Într-o eră a streaming-ului de jocuri via Twitch, Youtube, Mixer și chiar în rețelele de socializare (ex. Facebook), este necesar să ai o placă bună de captură și un sistem performat pentru a putea face acest lucru, iar pentru a oferi și un streaming live de calitate la jocuri pe care să le poți rula la 4K @ 60fps standardele se ridică și mai sus.

Acer a venit cu o soluție simplă pentru acest lucru care nu necesită să ai un PC performant, sau mai bine zis îl salvează pe acesta de la procesarea dedicată streaming-ului, lăsând PC-ul să se ocupe doar de jocul în sine.

Cu o cameră bună și un microfon, un PC cât de cât capabil să ruleze jocuri și soluția de la Acer, Acer Nitro Stream, ai tot ce-ți trebuie pentru sesiuni de streaming live la calitate înaltă, fără prea multe bătăi de cap.

Ce este Acer Nitro Stream?

Probabil cea mai frecventă întrebare, în cazul acestui produs, este “Ce este Acer Nitro Stream?”, iar noi am avut posibilitatea să-l analizăm puțin și să revenim cu un răspuns. Așadar Acer Nitro NS-600 este un mini-pc complet cu sistem de operare Windows 10 care se conectează între monitor/TV și PC cu scopul de a prelua, via placa de captură integrată, streaming-ul live inițializat atunci când te joci ceva pe PC.

Pachet

Pachetul are dimensiuni reduse, căci device-ul în sine are doar 232x111x38 cm și cântărește 900gr, iar în pachet găsim și un alimentator asemănător celor pentru laptopuri și un stand de montare a device-ului pe spatele monitorului (standard VESA).

Aspect

Mini-pc-ul folosește perechea de culori negru și vișiniu tipic gamei Nitro și are o carcasă confecționată din plastic tare.

În partea de sus găsim logo-ul Acer argintiu și un “V” vișiniu ștanțat, iar pe partea de jos aem o plăcuță metalică cu 4 piciorușe de susținere cauciucate. Pe cele două laturi mici din dreapta și stânga, avem fante de aerisire.

În partea din față avem un buton de Power, un LED de stare a HDD-ului, 2x port USB 3.1 din care unul cu mod de încărcare a device-urilor și port jack pentru căști cu microfon. Tot aici găsim ștanțat și cuvântul “Nitro”.

Pe spate, cu capac metalic, avem fante de aerisire, Kensington Lock-ul, 2x porturi HDMI-Out lu 1x HDMI-In, portul pentru alimentare, 2x porturi USB 3.1 și 1x port USB Type-C și LAN Gigabit Ethernet.

Tehnic

Mini-pc-ul are 2x procesor Intel Core i5-8250U (Kaby Lake) tactat la 1.8GHz (quad core), 12GB RAM DDR4 (un modul de 4GB și unul de 8GB), iar placa grafică este Intel UHD Graphics 620. Unitatea de stocare internă este un SSD de 256GB.

La conectivitate, pe lângă LAN Gigabit Ethernet, avem și WLAN 802.11ac/a/b/g/n și Bluetooth 4.2 LE, iar pentru captură avem AVerMedia CO511EC.

Mai jos am făcut câteva capturi din Cpu-Z și HWinfo pentru mai multe detalii:

Software și teste

Acer Nitro NS-600 rulează Windows 10 Pro și se comportă ca orice PC/Laptop, deci se poate instala orice pe el și folosi în regim normal. Pe lângă magazinul de aplicații al Windows-ului avem acces și la cel Acer.

După cum spuneam la început, Acer Nitro NS-600 se montează via HDMI la PC, apoi la TV/Monitor, iar prin aplicații de genul Streamlabs OBS, unde vei face setările necesare și preferate de tine, ești gata de sesiunile de livestream de gaming.

Poți lăsa Acer Nitro NS-600 pe birou, sau îl poți monta pe spatele monitorului cu sistemul de prindere din pachet.

 

Poți folosi mini-pc-ul, separat, legat la TV, cu un modul wireless de tastatură și mouse și pus pe boxe și-ți faci treaba în office sau multimedia, fără bătăi de cap, fire sau alte nebunii, dar întrebuințarea sa este pentru streaming, iar la acest capitol micuțul își face treaba cu brio. Odată făcute setările la aplicația menționată mai sus, conexiunea pregătită între PC-ul cu jocurile, mini-pc-ul nostru și TV/monitor (sunetul este redat prin HDMI), ești gata de streaming live pe platforma preferată. Într-adevăr poți duce calitatea streaming-ului până la 1080p în timp ce tu joci în 4K @ 60fps, totul rulând smooth, fără frame drops, artefacte sau alte animale.

Concluzie

Deși informații, detalii sau recenzii despre Acer Nitro NS-600 nu se găsesc nici în cele mai întunecate cotloane gameristice ale WWW-ului, sper ca această mică analiză să vă ofere, în mare, informații de care aveți nevoie pentru a achiziționa acest produs.

Mi-a plăcut la Acer Nitro NS-600 faptul că se poate monta pe spatele unui monitor și salvează PC-ul de la stresul streaming-ului, lăsându-l să se ocupe doar de jocul în sine, iar asta mi se pare o soluție perfectă pentru streameri. Da, poți opta pentru placă de captură pe PC, dar tot ai nevoie de una performantă să proceseze și jocurile și streaming-ul, iar în cazul Acer Nitro Streaming, care acționează ca o placă de captură externă, scapi de acest inconvenient plus poți folosi device-ul separat ca pe orice PC sau Laptop.

Dimensiunile reduse plus un kit wireless de mouse și tastatură crește maxim portabilitatea device-ului pentru că-l poți lua cu tine în deplasare și-l poți folosi ca atare, sau alături de laptopul tău de gaming să faci streaming live simplu și eficient.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.