Noul film Mowgli de pe marele ecran, exclusiv pe micul ecran

0
1981
Ascultă acest articol


Au trecut doi ani de când Disney a lansat versiunea live a cărții “Jungle Book” în 2016 (care, desigur, s-a bazat pe filmul animat original cu același nume din 1967), dar deja o altă adaptare a poveştii lui Rudyard Kipling sosește mai târziu în acest an. În curs de dezvoltare din 2012, versiunea lui Warner Bros “The Jungle Book”, intitulată oficial Mowgli, este o poveste mai întunecată și a fost inițial presupusă a fi lansată în cinematografe în octombrie. Cu toate acestea, a fost anunțat că Netflix a obținut drepturile la nivel mondial pentru noul film, și va fi lansat pe platforma de streaming cândva anul viitor. Dar, după cum vede Andy Serkis, regizorul și vocea lui Baloo, Mowgli, trecerea la Netflix este alegerea potrivită, deoarece acum filmul poate fi comercializat mai bine.

Serkis a explicat:

Sunt foarte încântat de faptul că Netflix va prelua filmul Mowgli. Acum, evităm comparații cu celălalt film și este o ușurare pentru a nu avea presiune. Am văzut versiunea 3D, și este o excepție, o viziune diferită față de versiunea 2D, cu adevărat luxuriantă și cu profunzime mare, și va exista un fel de componentă teatrală pentru asta. Ceea ce mă încântă cel mai mult este gândirea înainte a celor de la Netflix în modul de prezentare a acestui lucru și mesajul filmului. Ei înțeleg că aceasta este o poveste mai întunecată care nu este cu adevărat destinată copiilor mici, deși cred că este posibil ca cei peste 10 ani sau peste să poată viziona filmul. Acesta a fost întotdeauna menit a fi PG-13, iar acest lucru ne permite să mergem mai adânc, cu teme întunecate, chiar înfricoșătoare în anumite momente. Violența între animale nu este gratuită, dar este cu siguranță acolo. Acest parteneriat cu Netflix este un mod de a ne permite să scoatem filmul fără compromisuri. Cred că aceasta este cea mai mare achiziție a lor, și da, este un film mare. Dar nu m-am uitat niciodată la ceea ce facem ca la un film de succes. E greu de cuantificat. Are amploarea unui blockbuster, dar este undeva între Life of Pi şi un film din franciza Apes. Are acea atingere a realității în el, la fel ca și Okja. Vorbim despre anul 2019 și Netflix a permis realizarea filmului pe care l-am vrut să-l fac, să existe și au creat o atmosferă pentru mine, un fel de povestire pe care am hotărât să o fac.”

 Așa cum Andy Serkis a declarat celor de la Deadline, inițial a fost o cursă între Disney și Warner Bros. pentru a vedea care companie va lansa primul lor film Jungle Book. În cele din urmă, Serkis și-a dat seama că Mowgli ar trebui să vină pe locul al doilea, datorită timpului petrecut pentru tehnicile de captare a performanței și postproducție. Acum, în loc de Warner Bros., care ar fi trebuit să lanseze în cinematografe filmul, studioul a vândut drepturile către Netflix, marcând cea mai mare achiziție a unui film finalizat până acum. Serkis încă mai speră că Mowgli va avea o lansare și în cinematografe la un moment dat, astfel încât oamenii să poată vedea cât de mari arată efectele 3D ale filmului, dar pentru moment, el simte că Netflix este o casă mai bună pentru Mowgli pe termen lung.

Netflix a dat o lovitură la începutul acestui an când a cumpărat The Cloverfield Paradox de la Paramount pentru aproximativ 50 milioane de dolari (și ulterior publicitatea în timpul Super Bowl și lansarea lui câteva ore mai târziu), dar pentru a obține Mowgli este un alt nivel de realizare. Acesta este încă un exemplu al Netflix care își intensifică jocul în lumea filmului, o zonă pe care a cam lăsat-o de izbeliște în comparație cu realizările TV. Acestea fiind spuse, având în vedere modul în care The Cloverfield Paradox a fost primit în mod critic, nu pot decât să-mi fac griji că Warner Bros., prin vânzarea drepturilor către Netflix, sfârșește prin a fi o indicație a calității slabe a filmului. Să ne ținem degetele încrucișate și să sperăm că nu va fi așa, pentru că Mowgli se simte incredibil de diferit de Cartea Junglei produs de Disney.

Împreună cu Andy Serkis, în distribuția lui Mowgli îi mai găsim pe Rohan Chand ca protagonist, pe Christian Bale dând viață personajului Baghera, Cate Blanchett vocea lui Kaa, Benedict Cumberbatch în pielea lui Shere Khan și Naomi Harris dându-i viață micuței Nisha.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.