Anul acesta va fi unul foarte special pentru evenimentul nostru anual preferat, East European Comic-Con căci nu numai că vom avea ediția din luna mai ci avem parte de un debut spectaculos al unei ediții la Cluj-Napoca, Transylvania Comic-Con!

Încă de la început MovieNews.ro a fost alături (inclusiv prin revista noastră @FiLM și suplimentul Geek) și încercăm să ținem pasul cu EECC și suntem extrem de încântați să susținem evenimentul ca perteneri media dar și ca membrii ai presei.

Pentru a vă ține informați despre tot ce s-a întâmplat la edițiile anterioare am publicat un articol aici.

Încă un an cu EECC și încă o dată ne luăm de Andra Vasile, PR manager EECC pentru a afla, dinainte, la ce să ne așteptăm la ediția din luna mai, dar și cea nouă din toamnă.

MovieNews.ro: Bună Andra, bine ne-am regăsit. Încă un an, încă o ediție Comic Con… sau mai exact spus, DOUĂ EDIȚII! Felicitări! Când și unde au loc cele două ediții?

Andra Vasile: Astăzi începe a șaptea ediție East European Comic Con carese va extinde și în acest weekend (24-26 mai) la Romexpo în București. Și, da, ne extindem anul acesta și în afara Capitalei cu Transylvania Comic Con, în perioada 18-20 octombrie la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, un eveniment cu totul aparte, unde vom avea actori în premieră în România și care ne dorim să devină un reper în regiune cât de curând.

Până acum, pentru prima ediție Transylvania Comic Con, l-am anunțat pe Rick Cosnett din Vampire Diaries, iar cele mai mari nume urmează să fie dezvăluite. Până acum, interesul fanilor a fost unul foarte crescut, având deja 30% dintre bilete vândute.

MN: Spre deosebire de anul trecut, unde în noul pavilion B1 al RomExpo am avut un spațiu de desfășurare excelent, anul acesta unde va avea loc EECC?

Andra: Anul acesta ne vom folosi și de Pavilionul Central în care vom avea scena principală pe care vor avea loc panel-urile cu actori și nu numai. Desigur, vom avea la dispoziție și pavilionul B1 pe care l-am folosit și anul trecut.

La această ediție reușim să stabilim un nou record al suprafeței utilizate.

MN: EECC merge foarte bine de la ediție la ediție. La prima ediție, în 2013, 9.400 de vizitatori au călcat pragul EECC, la ediția din 2017 s-a ajuns la 45.000, iar cea din 2018 a depășit toate așteptările. Câți vizitatori credeți (așteptări/estimări) că vor fi anul acesta la ediția din mai?

Andra: Desigur, datorită actorilor aduși în premieră în România și surprizelor pe care le pregătim anul acesta, ne așteptăm să depășim numărul vizitatorilor față de anul trecut, poate chiar depășim 50.000 de oameni în cele 3 zile.

MN: Anul acesta avem mulți invitați în rândul actorilor și am avut o surpriză plăcută când am auzit că Manu Bennett revine, după ce în ediția din 2015 a avut printre cele mai dinamice panel-uri ale EECC-ului de până acum. Cum v-a venit ideea? Cum a reacționat Manu când i s-a făcut propunerea?

Andra: De fapt, Manu Bennett și-a manifestat dorința de a participa la East European Comic Con pentru că s-a simțit foarte bine în țara noastră și a avut o interacțiune superbă cu fanii. Iar noi ne-am bucurat să vedem că există și entuziasm din partea sa pentru o o nouă întâlnire cu publicul din România.

MN: După cum spuneam, lista actorilor arată bine și constă în Vladimir Furdik (Game of Thrones), Nicholas Brendon (Buffy the Vampire Slayer), Adam Brown (The Hobbit), Paul Wesley (The Vampire Diaries) și Carice Van Houten (Game of Thrones). Ne poți spune la care dintre ei s-au cumpărat, până în momentul de față, cele mai multe bilete, fie la autograf, fie la poză?

Andra: Pentru Paul Wesley biletele sunt deja aproape sold-out, dovadă că fanii au așteptat mult timp și sunt nerăbdători pentru întâlnirea cu el. În rest, mai avem bilete pentru autografe și poze cu ceilalți actori care pot fi ușor accesate la adresa www.comic-con.com/tix

MN: Te-am mai întrebat și în interviurile trecute legat de benzile desenate distribuite și traduse în limba noastră, dar și cele originale căci la urma urmei de aici a pornit Comic Con. Care este situația cu aceastea, anul acesta? Avem lansări? Găsim benzi desenate să cumpărăm?

Andra: Avem, ca în fiecare an, Aleea Artiștilor unde vom regăsi foarte mulți creatori de bandă desenată care își vor împărtăși creațiile cu publicul. În plus, anul acesta, celebrând sezonul România-Franța, vom avea 6 artiști francezi invitați in cadrul Aleii Artiștilor (printre care și  Jean-François Lécureux, co-creatorul celebrei serii Rahan), precum și o expoziție de jocuri video realizate de Romanian Game Developers Association (RGDA).

MN: An de an veniți cu lucruri noi și ne place la nebunie să vedem că lucrurile merg bine și se extinde Comic Con-ul. Anul acesta ce ați pregătit nou? Avem expozanți noi?

Andra: Ca momente speciale avem anul acesta pentru ultima oară Tronul de Fier la București pe care fanii se pot fotografia în ipostaza de conducători ai celor 7 Regate, un dragon în mărime aproape naturală, o expoziție de sculpturi în mină de creion inspirată din Game of Thrones și multe alte surprize pregătite de expozanții noștri.

MN: Am văzut că va exista și un anume Fan Meets. Ne poți oferi mai multe detalii?

Andra: Desigur, anul acesta am facilitat un mediu propice pentru toți creatorii de top de pe YouTube, Instagram pentru a se întâlni cu fanii. Avem o zonă special pregătită pentru ei, decorată într-un stil foarte fain, pentru mai multe detalii, puteți accesa http://comic-con.ro/fan-meet/

MN: Ne face plăcere să vedem că Ken Huegel revine ca prezentator, dar am văzut că anul aceasta nu va mai fi singur pe scenă. Cine i se va alătura?

Andra: Aici avem o surpriză pentru că, în calitate de coleg moderator, i se va alătura un actor pe care l-am avut anul trecut și care a avut o interacțiune fenomenală cu publicul: mă refer la Staz Nair (Qhono din Game of Thrones). Vor fi fabuloase panel-urile actorilor care îi joacă pe Melissandre și The Night King moderate de căpătenia Dothraki.

MN: Am lăsat pentru spre sfârșit cea de-a doua ediție de anul acesta. Transylvania Comic Con. Spune-ne cum ați ajuns la decizia de a extinde experiența Comic Con și în alte orașe? Ca anvergură, va fi ca ediția de la RomExpo, spațiu la fel de mare, număr de expozanți etc?

Andra: Spațiul va fi cel al Sălii Polivalente din Cluj-Napoca pe care vom încerca să îl gestionăm cât mai bine. Lucrăm să avem o paletă cât mai diversificată de expoxanți, iar panel-urile cu actori vor fi destul de intime. În plus, ne gândim la cât mai multe activități pe care fanii le pot desfășura și în exteriorul sălii, astfel încât să aibă parte de o experiență complexă și de neuitat.

MN: Câți actori vor fi invitați acolo? Am văzut că deja s-a confirmat unul dintre aceștia (Rick Cosnett din The Flash). Ne poți da un indiciu ceva despre ceilalți invitați?

Andra: Până acum l-am anunțat doar pe Rick Cosnett (The Flash, The Vampire Diaries), însă vedetele evenimentului sunt încă nedezvăluite. Tot ce vă putem spune este că vor fi actori aflați în premieră în România pe care publicul îi așteaptă de mult timp.

MN: Ca deobicei, îți mulțumim pentru timpul acordat și informațiile oferite și sperăm să fie de ajutor cititorilor și participaților la edițiile de anul acesta ale EECC. Ne vedem la fața locului și așteptăm cu drag să ne salutăm cu toată lumea. Să-nceapă distracția EECC!

Andra: Mulțumim pentru interviu și așteptăm și noi cu nerăbdare să ne vedem la cea de-a șaptea ediție East European Comic Con.

Program și informații utile pentru East European Comic Con 2019

Pentru a fi la curent cu tot ce se întâmplă cu East European Comic-Con accesați tag-ul East European Comic-Con sau EECC, iar pentru a afla ce s-a întâmplat an de an folosiți tag-urile:

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.