Ascultă acest articol


“Este cel mai plăcut adventure-platformer pe care l-am jucat în ultima vreme şi combină elemente din tot felul de jocuri moderne…”

Gen: Acțiune

Lansare: 20 septembrie 2019

Studio: TT Games, Warner Bros. Entertainment

Distribuitor: Best Distribution

Platforme: Playstation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Xbox One, Switch, 3DS, PC

Clasificare: A.G.

Sinopsis:

Urmând firul epic din Jurassic Park, The Lost World: Jurassic Park şi Jurassic Park III, dar şi pe cel al următorului film din serie, Jurassic World, Lego Jurassic World este primul joc video în care jucătorii vor putea retrăi aventurile din toate cele patru filme din seria Jurassic. Reimaginat în stilul Lego şi purtând amprenta celor de la TT Games, Lego Jurassic World le va oferi fanilor seriei momente de neuitat şi secvenţe de acţiune palpitantă în timp ce explorează liber Isla Nublar şi Isla Sorna.

  • Retrăieşte momentele cheie din cele patru filme Jurassic.
  • O aventură de 65 de milioane de ani – acum într-un stil haios marca Lego! Produ haos din postura de dinozaur:
  • Alege unul dintre cei 20 de dinozauri, printre care prietenosul Triceratops, mortalul Raptor, maliţiosul Compy sau chiar măreţul T. Rex.
  • Fă-ţi propria colecţie de dinozauri.
  • Colecţionează şi experimentează cu ADN-ul pentru a crea dinozauri originali, ca Dilophosaurus Rex.
  • Populează şi explorează Isla Nublar şi Isla Sorna: Aşază dinozaurii creaţi de tine în padocuri şi completează misiuni speciale de tip free play.
  • Joacă-te cu familia şi prietenii: prin intermediul opţiunii drop-in / drop-out (disponibilă doar pe console).

Recenzie:

Deşi a apărut în 2015, pe toate consolele disponibile la acea vreme, LEGO Jurassic World a fost unul din cele mai lăudate din seria de jocuri post-supereroi şi tot ce ţine de universuri precum Star Wars sau Lord of the Rings. În 2019 jocul a fost portat şi pe Switch, unde aş putea spune că este cel mai potrivit loc pentru el. Aventura este completă, mă rog, fără Jurassic World 2 deşi puteau să îl includă, dar avem toate Jurassic Park-urile originale plus Jurassic World într-unul din cele mai distractive adventure-platformere LEGO de până acum.

unul din cele mai distractive adventure-platformere LEGO de până acum

Da, jocul acoperă toate filmele până la Jurassic World 2, într-o hartă generoasă şi un stil de joc foarte potrivit pentru genul care aparţine. Lasă la o parte open world-ul din alte titluri precum LEGO WORLDS sau LEGO UNDERCOVER pentru un mediu mai ‘”închis”, deşi surprinzător de mare şi lasă bătăile fără rost din celelalte jocuri pentru oportunitatea de a explora şi a rezolva puzzle-uri. Este cel mai plăcut adventure-platformer pe care l-am jucat în ultima vreme şi combină elemente din tot felul de jocuri moderne; primul care îmi vine acum în minte e Uncharted, fiind cu junglă şi platforming, însă din universul LEGO. Pe lângă astea putem retrăi, mă rog reinterpreta, scene faimoase din filmele Jurassic Park/World precum aceea cu jeep-ul și T-Rex-ul pe care o ştim cu toţii.

Jocul este colorat, este distractiv şi plin de personaje amuzante pe lângă cele pe care deja le cunoaştem din filme. Cu peste 100 de personaje de colecționat, jocul face tot posibilul ca fiecare să aibă o funcţie sau o funcţionalitate. Nu se pierde timpul căci mereu ai ceva de făcut. Distrugi, construieşti, repari şi conduci într-o lume care este deschisă explorării cu o junglă pe cât se poate de LEGO posibil. Surprinzător este controlul, intuitiv şi simplu cu sărituri calculate şi zone secrete de explorat. Butoanele răspund imediat şi dacă nu ai mai încercat aşa ceva de mult, o să te facă nostalgic.

este cea mai bună “portare” pe Switch pe care am văzut-o până acum

Există mai multe elemente care fac ca jocul să fie cel mai potrivit pentru Switch, începând de la faptul că vizual arată foarte bine pe televizor cu consola în dock, până la faptul că este un joc care poate fi jucat în deplasare fără nicio problemă. Din punct de vedere grafic arată excelent pe consola Nintendo şi jocul funcţionează fără nici un fel de frame drops sau alte artificii grafice, vizuale şi tehnice. Este pur şi simplu un joc care se încadrează în categoria din care face parte, surprinzător de bun ca joc conectat cu filmul. Nu vreau să aduc aminte câte astfel de încercări s-au făcut în trecut și au eșuat lamentabil. Încă un element care îl face cu atât mai distractiv este că se poate juca în coop şi asta este un plus şi mai mare pentru cei care caută o experiență de joc alături de încă o persoană. Îndrăznesc chiar să spun că este cea mai bună “portare” pe Switch pe care am văzut-o până acum între un film și un joc LEGO.

Unde scârţâie un pic este pe partea de sunet, dar asta a fost şi în cel original, nu la muzică şi nu la sunetele de LEGO. Acelea sunt impecabile, în special muzica care ţine cont atât de filme cât şi de locația și acțiunile pe care le faci. Partea cu voice-acting-ul este nici prea bună, dar nici prea rea, dar personal nu a reprezentat o problemă pentru că nu am mai întâmpinat aşa ceva vreodată. Vocilor și frazelor rostite parcă nu li s-a acordat atenția cuvenită. Câteodată te trezești că nu știi ce reacție să ai, dacă s-au vrut amuzante sau nu.

Nu are rost să intrăm în prea multe detalii mai mult sau mai puțin tehnice despre joc pentru că oricum seria are destulă vechime, din 2015 și s-a dezvoltat treptat și adaptat, iar acum este ca o versiune completă cu tot cu DLC-urile lansate pe parcurs plus portări. Și dacă tot ziceam de portări, Lego Jurassic World a venit la fix, odată cu lansarea Switch Lite.

TTGames a reuşit să lanseze un produs deja lăudat pe o consolă care pe zi ce trece are mai mulţi jucători şi mai multe titluri care atrag publicul spre zona asta de gaming. Lego Jurassic World este neapărat un titlu de top, însă ar fi bine să-l joci în special dacă eşti fan Jurassic Park și/sau LEGO.

Lego Jurassic World îl găsiți din 20 septembrie în format retail pentru PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, 3DS, Switch, PC și Xbox One pe Gameshop și digital în PlayStation Store, Nintendo eShop, Steam și Xbox/Microsoft Store.

Mulțumim Best Distribution

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.