Tom și Jerry se dau în spectacol la Boomerang, în fiecare zi, din 15 aprilie

0
1865
Ascultă acest articol


Nu mai au nevoie de absolut nicio prezentare și sunt poate unele dintre cele mai iubite personaje de desene animate din lume. Sunt fără vârstă, deși bucură generații încă din anii 1940, iar răspunsul la întrebarea “cine e mai tare: Tom sau Jerry?“ nu va fi aproape niciodată lămurit pentru că n-ai cum să faci o astfel de alegere. Amândoi sunt iubiți la fel de mult.

Lucruri mai puțin cunoscute despre Tom și Jerry:

• Inițial, Tom și Jerry ar fi trebuit să se numească Jasper și Jinx. De fapt, așa s-au și numit în primele episoade, dar apoi creatorii lor, William Hanna și Joseph Barbera, i-au rebotezat, nu înainte de a cere colegilor câteva variante. Unul dintre animatorii studioului a sugerat numele de Tom și Jerry care au plăcut, iar el a primit bonus 50 de dolari.
• MGM, marele studio de filme de la Hollywood, a fost la un pas să întrerupă seria după primele episoade pentru că directorii de acolo credeau că un șoarece și o pisică ce se tot fugăresc și se tachinează reciproc nu au cum să fie pe placul publicului. Istoria însă, a dovedit contrariul.
• În primele episoade, Tom își folosea toate cele patru picioare, dar apoi a devenit biped. Jerry, de pe altă parte, a rămas neschimbat de la primul până la ultimul episod.
• Serialul a câștigat de-a lungul anilor nenumărate premii, printre care șapte premii Oscar.
• Ei bine, da, Tom și Jerry au acum spre 80 de ani. N-ai zice la cât de rapid aleargă amândoi, așa-i?
• Și totuși, undeva, cândva, ei au fost și buni prieteni: mergeau împreună în călătorii, făceau sport și rezolvau mistere, ba chiar și-au alinat reciproc și suferințele din dragoste.
• Fața stăpânei lui Tom, Mammy Two Shoes, cea căreia în serial i se văd doar picioarele, a apărut doar câteva secunde într-un singur episod din toate seriile difuzate.

Serialul „Tom și Jerry se dau în spectacol” poate fi urmărit în fiecare zi, de la 18.30 la Boomerang.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.