“Distribuția interesantă și “vibe-ul” modern sau tânăr și relevant pe care îl are filmul au făcut ca experiența să fie una cu adevărat interesantă.”

Regizor: Autumn de Wilde

Scenariu: Eleanor Catton

Gen: Dramă, Comedie

Lansare: 14.02.2020

Durata: 2h 4min

Studio: Universal Pictures

Distribuitor: Ro Image

Clasificare: A.P.13

Actori:

Anya Taylor-Joy … Emma Woodhouse
Johnny Flynn … George Knightley
Bill Nighy … Mr. Woodhouse
Mia Goth … Harriet Smith

Sinopsis:

Mult-îndrăgitul roman al lui Jane Austen despre cum să-ți găsești perechea potrivită este reimaginat în această nouă adaptare pentru marele ecran. Frumoasă, deșteaptă și bogată, Emma Woodhouse este ca o regină care domnește fără rivală peste stupul ei în micuțul ei orășel natal. Filmul e o satiră scăpărătoare a diferențelor de clasă socială, dar și a chinurilor maturizării, în care Emma este nevoită să înainteze cu curaj, pentru că nu se poate abține să nu declanșeze o avalanșă de evenimente comice, romantice, dar și pline de suspans emoțional, prin deciziile ei neinspirate și gafele romantice. Oare-și va găsi și ea iubirea adevărată?

Recenzie:

Emma este noul și primul film de epocă pe anul 2020 și deși este la a nu știu exacta câta reinterpretare, reecranizare etc., am mers la cinema cu anumite așteptări și am fost totuși impresionat. Distribuția interesantă și “vibe-ul” modern sau tânăr și relevant pe care îl are filmul au făcut ca experiența să fie una cu adevărat interesantă.

Povestea este una socială, de societate, în care o tânără pe nume Emma, care face parte dintr-o familie bună, înstărită și de renume în oraș, își petrece timpul liber ca o “combinătoare” de cupluri, de relații, în timp ce ea așteaptă sau speră la un tânăr care tot amână să vină în oraș. Toate aceste lucruri – de fapt tot filmul, este povestit într-un mod mai subtil, interpretabil, în patru anotimpuri, fiecare cu întâmplările sale, nimic nu este explicat, nimeni nu se oprește să vorbească despre lucruri, acel “exposition” cu care suntem atât de obișnuiți în multe filme mai slabe, iar pe de altă parte multe lucruri nu se spun în film și rămâne să fie interpretat. Ar putea suna a o piesă de teatru lungă însă este un film atât de frumos, cu o poveste atât de light că e un omagiu adus cinematografului și a filmelor de epocă. Are o atenție la detalii foarte interesantă, cel mai mult pe partea costumelor și a comportamentului personajelor care niciodată nu ies din perioadă, din scenă, din situație sau din fire. Este un dialog elegant.

Asta și datorită jocului actoricesc. Nu o să ratez niciodată un film cu Anya Taylor Joy – o preferată de-a mea de când am văzut The Witch. În filmul de față, ea o interpretează pe Emma într-un mod foarte natural deși personajul nu pare întotdeauna unul binevoitor sau chiar bun, de fapt, majoritatea filmului este o tânără arogantă și atotștiutoare. Joacă bine în tandem atât cu Mia Goth, care o interpretează pe Harriet Smith, nouă fată în oraș și prietenă a Emmei cât și cu Mr. Knightly, interpretat foarte frumos de Johnny Flynn, tânărul aristocrat care este singur și este prieten de familie al ei și Domnul Woodhouse, jucat foarte amuzant de Bill Nighy. Personajele interacționează de multe ori într-un mod foarte amuzant datorită situaților în care se află, dar menține departe ridicolul.

Tonul poveștii face că Emma să fie un film lejer și distractiv pe parcursul a două ore care trec destul de repede dacă ești investit în orice oferă filmul. Chiar dacă este vorba doar despre cadre și locații, costumații, perosonaje sau nu vrei decât să vezi din nou o poveste pe care o cunoșteai. Tot ce pot să spun este că mi-au plăcut mai multe lucruri combinate, umorul, povestea, epoca care au făcut ca tot filmul să fie o aliniere perfectă a elementelor pentru a obține o peliculă cu adevărat “entertaining”. Mai vine bine din când în când să vezi un film care nu este nici prea siropos și nici prea dramatic ca să te stoarcă de lacrimi ci cât să te bucuri în timp ce îl vizionezi.

Și pot să mai spun un lucru și anume că deși așteptări aveam speram la o interpretare mai picantă a poveștii, ceea ce nu a fost, însă rezultatul ma impresionat, să nu zic surprins. După cum spuneam, are un ton și un aer modern, nu e doar jovial și umoristic cu valorile epocii. Te prinde, mai întâi povestea, după care te fură cu designul coafurilor și al costumelor și te face să te relaxezi cu cadre pentru fiecare anotimp.

Rămâne, așadar, să mergeți să-l vedeți și să decideți singuri dacă vă este pe plac sau nu și vă așteptăm să discutăm despre el. EMMA va rula la cinema din 14 februarie și este distribuit în România de Ro Image.

Poster:

Trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.