58 de proiecte de scurtmetraj înscrise și 11 proiecte câștigătoare la cea de-a treia ediție FILM+

Apelul lansat pentru a treia ediție a programului FILM+, laborator de lucru și sprijin pentru proiecte cinematografice de scurtmetraj, s-a încheiat cu 58 de proiecte înscrise.

11 dintre ele au fost selectate pentru a participa la ediția FILM+ 2018, urmând să fie susținute pe una dintre cele trei arii de selecție: dezvoltare de proiect, sprijin pentru producție sau sprijin pentru work in progress.

“Ne-au plăcut foarte multe dintre proiectele înscrise și ne bucurăm să avem o ediție în care femeile cineast sunt egal reprezentate. Sperăm ca, pe măsură ce capacitatea logistică a laboratorului de lucru va lua amploare, să putem dezvolta un număr mai mare de proiecte, cu fiecare ediție” a declarat directoarea de imagine Ana Drăghici, co-fondatoare a programului și membră activă a laboratorului de lucru.

Dezvoltare:

“Nero” – Petruț Stoica & Mădălina Negrea (ficțiune)

“Ding!” – Raluca Enache (ficțiune)

“Sabrero” – George Dorobanțu (animație)

“Exercițiu de concediu” – Lara Ionescu (ficțiune/experimental)

Producție:

“Fructe” – Andra Chiriac (ficțiune)

“Calea Griviței” –  Florina Dumitrache (ficțiune)

“Nelu” – Ioana Bălțatu (ficțiune)

Work in progress:

“No Body” – Mihnea Rareș Hanțiu (documentar)

“Dedesubt” – Radu Romaniuc (ficțiune)

“Corijent” – George Ganeart (ficțiune)

“Pedigree” – Florin Babei (ficțiune)

În selecție s-a luat în calcul atât potențialul proiectelor, cât și capacitatea FILM+ de a sprijini proiectele în cauză.

FILM+ este un program inițiat de Asociația Graphis 122, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național* și Centrul Național al Cinematografiei România și implementat în parteneriat cu Papillon Film, Avanpost Studio, Digital Cube, Arhiva Națională de Film, Cinelab România, precum și cu o serie de specialiști implicați în programul de mentorat.

Mai multe detalii se află pe site-ul http://film-plus.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.