Cu ceva emoţii de la hype şi uşor sceptici cu ceea ce promitea noul Call of Duty, din nou numit Modern Warfare, am avut ocazia să încercăm BETA-ul. Tot ce pot să spun direct, fără ezitare, este că e unul din cele mai bune beta-uri pe care le-am încercat. Mai mult de atât nu am încă o explicaţie pentru cum m-a lovit nostalgia instant când am dat drumul la beta, deşi vorbim aici de un produs nou.

Modern Warfare, chiar şi în acest beta, a fost experienţa multiplayer a jocului complet în ciuda limitei de hărţi şi posibil moduri de joc. Nu ştiu, nu am căutat să văd câte vor fi în produsul final, pe lângă noul story care îl vor adăuga, însă pe partea de multiplayer, MW reuşeşte să exceleze din nou. Ce au făcut anul trecut cu Black Ops a fost impresionant însă MW revine şi mai proaspăt la rădăcini, la bază, la jocul care a lansat seria Call Of Duty în gaming-ul mainstream şi cultura populară. Call Of Duty 2 a fost doar o gustare însă Modern Warfare (2007) a adus seria în top doar ca să fie depăşită de Modern Warfare 2.

Dar destul despre ce a fost, trebuie să discutăm despre ce avem. Un beta care, din punctul meu de vedere, a fost 100% funcţional. Clasele standard sunt perfecte, urcatul de nivel este ajustat, kill-streak-urile sunt satisfăcătoare. Armele nu se simt nici prea puternice nici prea slabe, funcţionează, cred, cel mai bine din toate CoD-urile de până acum. Un exemplu pe care pot să îl dau este un pistol de tipul Desert Eagle din C.S., nu mai ţin minte numele în joc, care dacă era un pic mai puternic, atât sunetul de glonţ cât şi reculul, îl simţeai în maneta.

Hărţile, cele pe care le-am încercat, sunt regândite în aşa fel încât să ai şi verticalitate şi obstacole şi tot ce poţi să îţi imaginezi, de la puncte de avantaj la puncte în care să pândeşti, uşi strategice, interioare spaţioase sau ticsite în care luptele se vor transforma în “kick-uri” de adrenalină spontană. Unul din modurile pe care le-am încercat și care mi-a atras foarte mult atenţia, e cel de Control Points, care se schimbă dintr-un loc în altul şi unde team-play-ul este la un alt nivel. Genul de mod care îţi pune la încercare coordonarea şi timpul de reacţie când încerci să ţii un punct fix.

Cu nerăbdare aştept să văd produsul final, sunt curios ce au făcut cu partea de Single Player. Mai curios sunt ce vor modifica, schimba, adăugă pe partea de Multiplayer, care întotdeauna va fi ajustat conform feedback-ului primit de la toţi cei care au participat în acest Beta. Repet, este nou şi în acelaşi timp vibe-ul Modern Warfare original se simte din plin.

Call of Duty Modern Warfare va fi disponibil pentru PS4, Xbox One și PC pe 25 octombrie 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.