Din 14 iulie, la DIVA, sosește un nou serial de investigații criminalistice, The Murders / “Crimele”, a cărei acțiune are loc Vancouver și o are în rol principal Kate Jameson, interpretată de Jessica Lucas, care trebuie să investigheze și să rezolve cazuri de crimă, dar și să lupte cu problemele vieții personale.

Am avut posibilitatea de a urmări anticipat primul episod al serialului, mulțumită NBCUniversal și DIVA România, pentru a ne face o părere despre serialul în sine dar și despre ce are să urmeze, cel puțin în episodul al doilea. Așadar, haideți să vorbim puțin despre primul episod.

Încă din primele secvențe din episodul pilot aflăm că Kate Jameson este promovată la rangul de investigator începător al departamentului de omucideri, ea fiind anterior un polițist de patrulă și îl are acum ca partener pe Michael Huntley (Lochlyn Munro).

După promovarea lui Kate, cei doi iau masa împreună, iar când se întorc la mașină o găsesc spartă și arma lui Kate a dispărut. Imediat, aceștia ajung la locul unei crime la care găsesc arma lui Kate pe care aceasta o ia fără a anunța nimic la departamentul criminalistic.

Kate participă la investigație și pun mâna pe un suspect de culoare. De aici povestea se va ramifica și vom afla mai multe despre suspect și legăturile acestuia, investigația ducând într-un moment în care Michael va fi doborât în misiune, iar viața lui Kate va fi cutremurată.

Noul partener al lui Kate va fi Nolan Wells (Dylan Bruce) care este sigur că promovararea lui Kate este un nepotism căci tatăl ei a fost un polițist foarte bun, căzut la datorie, iar mama ei este consilier al primăriei. Ambiția și priceperea lui Kate contrazic părerile lui Nolan, iar faptul că partenerul lui Kate anterior a fost ucis în misiune, le fac relația și mai complicată. Nici Nolan, la rândul său, nu a avut un trecut tocmai pașnic, acesta trecând printr-un divorț dureros.

La 5 săptămâni de la tragicul incident, cei doi reușesc să ducă la bun sfârșit investigația, iar suspectul este prins și aflăm că Kate apelează la ajutor în încercarea de a trece peste cele întâmplate. Episodul se încheie dându-ne de înțeles că dorința și activitatea lui Kate sunt cât se poate de adevărate și naturale și contrazice părerile lui Nolan: “I just wanna be a cop. That’s all!”

Alături de cei doi actori principali îi vom recunoaște și pe Terry Chen, Luvia Petersen (colegi de serviciu) și Venus Terzo (mama lui Kate), iar creatorul seriei este Damon Vignale.

La genericul episodului 1 am văzut despre ce ne va aștepta în episodul al 2-lea și anume un jaf bancar, deci vom primi multe cazuri care se vor desfășura în paralel cu evenimentele din viața personală a lui Kate și a partenerului său, Nolan, dar și relația profesională dificilă dintre cei doi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.