Scriitorul Lev Grossman în dialog cu Ana Nicolau la serile Nautilus

0
1638
Ascultă acest articol


Luni, 19 iunie, de la ora 19.00, Serile Nautilus – evenimente lunare dedicate iubitorilor de science fiction & fantasy – continuă cu scriitorul Lev Grossman, invitat prin skype la o discuție cu Ana Nicolau, coordonatorul colecției. Evenimentul are loc la Librăria Humanitas de la Cișmigiu.

Cunsocut scriitor şi jurnalist la New York Times, autor al trilogiei Magicienii, Lev Grossman transformă fantasy-ul contemporan. Seria a fost ecranizată de Syfy într-un serial apreciat, al cărui al doilea sezon s-a încheiat recent, cu un al treilea confirmat pentru 2018.

„Să compari Magicienii cu seria Harry Potter e ca și cum ai compara un whisky irlandez cu un ceai ușor. Grossman propune o sensibilitate cu adevărat matură, o poveste întunecată, periculoasă, plină de întorsături. Cu Hogwarts n-a fost nicioadată așa. “ George R. R. Martin

Lev Grossman urmat studii de literatură la Harvard pe care le-a absolvit în 1991. Câţiva ani mai târziu a început un doctorat de literatură comparată la Yale pe care nu l-a finalizat deoarece a realizat că acest domeniu nu i se potriveşte. Astfel, a devenit jurnalist şi a colaborat cu mai multe reviste până în 2002 când a început să lucreze pentru New York Times. Lev Grossman a debutat în 1997 cu romanul „Warp”, iar în 2004 a publicat „Codex” care a devenit bestseller internaţional. În 2009 a publicat „Magicienii” care a devenit New York Times bestseller şi a pornit o întreagă trilogie de succes.

Accesul la eveniment este GRATUIT şi se face în baza unei REZERVĂRI pe Eventbook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.