.

Ce alți invitați vin?

Creative Monkeyz nu prea aveau cum să lipsească de la această ediție. Însă la această ediție Codin și Ramona se vor afla printre fani, bucurându-se de experiența Comic Con fără să fie restrânși de un stand.

Rămâne de văzut ce alți invitați ne vor bucura la East European Comic Con 2022 atât în zona standurilor cât și poate la panels.

Cosplay

Grupul de cosplayeri Upside Down Italia va putea fi întâlnit la EECC pentru poze cu fanii.

Accesează acest formular dacă dorești să te înscri la Concursul de Cosplay. Nu uita că în ziua concursului, ca participant, ai intrarea gratuită în festival. Adică sâmbătă, 27 august. Cu această ocazie, se organizează și calificarea națională pentru Europa Cosplay Cup!

Din juriul concursului fac parte ZIN, Elentarii și Yasui. Premiile Concursului sunt oferite de Cosplayshop.be. Premiul pentru cel mai bun costum constă într-o imprimantă 3D Anycubic i3 Mega S oferită de formwerk_3d.

Zona de Gaming

O parte dintre studiourile obișnuite sunt prezente și anul acesta, dar și creatori de jocuri care vin pentru prima oară în Gaming Area și Ultimate Experience Area. Așadar vom putea vedea jocuri de la Ubisoft, Funcom, Nintendo, Konami, SEGA, Square Enix, Koei Tecmo, Capcom și Bandai. Interesant este că noul joc Saints Row are un stand dedicat.

Hardware-ul va fi adus ca de obicei de Asus ROG, Lenovo, PC Garage, PC Coolers, Acer, Samsung și HP. Pe hartă mai vedem HYPEArena și GG Industry.

Aleea Artiștilor

Colecționarii de artă și bandă desenată autohtonă se vor bucura să vadă pe Alee atât artiști care au fost prezenți încă de la prima ediție cât și fețe mai noi. Cu toate că lista este lungă vreau să revin și să ofer link-uri către fiecare artist ca să atrag atenția asupra lucrărilor fiecăruia – și poate astfel te poți decide mai ușor cum îți gestionezi timpul petrecut la Comic Con.

Victor Drujiniu, Pisica Pătrată, Maria Surducan, Ileana Surducan, Anna Benczédi, Puiu Manu, Smoking Cool Cat, Karamoto Rider, Limbolun, Sebastian Oacheș, Aida Slobodniciuc, Andreea Barbu, Lucian-Dragoș Bogdan, Daniel Timariu, Teodora Matei, SeReBe, Coon One, Giorge Roman, Nicu Mihai, Yoharu Art, Ana Dragomir, Sărăcel, Adrian Serghie, Andreea Illustration, Puc Art, Doozzoo, Ionuț Popescu, Yuuza, Adorael, Yoneyu, Noctis Art, Shiniy, GloryArt Studio, Anna Anastasova, Sophie-chan, Shilozart, Runes.psd, Powderbrush, Alex STG, Gravity Queenie, Laura Militaru, Sandra Al-Asaaf, Cris Roiu, Kristina Radoeva, Ada Hurani, Alexandra Serbanescu, Icaruss și Danna Alquati. Phiu! O grămadă de artă de văzut. Nu am reușit să depistez niște link-uri concrete pentru toți dar îi vom cunoaște la fața locului.

Târg: benzi desenate, board games, figurine și alți expozanți…

Acum că harta este disponibilă, îți poți pregăti prorpiul ghid de supraviețuire al propriului portofel în funcție de preferințele tale pentru merchandise geek. Pe lângă jucătorii cu care suntem deja obișnuiți – ca Red Goblin, 101figurine, Nemira, SuperErou ș.a.m.d. – putem observa prezențe cu totul noi, ca 1UP Gamers Pub.

Pentru prima oară, Funko vine cu propriul stand oficial, cu trei figurine exclusive pentru EECC 2022!

Sursă: Funko Europe

Alte prezențe notabile sunt cinematografele Cinema City și CINEMAX, platforma HBO MAX. O zonă inedită va fi și cea dedicată unei expoziții RoLUG, unde vom vedea cea mai mare dioramă Star Wars Rebels, alături de alte două diorame uriașe cu Ninjago și universul Lord of the Rings.

Degustare de ceai japonez

O experiență inedită pentru acest an o reprezintă debutul unei zone destinate prezentării și degustării de ceaiuri japoneze, de la patru producători renumiți. Cel mai mare eveniment dedicat ceaiurilor japoneze din Europa este realizat cu sprijinul Ambasadei Japoneze și a companiei HARIO și acolo vei putea testa gratuit tot soiul de ceauri verzi și negre, reci sau calde. Fermele prezente: @yoshida_chaen @hoshinocha @japanesetea_houkouen @keitea33 @miyazaki_sabou @moriuchi_tea_farm_

Proiecții Anime (Crunchyroll)

Anul acesta, printr-un parteneriat special Crunchyroll, în zona Ultimate Experience Area (cu tematică Tanabate aparent) vor avea loc proiecții de anime. Vineri va rula primul episod din Classroom of the Elite (Youkoso Jitsuryoku) urmat de primele două episoade din Spy x Family!. JUJUTSU KAISEN 0 va rula de asemenea pe scena principală. Așteptăm programul complet de vizionări.

Dacă ai abonament premium Crunchyroll vei putea ridica un premiu de la standul dedicat din Ultimate Experience Area. Sau vei putea obține de acolo 30 de zile gratuite scanând un cod QR dacă nu ai abonament.

Pentru a vedea și unde anume găsești toate bunătățile de mai sus și nu numai, consultă harta de mai jos:

Sursă: comic-con.ro

După pauza din 2020 și ediția cu spațiu redus din 2021, abia așteptăm ediția 2022 care promite să revină la formula din 2019. Ne vedem acolo cu toți prietenii noștri geek între 26 și 28 august! Ah, iar dacă tradiția EECC se menține din toate puntele de vedere, așteaptă-te și la o ploaie. Vrei să vezi cum arată ediția de anul trecut, organizată la exterior? Avem un video cu turul festivalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.