East European Comic Con 2022 are loc în mai puțin de o lună, mai precis în weekend-ul 26-28 august, la Romexpo (București). Dacă nu ai deja bilete, s-ar putea să vrei să te grăbești fiindcă abonamentele pentru toate cele trei zile de eveniment sunt pe cale să se epuizeze.

În luna care urmează vor fi dezvăluite treptat toate informațiile despre eveniment: ce, cum, unde, cine etc. Vom urmări fiecare noutate și o vom centraliza aici, în acest articol la care poți reveni oricând pentru a consulta informațiile despre activitățile disponibile la evenimentul tău preferat.

Ultimul update: 7 august

Cine sunt actorii invitați?

Cei 6 actori care vor fi prezenți la festival sunt Graham McTavish, Clive Standen, Sebastian Roché, Ross Marquand, Simon Merells și Kevin McNally. Biletele aferente fiecăruia le găsești pe acest link.

Pe Graham McTavish îl recunoști din seriale ca Lucifer, The Witcher sau Castlevania de pe Netflix, i-ai auzit vocea în numeroase jocuri video de acțiune palpitante (vezi Uncharted sau Call of Duty) și să nu uităm de The Hobbit. Cât de curând vom vedea în noul serial House of the Dragon, prequel Game of Thrones, începând cu 21 august pe HBO.

Clive Standen l-a interpretat pe Rollo din serialul Vikings, însăși-a făcut apariția și în Camelot, Doctor Who, Robin Hood și Taken.

Sebastian Roché este cunoscut mai ales ca îngerul Balthazar din Supernatural, dar s-a remarcat și în The Vampire Diaries, The Originals, The Young Pope sau Fringe. Se va întoarce în zona horror în antologia Cabinet of Curiosities a lui Guilermo del Toro.

Ross Marquand a fost primul actor anunțat pentru ediția de anul acesta. Pe lângă o prezență în Avengers: Endgame și The Walking Dead, a dat voce pentru numeroase personaje animate în producții ca What If… sau Phineas și Ferb. E capabil și să imite la perfecție diverse personalități.

Simon Merells s-a remarcat în Spartacus, Good Omens și Knightfall, și abia așteptăm să-l vedem în serialul Lord of the Rings, The Rings of Power care începe din 2 septembrie pe Amazon Prime.

Kevin McNally e imediat recunoscut drept Master Gibbs în toate cele cinci filme Pirații din Caraibe. A jucat roluri în producții ca Supernatural, The Crown, Downton Abbey, Designated Survivor și altele. Scena teatrului și cea a voice acting-ului pentru jocuri video îi sunt de asemenea cunoscute.

Ce alți invitați vin?

Creative Monkeyz nu prea aveau cum să lipsească de la această ediție. Cu siguranță vor avea ca întotdeauna unul dintre cele mai populare standuri.

Rămâne de văzut ce alți invitați ne vor bucura la East European Comic Con 2022 atât în zona standurilor cât și poate la panels.

Cosplay

Grupul de cosplayeri Upside Down Italia va putea fi întâlnit la EECC pentru poze cu fanii.

Accesează acest formular dacă dorești să te înscri la Concursul de Cosplay. Nu uita că în ziua concursului, ca participant, ai intrarea gratuită în festival. Adică sâmbătă, 27 august.

Din juriul concursului fac parte până acum ZIN și Yasui.

Zona de Gaming

Încă nu au fost publicate informații oficiale dar revenim cu update imediat ce devin publice. Putem specula că zona de gaming se va desfășura pe un spațiu la fel de mare ca în ediția din 2019 și vor fi prezente măcar o parte din companiile care au studiouri în România.

Aleea Artiștilor

Deocamdată putem doar să bănuim că suspecții principali de pe Aleea Artiștilor vor fi cei mai îndrăgiți artiști de bandă desenată autohtoni.

Târg: benzi desenate, board games, figurine…

Deocamdă portofelul tău nu are de ce să tremure, însă va trebui să-l pregătești pentru lista expozanților de la târg care te vor ademeni cu cele mai noi și dorite produse geek.

Degustare de ceai japonez

O experiență inedită pentru acest an o reprezintă debutul unei zone destinate prezentării și degustării de ceaiuri japoneze, de la patru producători renumiți. Cel mai mare eveniment dedicat ceaiurilor japoneze din Europa este realizat cu sprijinul Ambasadei Japoneze și a companiei HARIO și acolo vei putea testa gratuit tot soiul de ceauri verzi și negre, reci sau calde. yoshida_chaen este doar una din cele patru ferme care vor fi prezente.

După pauza din 2020 și ediția cu spațiu redus din 2021, abia așteptăm ediția 2022 care promite să revină la formula din 2019. Ne vedem acolo cu toți prietenii noștri geek între 26 și 28 august! Ah, iar dacă tradiția EECC se menține din toate puntele de vedere, așteaptă-te și la o ploaie. Vrei să vezi cum arată ediția de anul trecut, organizată la exterior? Avem un video cu turul festivalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.