Ascultă acest articol


Serile de vineri, de la ora 22:00, aduc pe Filmcafé un thriller supranatural cu Lucy Liu vampir, una dintre cele mai terifiante povești despre case bântuite, o alta despre exorcism, dar și un film ce reflectă criza prin care trecem în aceste momente la nivel global.

Iată detalii despre filmele de groază interzise telespectatorilor sub 18 ani, programate de Filmcafé.

Evadare din morți/Rise (2007): vineri, 8 mai, ora 22:00, Filmcafé

Sadie (Lucy Liu) este o ziaristă care a descoperit o cultură underground, care atrage din ce în ce mai mulți tineri din Los Angeles. Când tinerii încep să dispară, pentru ca mai apoi să fie găsiți morți, Sadie încearcă să descopere ce se întâmplă. În timpul investigației, Sadie, cade și ea în această capcană și totul se schimbă.

Când se trezește în întuneric și încearcă să iasă la lumină, descoperă că nu este în viață, dar nici moartă nu e. Sadie a devenit vampir împotriva voinței ei, iar acum jură răzbunare împotriva sectei care este responsabilă de moartea ei, urmărindu-i pe toți pentru a-i ucide.

Amityville/The Amityville Horror (2005): vineri, 15 mai, Filmcafé

Povestea adevărată din spatele primului Amityville, cel din 1979, este din nou reconstituită în acest remake. Ryan Reynolds joacă rolul unui tată de familie, care descoperă cum e să fii posedat atunci când se mută împreună cu ai lui într-o casă bântuită, fost loc de tortură.

Povestea ce a inspirat filmul: În 1974, în Amityville, New York, la adresa Ocean Avenue nr. 112 a avut loc o crimă sinistră. Un bărbat, Ronald Defeo Jr., şi-a pierdut minţile şi şi-a ucis părinţii şi pe cei patru fraţi. Peste circa un an, o altă familie pe nume Lutz a cumpărat casa, pentru a sta în ea numai 28 de zile. De ce? Datorită crimelor, casa devenise bântuită şi în cele 28 de zile familia a fost martora unor evenimente supranaturale – printre care apariţii demonice, apă care apare pe pereţi sau voci stranii.

…și ne izbăvește de Cel Rău…/Deliver Us from Evil (2014): vineri, 22 mai, ora 22:00, Filmcafé

„Există fenomene care nu pot fi explicate pe de-a întregul de către știință sau medicină. Deliver Us From Evil explorează zonele gri, care pot fi supranaturale sau paranormale. Dacă ești credincios, atunci povestea lui Ralph Sarchie îți va confirma ceea ce știi. Iar dacă nu ești, atunci povestea aceasta poate fi o temă de gândire…dar în orice caz cel puțin două ore de spectacol incitant”, spune Jerry Bruckheimer, în calitate de producător al acestui horror. Filmul are la bază cartea „Beware the Night”, de Ralph Sarchie.

În carte, Sarchie vorbește despre experiențele sale reale ca polițist într-unul dintre cartierele cele mai periculoase ale New York-ului, dar și despre interesul său tot mai mare în investigarea situațiilor paranormale, fapt ce l-a determinat să devină asistentul unui exorcist. Acesta este în film un preot excomunicat, a cărui credință a fost pusă la încercare de nenumărate ori și care vrea acum să-l convingă pe scepticul Sarchie că întâmplările groaznice care au loc în ultima vreme sunt nici mai mult nici mai puțin decât fenomene de posesie demonică.

Sfârșitul lumii/Doomsday (2008): vineri, 29 mai, ora 22:00, Filmcafé

Un virus letal se răspândește în Anglia și ucide sute de mii de oameni. Pentru a-i limita efectele, autoritățile decid să bage în carantină orașe întregi, ceea ce cufundă țara în haos.

Măsurile au efect timp de trei decenii, după care epidemia reizbucnește mult mai puternică. Un grup de elită este trimis în țară pentru a găsi un leac, oricare ar fi mijloacele folosite.

Izolați de restul lumii, cercetătorii și soldații din grup trebuie să facă față unui adevărat coșmar…
„Caryn Peterson reprezintă pentru acest Doomsday ceea ce a fost Mel Gibson pentru Mad Max”, scria un fan al filmului la data lansării producției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.