“Legenda lui Slender Man” ne înfricoșează, la cinema

0
2110

Iubitorii genului horror au motive de entuziasm: vineri, 31 august 2018, se lansează pe marile ecrane din România producția “Legenda lui Slender Man”- povestea unui personaj paranormal, care a sădit teroare online în anii 2000, stârnind o adevărată isterie în masă.

Într-un mic orăşel din Massachusetts, patru liceene prietene (Wren, Hallie, Chloe și Katie), se amuză invocându-l pe misteriosul personaj Slender Man doar pentru a demonstra că este doar un mit. Accesează niște pagini online, văd un filmuleț ciudat, dar pe moment nu se întâmplă nimic. Sau… așa cred. Totul pare doar o distracție nevinovată între prietene, la o petrecere în pijamale! Curând însă, se petrec lucruri ciudate.În timpul unei excursii cu clasa la un cimitir, Katie dispare în mod misterios, iar prietenele încep să creadă că i-ar fi putut cădea victimă lui Slender Man. Încercând să afle ce s-a întâmplat cu Katie, culeg indicii. Dar… surpriză: în loc să se apropie de adevăr, se afundă tot mai tare într-o lume sinistră, supranaturală, iar Slender Man, pe care-l credeau inițial doar o născocire a Internetului, le atrage în capcana sa. Teroarea crește, disperarea cuprinde toată comunitatea, iar viața banală de odinioară riscă să devină amintire. Cum arată chipul groazei? Aflăm din 31 august a.c., la cinema.

Slender Man este primul personaj horror apărut pe Internet, în 2009, într-un concurs de creații SF (imagini paranormale). Devenit viral pe forumurile online, a generat atâtea povești, trezind groaza, dar și o atracție irezistibilă, încât s-a transformat într-o adevărată obsesie – dovada că psihoza colectivă poate fi la un click distanță. Deși există, teoretic, doar în mediul virtual, Slender Man acționează caun virus incurabil: îți pătrunde în “sistem”, îți controlează mintea, devine realitatea ta. Nu poate fi prins, fiindcă există doar în gândurile tale și te bântuie tocmai fiindcă singur îl hrănești cu cele mai negre temeri, ceea ce îl face și mai puternic.

Creatorul personajului, Eric Knudsen (alias Victor Surge) spune că Slender Man este “înspăimântător fiindcă ne este necunoscut”.În imagini îl vedem reprezentat nefiresc de înalt și deșirat, cu mâini lungi și tentacule pe spinare. Poartă costum şi cravată. Nu i se disting trăsăturile feței și, fiindcă nu are nicio expresie, poţi să-ţi imaginezi orice. Uneori apare în fotografii,în planul îndepărtat, și se poate ivi din senin lângă tine. Toţi au senzația că ştiu ceva despre el, dar, de fapt, nu se știe despre el mai nimic. Doar că ar putea cauza dispariţia misterioasă a unor copii, la periferia zonelor împădurite; nimeni nu ştie însă de ce face asta și ce se întâmplă cu cei dispăruți.

Actorul spaniol Javier Botet pare făcut pentru acest rol atât prin fizionomia aparte, cât și prin talentul de a-și controla corpul într-un mod spectaculos și, totodată, înfricoșător. Numit de The Hollywood Reporter “cel mai reuşit monstru de la Boris Karloff” (care umbla pe platourile de la Universal cu bolţuri înfipte în gât), Botet întruchipează un Slender Man realist, iar regizorul Sylvain White reuşește să transmită senzaţia de spaimă direct prin imaginile filmate pe cameră, reducând la minimum efectele digitale. Astfel, Slender Man arată atât de veridic încât pare și mai terifiant, ceea ce conferă filmului horror valențe suprarealiste și chiar artistice.

Distributia ii include pe Joey King (The Kissing Booth, Wish Upon and The Conjuring, Fargo, avand în palmares un trofeu și patru nominalizari la premiile Young Artist), Julia Goldani Telles (The Affair), Jaz Sinclair (When the Bough Breaks, Paper Towns), Annalise Basso (Ouija: Origin of Evil, Captain Fantastic), Alex Fitzalan (Season şi I Miss you), Taylor Richardson (A Most Violent Year and Easy Living) şi Javier Botet (The Conjuring, Insidious 4, IT). Producatorul Bradley J. Fischer a realizat, în cei aproape 20 de ani de carieră, filme cu mare succes de box-office, precum Shutter Island, Zodiacsau Black Swan,colaborand cu regizori precum Martin Scorsese, David Fincher, Darren Aronofsky, Luca Guadagnino.

Producţia Mythology Entertainment şi Madhouse Entertainmentprezentată de Screen Gems și Sony Pictures este regizată de Sylvain White (Stomp the Yard, The Losers, The Mark of the Angels) după un scenariu de David Birke (nominalizat la un premiu Cezar pentru Elle), pe baza personajului creat de Victor Surge. Filmul durează 93 de minute, este nerecomandat minorilor sub 15 ani și distribuit în România de InterComFilm Distribution.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.