Industria de gaming este în continuă creștere și atinge record după record, după cum arată și evenimentul gamescom de anul acesta, unde a fost înregistrat un număr impresionant de 370.000 de vizitatori. Unul dintre cei mai importanți jucători din industrie este brandul de monitoare AOC iar Stefan Sommer, director de marketing și business management pentru Europa, explică povestea de succes a brandului într-un interviu.

Cum se dezvoltă piața de monitoare de gaming?
Stefan Sommer: Într-un ritm foarte dinamic, în general, industria de gaming crește atât în Europa, cât și la nivel mondial. Experții se așteaptă la rate de creștere cu două cifre până în 2021, având o rată anuală de 10,3%. De asemenea, odată cu dezvoltarea acesteia, piața monitoarelor de gaming este în creștere.

Monitoare AOC de gaming din gama de top au fost prezentate la gamescom 2018.

Care este poziția AOC pe piața de monitoare de gaming?

Stefan Sommer: Pot spune fără să exagerez că este una foarte bună. Avem un portofoliu bogat de monitoare de gaming, care satisface toate tipurile de cerințe din zona de gaming. AOC oferă o gamă variată de opțiuni – fie că este vorba de o rată de împrospătare a imaginii ridicată de până la 240 Hz, pentru fanii jocurilor competitive, sau ecrane curbate, cu panouri IPS și VA de înaltă calitate, care susțin o experiență captivantă de joc pentru fanii jocurilor open world RPG. Pe scurt, putem oferi monitorul perfect, care să îndeplinească toate cerințele pe care un jucător le poate avea.

Cum ți s-a părut gamescom 2018?

Stefan Sommer: Având peste 370.000 de vizitatori în acest an, gamescom este cea mai bună dovadă că industria de gaming a devenit un element important în societate. Numărul de jucători din întreaga lume se află într-o creștere accelerată și se preconizează că va ajunge la 2,6 miliarde în 2020. De asemenea, gamingul deja a devenit un sport urmărit de un număr impresionant de spectatori, deci nu este deloc surprinzător faptul că participarea la astfel de evenimente este în creștere.

În cadrul gamescom 2018, numeroși jucători s-au bucurat de cele mai noi titluri utilizând monitoarele AGON AG241QX.

Jucătorii și specialiștii din industrie care au vizitat gamescom 2018 au fost impresionați de inovațiile noastre. Ei au fost interesați în mod deosebit de cele mai recente modele din gama premium AGON – AGON 3. Ambele modele sunt monitoare QHD curbate, de 27 de inchi, care au un design subțire, modern și premiat. Avem modelul AG273QCX cu suport FreeSync 2 HDR, VESA DisplayHDR 400, un timp de răspuns de 1 ms MPRT și rată de împrospătare de 144 Hz. De asemenea, există și modelul AG273QCG cu suport G-SYNC, timp de răspuns de 1 ms GtG și o rată de împrospătare de 165 Hz.

Care sunt produsele care transformă AOC într-un candidat de succes în sectorul de gaming?

Stefan Sommer: AOC se remarcă cu adevărat prin monitoarele premium de gaming din gama AGON. Aceste monitoare de ultimă generație dispun de dimensiuni care variază între 24 de inchi și 35 de inchi și au o rată de împrospătare de la 120 Hz până la 240 Hz, fiind ideale pentru jocuri FPS. Având suport atât pentru Nvidia G-SYNC cât și pentru AMD FreeSync și un timp de răspuns foarte mic, gama AGON se adresează jucătorilor pasionați. Aceste modele au un design impresionant și dispun de numeroase caracteristici inteligente precum Shadow Control, suport pentru căști și stand ajustabil în înălțime, cu marcaje care indică poziția.

Cum interacționează AOC cu comunitatea de gaming?

Stefan Sommer: De ani de zile, apropierea de comunitatea de gaming din întreaga lume a fost foarte importantă pentru AOC. Colaborăm cu echipe de esport, organizații de gaming și numeroase evenimente, la nivel global, național și regional. În ianuarie, AOC a încheiat un parteneriat cu G2 Esports, una dintre cele mai puternice și de succes organizații din întreaga lume. Fondată în 2013 de către renumitul jucător profesionist Carlos “ocelote” Rodriguez, organizația G2 Esports și-a făcut repede un renume în cadrul circuitului european la diverse evenimente internaționale, cu rezultate impresionante și multe titluri câștigate. Parteneriatul este extrem de important pentru noi, pe măsură ce dezvoltăm produse cu și pentru jucători. De asemenea, suntem foarte implicați în sprijinirea unor evenimente mai mici, locale și petreceri LAN, precum și educarea publicului larg cu privire la beneficiile aduse de industria de gaming.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.