Pe 19 decembrie, de la ora 18.30, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național din București va avea loc vernisajul expoziției de fotografie „WaterLear”, cu imagini din culisele spectacolului „Regele Lear”, realizate de fotograful oficial al TNB, Florin Ghioca.

Expoziția „WaterLear” precede de altfel reluarea reprezentațiilor acestui spectacol impresionant, regizat de georgianul David Doiashvili, prima dintre acestea (cu o distribuție în care au apărut unele modificări) având loc imediat după vernisajul din 19 decembrie.

În cadrul expoziției, vor fi expuse portrete ale unor actori foarte apreciați ai Teatrului Naţional din Bucureşti, realizate de fotograful Florin Ghioca. Printre actorii care au „intrat la apă” se numără Marius Manole, Mihai Constantin, Crina Semciuc, Monica Davidescu, Raluca Aprodu, Istvan Teglas, Ioan Andrei Ionescu, Alexandra Sălceanu și Tudor Istodor. Fotografiile au fost realizate cu prilejul unei filmări pe care actorii au făcut-o într-un bazin cu apă, pentru spectacol.

De altfel, titlul expoziţiei, „WaterLear”, este o combinaţie între „water” (apă) şi numele regelui din spectacolul shakespearian – Lear.

„WaterLear” nu este însă la prima întâlnire cu publicul: la începutul lunii august, un vernisaj inedit și în premieră a avut loc în piscina singurului hotel de cinci stele din Iași, fotografiile putând fi admirate sub apă, cu măști speciale de snorkeling.

„Am profitat de joaca aceasta cu apa, de faptul că actorii erau în nişte momente incredibile şi extrem de spectaculoase şi am făcut câteva fotografii, pe care mă bucur că le pot expune acolo unde le este locul, la Teatrul Național, chiar înaintea unei noi reprezentații a spectacolului. Actorii sunt deosebit de expresivi, iar imaginile realizate în <<ploaie>> sunt fascinante!”, declară fotograful Florin Ghioca, cel care de mai bine de cinci ani realizează fotografiile oficiale ale celui mai mare teatru din Europa.

De numele său se leagă și alte expoziții de fotografie de teatru, printre care „L’Om DaDa – making of”, vernisată la celebrul centru al dansului Sadler’s Wells din Londra, „Teatru pe-un butoi cu pulbere”, prezentată în cadrul Festivalului Internațional de Teatru NETA, sau „Act Angry”, care a avut două vernisaje, unul în cadrul „Winter Festival” de la Sarajevo, celălalt la Festivalul Internațional de Arte Vizuale VSLO.

Expoziția va rămâne deschisă o săptămână, putând fi vizitată în timpul programului Casei de Bilete a TNB. Detaliile se găsesc pe pagina de socializare a evenimentului – http://tiny.cc/4jxygz

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.