Bad Times at the El Royale – Din 12 octombrie la cinema

0
1836
Ascultă acest articol


 Bad Times at the El Royale / “Vremuri grele la El Royale” sosește din 12 octombrie la cinema și este distribuit în România de Odeon Film.

DESPRE FILM

Este ianuarie 1969 și Richard Nixon a fost inaugurat ca al 37-lea președinte al Statelor Unite. O nouă decadă începe. Șapte suflete foarte diferite, dar pierdute în mod egal, se întâlnesc la El Royale, un hotel cu o istorie glorioasă, dar care a căzut în dizgrație, la fel ca vizitatorii săi.
Situat la granița dintre California și Nevada, hotelul El Royale oferă căldură și soare la vest, speranță și oportunitate la est. De asemenea, încadrează două lumi diferite, cea din trecut și cea din prezent. Odată punctul de interes din Tahoe, unde cele mai renumite vedete și politicieni din țară socializau la cazino, bar, în jurul piscinei și al stațiunii, însă vremurile bune s-au încheiat.

Așa se prezintă hotelul El Royale. Acum, la recepția hotelului unde stralucirea a dispărut și unde nu se mai aud răsete, îi regăsim pe părintele Daniel Flynn (Jeff Bridges), cântăreața de muzică soul Darlene Sweet (Cynthia Erivo), vânzătorul Laramie Seymour Sullivan (Jon Hamm), tănăra hippie Emily Summerspring (Dakota Johnson), sora ei Rose (Cailee Spaeny), managerul hotelului Miles Miller (Lewis Pullman) și enigmaticul Billy Lee (Chris Hemsworth).
Într-o noapte fatidică, fiecare va avea o ultimă șansă de a se salva… înainte ca totul să se sfârșească.

Twentieth Century Fox prezintă Vremuri grele la El Royale, scris și regizat de Drew Goddard (“Cabana din pădure”) și îi are în distribuție pe căștigătorul premiului Oscar®, Jeff Bridges (“Inimă nebună”), câștigătorul premiului Tony® Cynthia Erivo (“Culoarea purpurie”), Dakota Johnson (trilogia “Cincizeci de umbre ale lui Grey”), câștigătorul premiului Emmy®, Jon Hamm (“Mad Men”), Cailee Spaeny (“Pacific Rim 2: Revolta”), Lewis Pullman și Chris Hemsworth (“Răzbunătorii: Războiul Infinitului”).

“Vremuri grele la El Royale” este produs de Jeremy Latcham (“Omul-Păianjen: Întoarcerea acasă”) și Goddard, iar producătorul executiv este Mary McLaglen (“Planeta Maimuţelor: Războiul”).

CREAREA POVEȘTII

În 1958, la hotelul El Royale de lângă Lacul Tahoe, un bărbat anxios îngropa o pungă sub podeaua camerei sale. Mai târziu, în acea noapte, cineva îi face o vizită și lasă în urmă un cadavru…

Un deceniu mai târziu, cântăreața de muzică Darlene Sweet (Cynthia Erivo) ajunge la El Royale cu o valiză plină de optimism. Purtând o rochie galbenă peste care are o haină transparentă, este ca și cum ea întotdeauna se așteaptă să îi meargă rău. Totuși, având demnitate și grație, sfâșiată dar nu încă înfrântă, își ține capul sus. “Haina de ploaie a lui Darlene spune totul despre această femeie”, explică designerul de costume Danny Glicker. “Încearcă să se protejeze de lume, dar nu se apără prea bine. Ea vine din lumea acelor minunate formații de fete, precum The Supremes, care aveau un adevărat simț al formalității și al deprinderii față de modul în care se îngrijeau. Nu era sclipitor și ostentativ, ci era foarte femin și elegant. Când o întâlnim pentru prima dată pe Darlene în parcare, vedem o doamnă. Dar ea este, de asemenea, o femeie care călătorește singură și, pe măsură ce progresează filmul, aflăm că are un trecut destul de traumatizant. E incredibil de studiată, încearcând să mențină ceva ce este în pericol de a pierde.

Pentru Erivo, rochia galbenă o reprezintă pe Darlene în totalitate: “Galbenul este o culoare atât de strălucitoare și cred că este aproape ca aura ei. Aceasta este culoarea pe care o are în interior, e ca și cum și-ar purta inima pe mânecă. Ea a trecut prin multe lucruri și are nevoie să realizeze ceva care să o facă să se simtă încrezătoare din nou – să afle pe cont propriu cine este cu adevărat, să păstreze iubirea care o are pentru muzică, pentru că este singurul lucru care o face să meargă înainte. Muzica o păstrează pură.”

În timp ce Darlene merge pe granița dintre parcare și resort, fiind de asemenea, granița dintre California și Nevada, se întâlnește cu un preot, părintele Daniel Flynn (Jeff Bridges), care pare confuz. “La prima vedere”, spune Bridges, “vedeți un preot al poporului, un fel de preot care nu ar părea nelalocul lui într-o bucătărie. Dar sunt puține lucruri care sunt ciudate, deși ele pot să nu fie evidente la început, cum ar fi faptul că îmbrăcămintea și pantalonii mei nu se potrivesc, iar gulerul meu nu este tocmai strâns cum trebuie. Nu sunt exact cine par a fi. Sunt câteva indicii dacă ești atent. ”

La biroul de recepție unde nu se află nimeni, Darlene și Flynn se întâlnesc cu vânzătorul Laramie Seymour Sullivan (Jon Hamm), un sudist răgușit, îmbrăcat într-o cămașă șifonată și purtând o cravată strălucitoare, sub o haină în carouri, care reflectă darul său. (Și nu este deloc surprinzător faptul că insistă să se cazeze în camera nupțială, în ciuda faptului că este burlac). Prin monologul său învățăm că El Royale era odată centrul de interes în Tahoe. Cele mai renumite celebrități și politicieni din țară socializau la cazino, la bar, în jurul piscinei și al stațiunii.

Dar, ca și deceniul în sine, vremurile bune s-au încheiat. El Royale și-a pierdut licența de jocuri de noroc, celebritățile s-au mutat și lucrurile au mers din ce în ce mai prost. Acum, în lobby-ul stațiunii, unde stralucirea a dispărut și unde nu se mai aud râsete, Flynn, Sweet și Sullivan sunt bineveniți, în cele din urmă, de managerul general în vârstă de 20 de ani și unicul angajat al stațiunii, Miles Miller (Lewis Pullman). Îmbrăcat într-o cămașă necorespunzătoare și un sacou corporatist, Miller arată ca și cum cineva l-ar fi lăsat acolo cu ani în urmă și a uitat să-i cheme familia.

“Miles este un fel de pasăre ciudată”, spune Pullman. “El nu se simte confortabil în pielea lui, este nervos și în mod evident are probleme psihologice. Nu știi de cât timp a fost acolo sau de ce a venit la El Royale. Este ca un purgatoriu ciudat unde așteaptă ca inevitabilul să se întâmple. Pe măsură ce povestea continuă, el devine ca o păpușă rusească. Continui să descoperi noi dimensiuni ale povestirii și personajului său.”

În timp ce Flynn și Darlene se hotărăsc fiecare în ce cameră stă și, prin urmare, statul în care doresc să rămână, o mașină vine scârțâind în parcare. În hotel se grăbește să intre Emily Summerspring (Dakota Johnson), a cărei îmbrăcăminte și comportament afirmă că este o femeie care îmbrățișează al doilea val de feminism. “Emily întruchipează femeia independentă din 1969”, spune Danny Glicker, designer de costume. “Ea are o misiune. A trebuit să lupte toată viața pentru putere, așa că are mult tupeu și nu-i este frică să fie îndrăzneață. “Îmbrăcată în blugi strâmți, o vestă fără mâneci și o jachetă din piele cu franjuri,” ea are această impunere fizică incredibilă, puternică și interesantă.” Emily cere o cameră, trântește banii pe tejghea și părăsește lobby-ul la fel de repede pe cât a ajuns.

Patru invitați, o gazdă ciudată și încă două personaje ce urmează a fi dezvăluite. Împreună cu multe alte răsturnări de situație, întorsături și secrete. La El Royale, vremurile proaste sunt pe cale să înceapă …

DISTRIBUȚIE

JEFF BRIDGES (Părintele Daniel Flynn) este unul dintre cei mai de succes actori ai Hollywood-ului, fiind nominalizat de șapte ori la premiile Oscar, fiind de asemenea și cântăreț și producător. Interpretarea din filmul “Inimă nebună” i-a adus primul său premiu Oscar® în 2009 pentru cea mai bună interpretare de către un actor într-un rol principal. Interpretarea i-a adus, de asemenea, Globul de Aur, Premiul SAG și Premiul IFP pentru rol principal.
Bridges a fost nominalizat pentru primul său premiu Oscar® pentru actor în rol secundar în 1971, iar cea de-a doua nominalizare a primit-o pentru rolul său din filmul regizat de Michael Cimino, “Pe urmele banilor”. În 2001, a fost onorat cu o altă nominalizare la Globul de Aur și cea de-a patra nominalizare la Oscar pentru rolul său din thrillerul politic “Persona non grata”, în care Bridges l-a interpretat pe președintele Statelor Unite.

În decembrie 2010, colaborarea cu frații Coen din filmul western “Adevăratul curaj” i-a adus cea de-a șasea nominalizare la Oscar®. În 2017 a primit cea de-a șaptea nominalizare la premiul Oscar® pentru cel mai bun actor în rol secundar, în rolul unui ranger texan din filmul “Cu orice preţ”, un thriller modern a cărui acțiune se petrece în vestul Texasului. De asemenea, a primit o nominalizare la Globul de Aur și SAG pentru interpretarea sa.

CYNTHIA ERIVO (Darlene Sweet) este o actriță câștigătoare a premiului Tony®, Emmy® și Grammy®, care și-a început cariera pe Broadway și este pregătită să ia cu asalt marele ecran. În această toamnă, pe lângă titlul “Vremuri grele la El Royale”, ea poate fi văzută în filmul regizat de Steve McQueen, “Văduve”.

Erivo și-a făcut debutul pe Broadway, reluând rolul pe care l-a interpretat în filmul “Culoarea purpurie”. Interpretarea sa de pe Broadway i-a adus câteva premii, inclusiv premiul Tony pentru cea mai bună actriță într-un rol principal într-un musical.

DAKOTA JOHNSON (Emily Summerspring) a devenit una dintre cele mai cunoscute vedete ale Hollywood-ului, jucând rolul râvnit al Anastasiei Steele, în filmul “Cincizeci de umbre ale lui Grey” adaptarea după fenomenul literar cu același nume al lui E.L. James.

Ulterior, ea a jucat două roluri extrem de apreciate, care au avut premiera la Festivalul de Film de la Veneția. În primul film a jucat alături de Johnny Depp în biografia “Black Mass: Afaceri murdare”, care a fost regizat de Scott Cooper. În cel de-al doilea film, remake-ul lui Luca Guadagnino al filmului “Piscina”, intitulat “Pasiuni periculoase”, a avut un rol principal alături de Tilda Swinton, Ralph Fiennes și Matthias Schoenaerts.

JON HAMM (Laramie Seymour Sullivan) a interpretat cât se poate de nuanțat directorul publicitar Don Draper, în seria “Mad Men”, stabilindu-se ca fiind unul dintre cei mai talentați și versatili actori ai Hollywood-ului. A câștigat numeroase premii, printre care un premiu Emmy® în anul 2015, un premiu Globul de Aur® în 2016 și 2008. Seria “Mad Men” și-a încheiat al șaptelea și ultimul sezon pe 17 mai 2015.

Anul trecut, Hamm a jucat în thriller-ul de succes al lui Edgar Wright, “Baby Driver”, alaturi de Ansel Elgort, Kevin Spacey și Jamie Foxx. Hamm a apărut și în filmul independent “Marjorie Prime”.

CAILEE SPANEY (Rose) și-a făcut debutul în cinematografie în 2018, alături de John Boyega în filmul “Pacific Rim 2: Revolta”, după ce a câștigat un concurs de talente la vârsta de 18 ani. Dintr-un oraș mic din Missouri, Spaney va avea un mare impact asupra Hollywood-ului în această toamnă prin implicarea sa în alte două filme, pe lângă “Vremuri grele la El Royale”.

LEWIS PULLMAN (Miles Miller) va juca rolul lui Bob în Top Gun 2, alături de Tom Cruise, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Miles Teller și Glen Powell.

An active philanthropist, Hemsworth supports the Australian Childhood Foundation.
CHRIS HEMSWORTH (Billy Lee) este unul dintre cei mai populari și râvniți actori de la Hollywood.

În acest an, el a reluat rolul personajului Thor în “Răzbunătorii: Războiul Infinitului”, un film care a făcut istorie, având cea mai mare deschidere box office din toate timpurile, cu un week-end de deschidere la nivel mondial de 630 de milioane de dolari.

Cariera multilaterală a lui Hemsworth include și rolul principal din filmul “Cei 12 invincibili”, unde a jucat alături de Michael Shannon și Michael Peña și a fost produs de Jerry Bruckheimer. Filmul prezintă povestea primei echipe a Forțelor Speciale trimisă în Afganistan după evenimentele din 11 septembrie 2001.

Născut și crescut în Australia, unde și-a început cariera de actorie, Hemsworth si-a facut debutul în filmul lui J.J. Abrams, Star Trek, interpretând un rol important, cel al lui George Kirk. Hemsworth și-a dovedit și abilitățile de comic în rolurile din filmele” Vânătorii de fantome” al lui Paul Feig, unde a jucat alături de Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon și Leslie Jones și “Vacanță cu peripeții”, cu Ed Helms, Christina Applegate și Leslie Mann.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.