Biblioteca Metropolitană București te invită la vernisaj

0
1019
Ascultă acest articol


Biblioteca Metropolitană București invită iubitorii de artă marți, 3 septembrie, începând cu ora 18.00, la Artoteca BMB, la vernisajul expoziției de artă figurativă, intitulată „Interferențe”, din cadrul Stagiunii Permanente de Artă Plastică „Temeiuri”. Este vorba de un tandem pictură-sculptură manifestat prin lucrările de artă plastică ale tânărului artist din Republica Moldova, Nicolai Parfenii, alături de cele de sculptură ale artistului plastic Dan Munteanu. Două prezențe puternice ale simezelor actuale.
Nicolai Parfenii a mers pe urme tatălui său, dedicându-i-se picturii: „Pictez şi eu tot pe pânză, cu uleiuri şi pasteluri”, declară că îi place stilul baroc și Rubens și că fiecare tablou transmite sentimente si mesaje, dar mai ales pasiunea pentru ceea ce face.
Dan Munteanu a absolvit Liceul de Artă „Octav Bancilă” din Iași, iar în 1997 a absolvit cursurile Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” București, Facultatea de Arte Decorative și Design, departamentul de ceramică-sticlă-metal. Din 1997 este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. Are numeroase expoziții personale și de grup, iar în anul 1992 a obținut Premiul I la Simpozionul International Performance. Din 2004 se dedică și restaurării de componente artistice, având un portofoliu vast în acest domeniu.
Vernisajul va fi prezentat de către reputatul critic de artă, Radu George Serafim și de Carmen Olteanu, pictor și doctor în arte plastice.
Expoziţia de artă vizuală va putea fi vizitată în perioada 3 septembrie – 3 octombrie, gratuit, conform programului Artotecii BMB, la adresa Șoseaua Mihai Bravu, nr 4 (vizavi de Primăria sectorului 2).
Artoteca este un spațiu expozițional al BMB, deschis tuturor celor interesaţi de luni până sâmbătă; informații detaliate la adresa: https://www.bibmet.ro/filiale/filiale-sector-2/artoteca/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.