Pe 28 septembrie 2019, de la ora 19.00, la Ateneul Român se va decide cel mai bun tânăr dirijor al lumii, în cadrul Concertului de Gală al celei de-a X-a ediții a Concursului Internațional de Dirijat Jeunesses Musicales București. Concertul de Gală îi va avea ca protagoniști pe finaliștii Concursului de Dirijat, Orchestra Filarmonicii George Enescu si pe unul dintre cei mai talentați violoniști ai momentului – Charlie Siem.

 

În fiecare an, Concursul Internațional de Dirijat Jeunesses Musicales București reunește 50 dintre cei mai buni dirijori din lume, cu vârsta până în 35 de ani, care își dispută unul dintre cele mai dorite titluri din domeniu în fața unui juriu format exclusiv din personalități marcante ale vieții culturale internaționale: Sigmund Throp, Vasile Cazan, Bujor Prelipcean, Jacek Rogala, Christian Ehwald, Gheorghe Costin și Horia Andreescu.
Noutatea acestei ediții o reprezintă prezența unuia dintre cei mai talentați violoniști ai momentului, Charlie Siem. Artistul vine pentru prima dată în România și este un simbol al noii generaţii de violonişti, talentul şi carisma sa traversând numeroase genuri şi stiluri muzicale. De aceea, anul acesta, a fost ales pentru a-i ajuta pe cei mai talentați tineri dirijori ai lumii în drumul lor spre trofeul celei de-a X-a ediții a Concursului Internațional de Dirijat Jeunesses Musicales București. În etapa finală a acestui concurs, cei mai talentați trei dirijori își vor arăta abilitățile de leadership pe scena Ateneului Român, într-un Concert de Gală extraordinar, care va avea loc în data de 28 septembrie, în prezența invitatului special și a celei mai bune orchestra simfonice din România, Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu”.

Povestea Viorii O pveste in imagini (Ep.1)

Povestea Viorii O pveste in imagini (Ep.1)Începând de astăzi, vă propunem ”O Poveste”.Este vorba de povestea Viorii “D’Egville” (supranumită așa după ce contele Louis D’Egville a intrat în posesia ei în anul 1867) și a creatorului acesteia,Guarneri del Gesù.Charlie Siem își fascinează publicul la fiecare reprezentație cu această vioară.Vioara “D’Egville” are în spate o istorie de aproape trei secole, fiind construită de lutierul Bartolomeo Giuseppe Antonio Guarneri (Guarneri del Gesù), în 1735, în atelierul său de lângă Cremona.#CharlieSiem,#JMInternationalConductingCompetition,#EliteArtClubUNESCO,#AsociațiaCulturalArtisticăJOCBMR

Publicată de Coolartv pe Miercuri, 10 iulie 2019

„Muzica este cea mai puternică formă de magie”, spune Charlie Siem, care a descoperit de multe ori, pe parcursul călătoriei sale muzicale, puterea muzicii clasice de a uni și de a vindeca oamenii indiferent de granițe, de sex, de vârstă.

Charlie Siem nu ajunge întâmplător în România. La vârsta de trei ani, pe când era în mașină cu mama sa, Siem a auzit, la radio, concertul pentru vioară a lui Beethoven în interpretarea lui Yehudi Menuhin. Astfel, discipolul de suflet al lui George Enescu i-a insuflat tânărului Charlie Siem dragostea și pasiunea pentru vioară. Ba mai mult, chiar pentru vioara sa…

Charlie Siem and Itamar Golan play „The Miniature Viennese March”, Fritz Kreisler at Cadogan Hall

Charlie Siem și Itamar Golan vor urca pe scena Ateneului Român, în cadrul unui eveniment caritabil de suflet: http://bit.ly/Charlie-Siem__bilete-eventim! 🎫‼️ 50% din încasările obținute din vânzarea biletelor pentru Recital Charlie Siem & Itamar Golan vor fi direcționate către Asociația Help Autism pentru programele de recuperare a 50 de copii cu autism din cadrul centrului Mălin. 🙏#charliesiem #itamargolan #implicareafacediferenta #kauflandromania #eliteartclubunesco #ateneulroman

Publicată de JM International Conducting Competition pe Joi, 8 august 2019

Instrumentul pe care va cânta acesta în cadrul recitalului extraordinar din 30 septembrie este chiar legendara „D’Egville” (supranumită așa după ce contele Louis D’Egville a intrat în posesia ei, în anul 1867), vioara care i-a aparținut și lui Yehudi Menuhin.

Pentru mai multe detalii despre concurs, consultaţi http://www.bucharestcompetition.ro/
Proiectul este cofinantat de Administrația Fondului Cultural Național.
Mulţumim Primăriei Municipiului București care susţine acest proiect prin Centrul de Tineret al Municipiului București.

Violonistul Charlie Siem va mai concerta la Ateneul Român pe 30 septembrie 2019, alături de pianistul israelian Itamar Golan.  Biletele la recital se găsesc pe www.eventim.ro.

Cele două popasuri muzicale ale talentatului violonist în România au loc sub umbrela Elite Art Club pentru UNESCO, cu sprijinul partenerilor Kaufland, CA IMMO Urban Benchmarks, Careless Beauty Romania, Aqua Carpatica și a partenerilor media Revista Cariere, Camera de Comerț România-Israel, CoolART-TV, Asociația Cultural Artistică ”JOC” –  B.M.R.,  România Liberă, Societatea Muzicală, Radio România Muzical, Radio România Cultural, Observator Cultural, Ceașca de Cultură, Revista Fashion Premium Magazine.
 Elite Art Club pentru UNESCO este o organizaţie non-guvernamentală nonprofit ce şi-a început activitatea în 2003 iar, în 2010, a devenit unicul reprezentant în România al reţelei globale Jeunesses Musicales International – cea mai amplă organizaţie non-guvernamentală din lume dedicată promovării tinerilor muzicieni.
Direcţiile de muzică clasică şi artă vizuală sunt definitorii pentru Elite Art Club pentru UNESCO şi majoritatea proiectelor iniţiate în aceste domenii au devenit evenimente anuale precum Festivalul Classics for Pleasure şi Concursul Internaţional de Dirijat Jeunesses Musicales Bucureşti – ambele concepte internaţionale implementate de asociaţie în România de aproape un deceniu.

Concursul Internațional de Dirijat Jeunesses Musicales România

Coolartv, Asociația Cultural Artistică JOC-B M R în parteneriat cu Elite Art Club Unesco vă propune un eveniment de ”high-class”!Concursul Internațional de Dirijat Jeunesses Musicales România, organizat de Elite Art Club UNESCO, va avea loc la Ateneul Român în luna septembrie a acestui an. În 2019 concursul a ajuns la a X-a editie și propune un program deosebit.Concursul Internațional de Dirijat Jeunesses Musicales București se adresează dirijorilor tineri și abordează întregul spectru de interpretări ale operelor orchestrale. Anual, Concursul aduce în București 50 de competitiori din toate colțurile lumii și lansează la nivel internațional carierele celor care se remarcă în mod deosebit.

Publicată de Coolartv pe Luni, 1 iulie 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.