Ieri a fost inaugurarea primului geek superstore din București. Este vorba de Red Goblin, acum mai mare și mai frumos, la o nouă adresă – Str. Știrbei Vodă nr.4, mai jos de Ateneu. Dacă ești pasionat de board games, benzi desenate, figurine sau toate la un loc, știi acum care este noua ta destinație preferată. Tricouri cu serialele preferate? Găsești. Accesorii pentru colecția de comics sau cea de jocuri de societate? Au la Red Goblin.

Cu aceeași ocazie s-a petrecut și Batman Day. Aniversarea de 80 de ani de la prima apariție în benzile desenate a lui Batman a fost pe 21 septembrie, dar revistele gratuite lansate cu această ocazie au întârziat în țara adevăratului Om-Liliac, fapt pentru care acestea au fost oferite clienților pe 28 septembrie la marea deschidere a magazinului.

Subsemnatul știa încă de la Comic Con-ul din mai ceva despre un nou magazin Red Goblin dar nu se aștepta să fie gata atât de repede. Sau să vină toamna atât de repede. Asta înseamnă că Halloween Comicfest va fi mai frumos ca niciodată.

Spațiul proaspăt deschis arată mai bine decât îmi imaginam, cu adevărat atrăgător. E adevărat că sigla de deasupra ușii e mai mult albă decât roșie dar Red Goblin sună mai nerdy decât White Goblin. O superbă colecție de figurine te întâmpină încă de la intrare. La dreapta ai încăperea formată 90% din cea mai impresionantă colecție de figurine Funko POP! și casa de marcat. Prin stânga ajungi la tot soiul de merchandise geek care arată apetisant de la fereastră.

După modelul vechiului magazin de lângă Universitate, pe o scară răsucită cobori la subsolul care ascunde alte minunății. Scara 2.0 este mai elegantă, mai lucioasă, și cel mai important – mai spațioasă, încât trebuie să mă obișnuiesc de acum să nu mai fie nevoie să ma aplec când cobor treptele, căci riscul de a-mi lovi capul de prag a dispărut.

La adăpost, sub nivelul străzii, găsim patru încăperi vaste, cu rafturi încărcate ordonat cu alte idei de cadouri, volume de bandă desenată și board games cu sutele. În mijloc tronează hainele cele mai la modă în universul geek dar și o masă pe care poți frunzări revistele din clasicele cutii de depozitare.

Mai sunt ce-i drept câteva rafturi de montat, dar ceva îmi spune că a fost nevoie de eficientizarea spațiului pentru eveniment, până la urmă toți participanții la eveniment au fost tratați cu bunătăți.

Cum sărbătorești lansarea unui asemenea magazin mai decât cu o tombolă? Participanții la eveniment care și-au dat check-in ieri cu hashtag-urile necesare au șansa să câștige niște goodies pe 2 octombrie (un board game la alegere și figurine Funko POP!s).

Magazinul de care aveam nevoie și pe care îl meritam

Am stat la coadă în jur de 20 de minute să intru într-o manieră ordonată în magazin în jurul orei 13, și am așteptat alte 20 de minute la casa de marcat. Dar aglomerația asta din prima zi m-a încântat. Nu numai să știu că există numeroși clienți în hobby-urile mele, dar am trăit puțin sentimentul de comunitate mare. Că avem în sfârșit un magazin spațios în care ne putem aduna, care arată profi și în care găsim noutăți lunar. Magazinul de care aveam nevoie și pe care îl meritam.

Achiziția mea a fost modestă de această dată, însă abia aștept să-mi sparg pușculița de sărbători. Le urăm echipei Red Goblin mult succes în continuare! Ne vedem la Halloween Comicfest în ultima sâmbătă a lui octombrie ;).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.