Ascultă acest articol


“Poate că Luigi nu se bucura de aceeaşi faimă pe care o are Mario, mai mult ca sigur, noi ăştia mai cu moţ, o să îl preferăm pe Luigi speriat într-o vânătoare de fantome decât pe Mario jucând tenis.”

Gen: Action, Adventure, Survival

Lansare: 31 octombrie 2019

Studio: Next Level Games

Distribuitor: Best Distribution

Platforme: Switch

Clasificare: A.G.

Sinopsis:

Luigi e invitat la hotelul Last Resort, dar atunci când Mario și prietenii sunt dați dispăruți, eroul nostru va trebui să-și învingă fricile și să-i salveze!

Recenzie:

Mă gândeam aşa, în timp ce mă jucam Luigi’s Mansion 3, care sunt cele mai bune jocuri de Switch pe anul acesta şi încă nu mă decid dacă să pun pe primul loc Zelda: Link’s Awakening sau jocul de față. Pe locul al 3-lea este sigur Astral Chain.

Serios, iau în considerare dacă merită să vorbesc despre cât de bun este şi Luigi’s Mansion 3, că am lăudat destul Zelda. Dar cu o combinaţie de gameplay, grafică şi distracţie mă simt cumva chiar obligat. Deşi aventura jocului este într-un hotel şi nu într-un “mansion” avem gaşca Mario, Peach, Luigi şi 3x Toads care sunt invitaţi la un hotel de către misterioasa proprietăreasa, Helen Gravely, doar ca să fie toţi prinşi în tablouri (cam cum a fost A Link Between Worlds) mai puţin Luigi care scapă prin spălătorie. Din parcare găseşte un aspirator modificat care prinde fantome şi jocul devine… cel mai bun Ghostbusters de până acum. Acum totul depinde de tine să îţi ajuţi prietenii şi să îi salvezi.

Pe partea de gameplay avem un sistem simplu şi eficient. Aspiratorul este arma principală care trage fantome, împinge fantome, împietreşte fantome, poate să te lanseze în aer, poate fi folosit ca arma cu proiectile, dezvăluie secrete etc. Există un mic tutorial care îţi explica ce şi cum şi te obişnuieşti foarte repede cu controlul. Mai important decât controlul în sine este cum funcţionează jocul, adică luptele, care sunt echivalentul la a încerca să îmblânzeşti un cal în Red Dead Redemption. Colecţionezi bani, cauţi butoane pentru lift şi dai cu fantome de pământ. Nu contează că sunt mari, nu contează că sunt mai multe sau mai puţine, important este să dai cu ele de pământ. Este distractiv, este simplu şi jocul nu devine niciodată repetitiv, în ciuda sistemului despre care am vorbit. Durează un pic să te obişnuieşti însă jocul nu te lasă să te plictiseşti pentru că descoperi lucruri noi sau elemente care să te facă să mergi mai departe. Separat de aspirator vă las pe voi să îl descoperiţi pe Gooigi şi cât de eficient este.

Ajută foarte mult şi partea vizuală, grafică, jocul fiind extrem de plăcut. Este colorat şi spooky în acelaşi timp, începe foarte colorat foarte animat, dar se transformă într-un joc horror pentru copii. Fantomele âarată ca nişte Casperi golani, au cumva reacţii şi chiar și un mic strop de personalitate care le face şi mai interesante. De la câinele tău fantomă, care te va ajuta și până la şefii cu care te vei lupta, toate elementele sunt încântătoare într-atât să te incite să joci mai departe. Ceaţa şi întunericul, la fel, adăugă un strat vizual pe care nu l-am mai văzut până acum într-un joc de Switch și se apropie de calitatea unui joc pentru PS4. Atenţia la detalii și reacţiile personajelor sunt calculate şi executate perfect. Este animat până la punctul în care chiar și dacă se juca singur, ar fi fost tot la fel de distractiv.

Nici audio nu dezamăgeşte, de la engleza combinată cu bolboroseala care o vorbesc personajele și până la felul în care se sperie Luigi sau zgomotul aspiratorului de fantome. Muzica este excelentă cu piese precum “Lobby” sau “Professor Elvin Gadd” care au un vibe jazzy şi oldschool şi merg de minune cu stilul artistic ales pentru Hotel şi pentru personaje. Există şi o versiune a piesei originale din Mario, care se numeşte evident “Mario” pe un sound jazz care este nemaipomenit de relaxantă.

Jocul nu se termină aici, are şi un mod multiplayer în care tu, împreună cu 4 prieteni, pe lângă cele 17 niveluri din single player, mai aveţi câteva în care să daţi de pământ cu fantome împreună cu prietenii. Conţinutul este surprinzător de amplu pentru genul acesta de joc.

Luigi’s Mansion 3 este de la început și până la sfârșit un masterpiece al gamingului distractiv și fără prejudecăţi, fără pretenţii şi fără gânduri rele care din nou, revin, personal se bate cot la cot cu remake-ul la Link’s Awakening. Şi totuşi aş trage să spun că avantajul îl are Luigi pentru că, în timp ce Zelda este un remake, avem o a 3-a parte originală dintr-un IP care apare destul de rar, dar este consistent în conținut. Şi deşi poate că Luigi nu se bucura de aceeaşi faimă pe care o are Mario, mai mult ca sigur, noi ăştia mai cu moţ, o să îl preferăm pe Luigi speriat într-o vânătoare de fantome decât pe Mario jucând tenis.

LUIGI’S MANSION 3 DLC MULTIPLAYER

Deşi în momentul de față avem DOOM Eternal şi Animal Crossing în mâini şi sunt principalele sau cele mai importante jocuri ale momentului, o să ne întoarcem un pic în timp, mai exact în 2019, la unul din cele mai bune jocuri de Switch din 2019 (probabil şi în general nu numai Switch), Luigi’s Mansion 3, care a venit cu primul Multiplayer DLC.

Deşi am vorbit puţin de Multiplayer-ul acestui joc, acest pachet aduce în plus: 3 noi mini-jocuri pentru Scream Park, 3 noi skin-uri pentru Luigi (Mummigi este preferatul meu), 3 noi etaje tematice şi 6 noi fantome de vânat în modul Scarescrapper, plus un mic bonus care îţi schimbă lanterna.

Mini-jocurile sunt highlight-ul acestui DLC, ele fiind 3 la număr cum am zis mai sus. Unul în care vânez fantome şi podeaua se face electrică, unul cu dodgeball şi cel de-al treilea în care stai pe un colac într-un râu şi trebuie să eschivezi trunchiuri de copac în timp ce colectezi monede. Sunt distractive, se pot juca în co-op şi fac ca timpul să treacă mult mai repede. Recomand cu încredere pentru un 1v1 Dodgeball-ul, care este destul de haotic dar foarte fun.

La fel de haotic este şi modul Scarescrapper în care, împreună cu alţi jucători din toată lumea, curăţaţi etaje de fantome. Poţi alege de la 5 până la 20 de jucători, alegi cât de multe etaje să aibă clădirea şi avem și un mod time-trial.

Aşteptăm şi cel de-al doilea Pack care urmează să apară anul acesta mai târziu, dar până atunci se pare că Nintendo menţine în viaţă jocul prin Multiplayer şi întotdeauna este distractiv să te întorci la conţinut nou în special în situaţia în care ne aflăm în zilele de astăzi. Mult stat în casă se face mai ușor când ai mult conţinut de party.

Luigi’s Mansion 3 și Multiplayer DLC le găsiți acum în format retail pentru Switch pe Gameshop și digital în eShop.

Mulțumim Best Distribution

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.