Ascultă acest articol


Având în spate o poveste thriller cu spioni, jucătorii vor păşi în Hitman 2 în lumea ascunsă a asasinatelor profesionale.

Gen: Aventură, Acțiune

Lansare: 13 noiembrie

Studio: Warner Bros Entertainment

Distribuitor: Best Distribution

Platforme: PlayStation 4, Xbox One, PC

Clasificare: I.M

Sinopsis:

Trăieşte experienţa supremă a asasinatelor fantasy în acest joc stealth-action creativ. Călătoreşte în locaţii exotice şi elimină ţinte puternice şi importante cu ajutorul puterii şi inteligenţei Agentului 47, care iţi va sta la dispoziţie în locaţiile vaste de tip sandbox.

IO Interactive a creat experienţa Hitman perfectă folosind cele mai bune elemente din jocurile anterioare pentru a aduce la viaţă această capodoperă modernă.

Jucătorii vor avea parte de o fantezie pură Hitman, în care nu doar că vor deveni asasinul profesional suprem, dar se vor şi bucura de cele mai detaliate şi vii locaţii şi vor descoperi cele mai inovatoare modalităţi de a-şi elimina ţintele. Având în spate o poveste thriller cu spioni, jucătorii vor păşi în lumea ascunsă a asasinatelor profesionale. Fără a avea un traseu predefinit şi beneficiind de libertatea de a alege cum, când, unde şi din ce postură vei da lovitura perfectă – alegerea iţi aparţine în totalitate.

Recenzie:

Au trecut 2 ani de la succesul soft-reboot-ului seriei Hitman pentru a primii un nou sezon din aventurile Agentului 47 împreună cu ”handler”-ul său, Diana Burnwood. Şi chiar dacă Hitman 2 merge pe sigur şi nu riscă nimic, nu cred că a cerut cineva mai mult. Şi ca să mai fac un mic P.S, aşa anticipat din primele rânduri, la sfârşit vei rămâne dorind mai mult Hitman. Pentru că să fim serioşi, nu avem niciodată suficient Hitman, dar bine că nu este precum precedentul, care a venit cu porţia.

Direct din Menu-ul principal vedem că, în ciuda faptului că se numeşte Hitman 2, integrează şi primul Hitman (2016) în roster-ul de misiuni, de la ”Prologue” și până la campania bonus ”Patient Zero”, de cumpărat de pe PSN Market sau gratuit de adăugat, pentru cei care deţin varianta Game Of The Year. Nu am încercat însă ”integrarea” pentru că nu deţin varianta de PS4 a originalului, ci doar cea de PC. De menţionat la fel este faptul că din menu-ul principal putem accesa setările, vorbim de PS4 Pro aici, unde putem alege să menţinem jocul unlocked, frame-urile urcând la 60fps, sau locked pe 30fps permanent. Spun acest lucru pentru că eu l-am avut pe unlocked în permanență şi nu am avut decât câteva momente de stutter şi nu aş spune că e atât din vina jocului cât a consolei, pentru că nici măcar nu a fost într-o locaţie extra aglomerată cum se întâmplă să fie în multe din misiunile Hitman. S-a întâmpla să dau şi de nişte bug-uri mici, dar nimic ce să îmi strice experienta jocului, să mă facă să fiu nevoit să închid totul sau să o iau de la capăt. Totul a funcţionat exact cum te-ai aştepta de la un joc ca Hitman. Din punct de vedere grafic, de asemenea, este un joc care nu face prea multe, dar este suficient de ”curat”, colorat şi stilizat ca să meargă şi să fie exact ceea ce trebuie.

Cum ziceam, jocul nu aduce elemente noi, nu încearcă nici măcar să fie superior celui din 2016 şi faptul că există în continuitatea aceluia, trebuia să se numească Season 2 nu doar pur şi simplu Hitman 2. Chiar şi pe partea cu povestea nu este ceva cine ştie ce complex şi de multe ori tot îmi trecea prin cap că seamănă suspicios de mult cu James Bond. În special povestea din cinematicurile principale, care este prezentat în storyboards, sau imagini statice care au voce peste, plot-ul se mişcă înainte, dar nu este unul prea complicat, cu câte un twist pe ici pe colo. Avem şi cinematicurile de briefing înainte de fiecare misiune care sunt absolut fantastice, iar în ele ne sunt prezentate ţintele din fiecare misiune cu un pic de backstory şi plot şi care se aseamănă foarte mult cu idei de ”Bond Villains,” despre care vom afla şi mai multe în timpul misiunilor. Şi aşa ajungem şi la partea importantă a jocului, misiunile, care sunt 6 la număr, iar chiar dacă par episodice, le avem pe toate de la început. Misiunile, care reţin foarte mult din ”sufletul” jocurilor Hitman, mă refer aici la costumaţii ridicole, morţi exagerate etc, sunt în continuare după jocul din 2016 foarte complexe. Dintr-un singur playthrough nu vei reuşii să descoperi tot ce se ascunde în aceste păpuşi Matroshka care conţin mici poveşti în ele însăşi. Aceste misiuni în misiunea principală le poţi rata dacă alegi să nu urmăreşti pistele care apar conform jocului sau omori personaje importante mini-plot-urilor. Fiecare misiune are mai multe metode de a fi completată, doar că rămâne la alegerea fiecăruia cum să o facă şi chiar dacă întotdeauna poţi să încerci să împuşti tot ce mişcă, adevărata distracţie apare când îi dedici timp misiunii; devii un observator al hărţii, al țintelor şi al posibilităţilor, un oportunist care alege cea mai convenabilă variantă pentru a acţiona în acel moment, chiar dacă există riscul să dai greş. Hitman 2 lasă la o parte locaţiile frumoase şi de lux cum ar fi Parisul sau Italia, pentru zone mai întunecate şi complexe precum străzile din Mumbai sau insula din ultima misiune, care este scoasă direct dintr-un film Bond.

Fiind un joc care trebuie rejucat de mai multe ori, după fiecare misiune deblochezi diverse posibilităţi de a reîncepe misiunea altfel din menu-ul de planificare. Tot acolo poţi alege şi nivelul de dificultate împărțit pe trei trepte: Casual, Professional sau Master. AI-ul devine mai atent, este mai suspicios dar niciodată nu este unfair, jocul dându-ţi voie să te desfăşori în oricare dintre dificultăţi destul de bine. Fanii stealth vor avea parte de o provocare pe cinste în modul Master în timp ce jucătorul Casual va trece repede cu story-ul şi misiunile, dar asta întotdeauna foarte atent, pentru că, în ciuda faptului că este uşor, nu înseamnă că se joacă şi singur, iar probabil, ca şi mine, te vei găsi făcând greşeli la care să reîncarci momente auto salvate de mai devreme sau chiar cele salvate de tine, anticipând momentul unei posibile greşeli fatale. Te vei găsi folosind ”Instict” destul de des – funcţia care îţi permite să vezi ţintele în jurul tău – şi vei fi atent la costumaţia pe care o porţi, armele pe care le ai şi vei căuta drumuri alternative sau metode de a eschiva, ascuns, ori în cutii sau dulapuri, sau între grupuri de oameni – acele NPC-uri care te pot recunoaşte sau îţi pot crea probleme. Secretul jocului este atenţie şi răbdare. Am petrecut mai mult timp observând comportamentul țintelor şi drumul pe care îl fac, decât să fac anumite acţiuni în misiune. Succesul este garantat atâta timp cât eşti atent la ce se întâmplă, dar chiar și așa nu este întotdeauna uşor.

Pentru cei care, după ce au terminat jocul şi încă mai vor ceva, modul Sniper Challenger este activ, iar adăugat nou este modul Ghost în care doi jucători vor avea aceeaşi misiune în paralel, dar care nu vor interacţiona unul cu celălalt. E ca un fel de cursă. Dar tot o să revenim la jocul principal, care, dacă sunteţi fani ca şi mine, când story-ul principal se va termina, veţi rămâne uşor emoţional afectaţi de lipsa mai multor misiuni. Pentru că sfârşitul poveştii te lasă cu un cliffhanger şi 6 misiuni așa, cât de rejucabile sunt ele, tot nu vor fi niciodată suficiente, iar ca orice bun gamer care se respectă, întotdeauna vei avea pretenţii la mai mult. Tot ce rămâne este de aşteptat, ori DLC-uri, ori, poate, încă 2 ani până la Hitman 3, sau Sezonul 3, dar cu speranţe de bine, şi pentru satisfacţia personală a fiecărui fan Hitman în parte, acum sau ieri ar fi momente foarte bune pentru mai mult conţinut Hitman.

Mulțumesc Best Distribution.

Hitman 2 este disponibil acum în toată lumea și-l puteți cumpăra în format retail sau digital din GameShop.ro sau din magazinele PlayStation, Microsoft și Steam.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.