Din cele 100 de filme dntenarul Filmului Românesc continuă traseul dedicat anului 2018 și ajunge în luna iulie în Transilvania și Muntenia. Zilele de 20, 21 și 22 iulie vor aduce filme românești la Brașov, Sinaia și Râșnov, dar și un documentar special realizat de AGERPRES.

BRAȘOV: „Columna” – proiecție specială, la 50 de ani de la premieră

Vineri, 20 iulie, începând cu ora 19.00, la Centrul Cultural „Reduta”, va rula filmul istoric Columna, apărut acum 50 de ani. Vor prezenta: Irina-Margareta Nistor și Ileana Popovici.

SINAIA: „Amintiri din Epoca de Aur 1”

La Centrul Cultural „Carmen Sylva” din Sinaia, pe 21 iulie, de la ora 19.00, poate fi vizionat filmul de comedie, Amintiri din Epoca de Aur 1, regizat de Cristian Mungiu. Evenimentul o va avea ca invitată pe actrița Ileana Popovici.

RÂȘNOV: „Reconstituirea” – proiecție specială la 50 de ani de la premieră

Pe 22 iulie ne mutăm la Cetatea Râșnov, acolo unde, începând cu ora 21.30, va rula Reconstituirea, un film de Lucian Pintilie, care împlinește 50 de ani de la lansare.

Actrița Ileana Popovici, alături de actorii George Mihăiță și Vladimir Găitan, vor fi invitații speciali ai evenimentului de la cetate.

În deschiderea celor trei filme poate fi vizionat Documentarul AGERPRES „România, la 100 de ani”, după cum urmează:

  • Centrul Cultural Reduta, Brașov, 20 iulie, ora 17.00;
  • Centrul Cultural Carmen Sylva, Sinaia, 21 iulie, ora 17.00;
  • Cinema Amza Pellea, Râșnov, 22 iulie, ora 9.00.

Proiect desfășurat și finanțat în cadrul programului Centenar al Departamentului Centenar din cadrul Primăriei Municipiului Iași.

Un eveniment inițiat de: ARTIS și Asociația Obștească „MIA” (Protecția și Dezvoltarea Mediului  Audiovizual Informațional) din Chișinău.

Co-organizator: Agenția Națională de Presă AGERPRES.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.