Chilling Adventures of Sabrina – Sezonul 3

"Sfârşitul de sezon, acel "cliffhanger" cu care ne-a lăsat probabil, este singurul lucru negativ pe care îl pot spune doar pentru faptul că mai am de aşteptat până la sezonul 4, probabil un an."

0
3139

Suntem deja la sezonul 3, sau mai exact Partea a 3-a cum a preferat Netflix să îi spună şi foarte corect de altfel, al serialului nou cu şi despre Sabrina, tânăra vrăjitoare, fiica diavolului şi regina iadului. Deja la punctul ăsta sunt expert în Chilling Adventures of Sabrina, m-am uitat religios la fiecare sezon şi deşi am strâmbat din nas şi am zis lucruri nu tot timpul pozitive despre serial (a se citii partea 1 şi partea 2) timpul, anii de fapt m-au făcut să apreciez serialul separându-l de cel cu care am crescut, ăla mai fericit şi mai pozitiv din toate punctele de vedere. Dar tot nu îmi convine că Salem nu vorbeşte.

Am apreciat faptul că serialul păstrează cu constantă tematică şi aventurile sunt într-o evoluţie ridicolă, dar nu absurdă, cum de exemplu o face Riverdale, care începuse bine, continuase “ok” şi acum nici nu mai ştiu la ce mă uit şi de ce a ajuns aşa. În acest sezon, continuare directă a celui trecut, Sabrina şi gaşca încearcă să îl scoată pe Scratch, prietenul ei, din Iad unde acum domneşte Lilith. Nimic nu este atât de simplu când toată situaţia este contestată de regii iadului şi prinţul Caliban jos pe tărâmul lui Lucifer, iar sus pe Pământ o nouă ameninţare pune în pericol orăşelul Greendale, dar şi întregul mapamond.

La început de sezon, când am văzut prima dată circul am zis că este acel posibil sfârşit de serial, cum s-a întâmplat şi cu altele înainte. Când o dau pe “Circ” înseamnă că serialul e la sfârşit de drum (a se vedea Heroes). Însă spre surprinderea mea au băgat mai mult “lore”, adică povestioară, în toată treaba asta cu Circul şi cine erau şi ce făceau. Pe cealaltă parte serialul funcţionează pe mai multe fronturi, unul din ele fiind cel al Sabrinei, Ambrose şi Prudence care îl caută pe Faustus Blackwood, puterea vrăjitoarelor scade din cauza conflictului în Iad şi încă câteva plot-uri care ating un punct culminant destul de interesant într-un twist pe care nu ni l-am fi închipuit chiar așa şi mai vedem şi un personaj autohton, un simbol românesc al răului de pretutindeni.

Cum ziceam şi mai sus, sezonul are o evoluţie pozitivă şi parcă nu încearcă să bage pe gât teme de sexualitate şi elemente sociale din prezent ci merge cu ce s-a stabilit anterior şi se introduce personaje noi, cu poveşti diferite şi scopuri diferite. Sezonul ăsta pare mai relaxat din punct de vedere al influenţei sociale şi devine un serial mai spre entertainment decât mesajul politic livrat în părțile anterioare. Există tot ce a existat până acum doar că este mai normalizat şi nu evidenţiat într-un mod exagerat şi nu mai deranjează atât de tare, dacă stai să te gândeşti. E o aventură, nu un mesaj. Nici pe partea cu sexul nu încearcă să forţeze nota prea mult şi chiar mi-a plăcut felul natural la care s-a ajuns aici, adică cu timp şi legături între personaje.

Chiar nu pot spune ceva negativ despre sezonul ăsta, inclusiv filmatul ăla dubios aşa înceţoşat a dispărut parcă complet în locul la ceva mai tradiţional devenind un serial distractiv, întunecat şi poate că nu pentru toată lumea, luând în calcul tematica şi mesajul satanic, deşi acesta este tema serialului. Tot susţin că sunt lucruri care ar putea să se schimbe dând o rază de lumină sau un umor mai colorat, dar asta rămâne la alegerea celor care se ocupă de serial să decidă dacă să adopte aceste schimbări sau nu. Sfârşitul de sezon, acel “cliffhanger” cu care ne-a lăsat probabil, este singurul lucru negativ pe care îl pot spune doar pentru faptul că mai am de aşteptat până la sezonul 4, probabil un an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.