Au fost aleși finaliștii concursului Write a Screenplay for Anamaria Marinca & Vlad Ivanov

Vezi filme online de 1 Mai în cadrul American Weekend

0
745

Cea de-a 2-a ediție a Concursului de scenarii Write a Screenplay for… organizat de Asociația Cinemascop cu sprijinul HBO Europe, în cadrul American Independent Film Festival și-a modificat timeline-ul din cauza stării de urgență actuale. Pe 30 aprilie am fi anunțat câștigătorii concursului în cadrul galei de închidere a American Independent Film Festival, dar pentru că festivalul s-a amânat momentan, anunțăm astăzi lista finaliștilor concursului dedicat anul acesta actorilor Anamaria Marinca și Vlad Ivanov. Proiectele finaliste sunt:

Alexandru Jecu / Micul Paris
Rodica Domințeanu / Cele 12 munci
Maria Avram / S-a întâmplat?
Flavia Negoescu / Câinele care nu latră
Adina Sădeanu + Kirsten Peters / Intangibilul

După o serie de sesiuni de dezvoltare de grup și individuale, proiectele câștigătoare vor fi anunțate pe data de 22 mai.

Totodată, pentru fanii filmelor americane, până ne vom revedea la festival, American Independent Film Festival a pregătit un weekend de filme online – American Weekend între 1 si 3 mai, online pe platforma Eventbook.ro. Fiecare film va fi disponibil pentru vizionare între orele 17:00 și 24:00 din ziua în care este programat.

Pe 1 mai veți putea viziona online The Florida Project (r. Sean Baker), pe 2 mai, co-producția You Were Never Really Here, în regia lui Lynne Ramsay, iar pe 3 mai, filmul Good Time, regizat de frații Safdie. Mai mult de atât, pentru ca experiența festivalieră să fie cât mai aproape de realitate, filmele The Florida Project și You Were Never Really Here sunt însoțite de fragmente din sesiunile de întrebări și răspunsuri susținute de regizorii Sean Baker și Lynne Ramsay la premierele filmelor în România. Filmele sunt subtitrate în limba română. Discuțiile sunt în limba engleză.

The Florida Project, în regia lui Sean Baker este o explorare ironică și realistă asupra lumii magice imaginate de Walt Disney. Variety scrie că este “o poveste vibrantă despre cum se reflectă magia și suferințele copilăriei în comunitățile marginalizate din America” cu binecunoscutul Willem Dafoe în rol secundar. Filmul poate fi vizionat pe 1 mai.

Filmul lui Lynne Ramsay, You Were Never Really Here poate fi vizionat pe 2 mai și îl are în rolul principal pe Joaquin Phoenix, cunoscut pentru rolurile din Gladiator, Johny Cash, Her, The Sisters Brothers și Joker. O maestră a tensiunii, Lynne îl regizează pe J. Phoenix în rolul unui tip violent, fost om al legii, care își câștigă existența ca asasin plătit, dar care își descoperă pe ecran și o altă valență a personalității sale, una caldă, a bărbatului care locuiește cu mama lui, atinsă de o maladie psihică, și pe care o îngrijește cu calm și atenție.

Josh și Benny Safdie au atras atenția asupra lor anul trecut cu Uncut Gems despre care se discută și astăzi în spiritul în care se vorbea și despre Good Time. Umorul, intensitatea și suspansul specifice fraților Safdie adăugate interpretării unui actor celebru pe care poate nu l-ai vedea într-un astfel de rol, dar și naturii poveștilor care sunt mereu o cursă contra-cronometru, transformă filmele lor într-un festin cinematografic de care amatorii de senzații tari cu greu se pot despărți.

Despre interpretarea lui Robert Pattinson în Good Time, presa internațională a scris foarte mult și doar de bine, IndieWire precizând că este cea mai bună interpretare din cariera actorului devenit celebru la nivel internațional pentru rolul vampirului Edward Cullen în Saga Twilight.

Prețul unui bilet pentru o singură vizualizare este 12 lei. Mai multe informații despre modalitatea de vizualizare a celor trei filme din program pe: https://bit.ly/AmericanWeekendOnline

Facebook American Independent Film Festival: https://www.facebook.com/AmericanIFF

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.