Ascultă acest articol


HISTORY® transmite, în premieră și în exclusivitate, joi, 19 decembrie, de la ora 21:00, lungmetrajul „Născuți pentru Sabie”, la două zile după difuzarea în Polonia. Pelicula spune o poveste despre onoare, curaj și război, din perspectiva unui tânăr cavaler care a crescut în uniunea statală polono-lituaniană a secolului al XVII-lea, o perioadă marcată de numeroase conflicte sângeroase în Europa.

„Născuți pentru Sabie” aduce în prim-plan filmul de acțiune, centrat în jurul nobilului Błażej Wronowski, care va fi instruit în arta mânuirii sabiei de Jan Jerlicz, un veteran al războaielor muscovite, la cererea fratelui său de arme.

Lungmetrajul are și o parte documentară, care prezintă o incursiune în istoria și arta mistică a sabiei poloneze. Aceasta este considerată din cele mai vechi timpuri și până în prezent una dintre cele mai periculoase arme din lume. Luptătorii fac demonstrații de măiestrie, etalându-și forța și tehnica dobândite de-a lungul anilor de pregătire, astfel încât să poată mânui această armă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.