Ascultă acest articol

De astăzi, 29 mai, a sosit integral pe Netflix primul sezon al serialului Space Force, cu Steve Carell, John Malkovich, Diana Silvers, Tawny Newsome, Ben Schwartz, Lisa Kudrow, Jimmy O. Yang, Noah Emmerich, Alex Sparrow și Don Lake în rolurile principale, cu producători cunoscuți din alt serial de succes, The Office.

Despre primul sezon Space Force v-am vorbit aici, și avem posibilitatea, mulțumită Netflix România, să vă oferim și un interviu cu Jimmy O. Yang care-l intepretează pe doctorul Chan Kaifang:

INTERVIEVATOR: Povestiți-mi despre cum ați ajuns să vă implicați în Forța Spațială și despre ceea ce v-a atras la acest proiect.
JIMMY O. YANG: Cred că acesta este cel mai așteptat serial TV din ultimii câțiva ani, cu Steve Carell, care revine în televiziune și, desigur, cu Greg Daniels. Sunt un mare admirator al activității lui și un fan al lui John Malkovich, care este o legendă. Așa că trebuia măcar să încerc să obțin un rol. La început, am dat probă pentru rolul F. Tony. Ador rolul acela, care acum îi aparține lui Ben Schwartz. Mi-au spus: „Oh, de fapt, mai există un alt rol, dr. Chan, care ar putea să ți se potrivească.” Am acceptat imediat. Este vorba despre mâna dreaptă a lui Malkovich, ceea ce dintotdeauna mi-am dorit să fiu în viața reală, așa că a fost o soluție chiar mai bună.

INTERVIEVATOR: Descrieți-l pe dr. Chan în câteva cuvinte și spuneți-mi ce anume legat de acest personaj, în afara faptului că este mâna dreaptă a lui Malkovich, a rezonat cu dumneavoastră.
JIMMY: Dr. Chan este un om de știință de top, tânăr și inteligent. Este sclipitor. Cunosc câțiva oameni de știință adevărați, prieteni de la Caltech, care uneori sunt enervați, pentru că lucruri care par atât de simple pentru ei sunt foarte greu de înțeles pentru alții. Așa că își pierd răbdarea. Nu am vrut să-l înfățișez doar ca pe un om de știință stângaci și ciudat. Cred că are mai multe dimensiuni. A emigrat din China, din Hong Kong, de unde sunt și eu, așa că există multe asemănări între noi care rezultă din asta. Și, atunci când ești imigrant, ultimul lucru pe care ți-l dorești este să fii „chinezul acela”. Așa că Chan vorbește perfect engleza. Se străduie mult în această direcție și chiar conduce o camionetă Chevrolet, numai ca să pară mai american. Ador toate aceste mici detalii pe care le-am adăugat personajului. Nu mă pot compara cu el la nivel intelectual, dar cred că pot să joc rolul unui om întrucâtva inteligent.

INTERVIEVATOR: Cum ați reușit să pătrundeți în mintea unui om de știință de top?
JIMMY: Dr. Chan este un astrobotanist cu diplomă de specializare în polenizarea încrucișată și sistemele de rădăcini în condiții de teren uscat. Chiar am citit câteva pagini de pe Wikipedia ca să văd ce înseamnă asta, așa că acum sunt și eu un astrobotanist cu diplomă de specializare. Uneori, trebuie să știi atât cât este nevoie pentru a juca un rol și aceasta este, de fapt, treaba unui actor. Cred că părinții mei sunt, în sfârșit, foarte mândri că joc rolul unui om de știință într-un serial TV, așa că măcar pot pretinde că se laudă la prieteni că fiul lor nu este doar un actor prost.

INTERVIEVATOR: Vorbiți-mi puțin despre colaborarea cu Greg Daniels.
JIMMY: Greg este extraordinar și cred că, încă din prima zi, a fost foarte deschis la ideile celorlalți. Scenariștii au fost foarte receptivi la toate ideile mele. Echipa de scenariști este tot timpul deschisă la propuneri. A fost extraordinar acest efort în care colaborarea a funcționat în lucrul cu Greg și cu toți ceilalți de pe platou.

INTERVIEVATOR: Grozav. Haideți să discutăm despre ceilalți membri ai distribuției, începând cu John Malkovich.
JIMMY: Eu și John Malkovich suntem cei mai buni prieteni. Este fantastic. Încă mi se mai pare ireal. Îmi este coleg. Îmi este prieten, dar, în același timp, este John Malkovich. Și, dacă vorbim despre Steve, evident că sunt un mare admirator al lui Steve. Dacă l-ai vedea pe Steve mergând pe stradă te-ai emoționa un pic. Ai zice în sinea ta: „Oh, Doamne, iată o vedetă”, dar dacă l-ai vedea pe John Malkovich mergând pe stradă, nu ți-ar veni să crezi că este adevărat. Te-ai gândi: „Oare este o persoană reală, sau o creatură mitologică pe care am urmărit-o pe ecran de când eram copil?” Dar el este omul cel mai dulce și autentic și este un adevărat artist, un adevărat actor și este foarte preocupat de muncă. Cred că toată lumea lucrează atât de bine și toți sunt atât de atenți și drăguți pentru că totul este insuflat de munca asiduă depusă de Steve și de John și de profesionalismul lor atunci când primesc note și indicații regizorale. Este extraordinar.

INTERVIEVATOR: Vorbiți-mi puțin despre Ben Schwartz.
JIMMY: Casa minciunilor. Cam despre asta este vorba. Dați-mi voie să reiau. Sunt un mare fan al lui Ben Schwartz datorită improvizațiilor lui cu Thomas Middleditch, cu care, vreme mulți ani, am lucrat la Silicon Valley, datorită serialului Casa minciunilor cu Don Cheadle și, desigur, datorită extraordinarului său rol din Parks and Recreation. Întotdeauna a fost una dintre persoanele cu care mi-am dorit cu adevărat să lucrez și avem prieteni comuni și așa mai departe, dar niciodată nu am avut ocazia să lucrăm împreună. Este atât de viu, atât de amuzant, iar cu acești mari actori care fac improvizație de multe ori ești obligat să asculți și să devii un actor mai bun, pentru că niciodată nu știi ce vor face în secunda următoare. Când ești în preajma lor, trebuie să fii foarte prezent și totul este ca o joacă. Sunt atât de încântat! Amândoi am înțeles ritmul și jocurile scenelor și este pur și simplu extraordinar să lucrezi cu un asemenea comedian absolut uluitor. El mi-a adus aminte de marii actori de improvizație, de maeștrii improvizației cu care am lucrat la Silicon Valley.

INTERVIEVATOR: În acest sezon aveți parte de un fir narativ foarte amuzant alături de personajul Angela, interpretat de Tawny Newsome. Povestiți-mi puțin despre Tawny și despre colaborarea cu ea.
JIMMY: Tawny a fost singura persoană pe care o cunoșteam de dinainte de a lucra la acest serial pentru că, mai demult, am făcut un podcast împreună și a fost grozav. Este minunată și superamuzantă, o scenaristă extraordinară și o actriță foarte prezentă. Povestea personajelor noastre este grozavă. Nu vreau să dezvălui prea multe, dar se pot observa niște scântei între dr. Chan și Angela Ali, această doamnă căpitan dură din Forța Spațială.

În viața reală sau în producțiile TV, rareori vezi asiatici ieșind cu femei de culoare. De fapt, există o întreagă subcultură B-W-A-M, pe scurt BWAM, despre care i-am vorbit lui Greg. Sunt inițialele pentru „Black Women, Asian Men” (femeie de culoare, bărbat asiatic). Există o grămadă de grupuri care se întâlnesc și videoclipuri pe YouTube. Statistic, este cel mai puțin probabil tip de cuplu din America, dar, de fapt, aceste două culturi au extrem de multe în comun, iar când doi asemenea oameni se îndrăgostesc, sentimentele sunt foarte profunde. Este cel mai puțin probabil tip de cuplu din America, dar se bucură de căsniciile cele mai lungi. Așa că, e de încercat.

INTERVIEVATOR: Faptul că dr. Chan vorbește despre BWAM în serial a fost ideea dumneavoastră?
JIMMY: Cred că am mers cu ideea despre BWAM ori la Brent Forrester, ori la Greg Daniels. Eu însumi am avut relații cu femei de culoare și este foarte plăcut pentru că avem atât de multe în comun. Mulți asiatici sunt atrași de hip-hop și alte lucruri care fac parte din cultura celor de culoare, care la rândul lor, sunt atrași de elemente culturale mai noi din Asia, cum ar fi trupa BTS. Există o mulțime de fani de culoare în prezent, iar asta este foarte, foarte cool. Așadar, cred că este o subcultură care încă nu a fost explorată și care are ceva foarte dulce, cum este și chimia dintre mine și Tawny, cu care sunt deja sunt foarte bun prieten. Așa că a fost ceva special să văd acel fir narativ derulându-se și abia aștept să-l urmăresc mai departe.

INTERVIEVATOR: Și tatăl dumneavoastră are un rol în acest serial, nu-i așa?
JIMMY: Da. Oh, Doamne! Tatăl meu, adevăratul meu tată din viața reală, are rolul omologului lui John Malkovich în serial. Așa că, tată, poți să-mi mulțumești. Joacă rolul omologului chinez al lui John Malkovich, pe nume dr. Zhang. Tocmai a avut ieri prima zi de filmări. Se distrează grozav. I-am avertizat anterior pe John, pe Steve și pe Ben. Le-am zis: „Băieți, ca să știți, va dori să facă un selfie cu voi, OK? E în regulă pentru voi?” Apoi John a răspuns ceva de genul: „Oh, nu, nu, nu. O să-l rugăm noi pe el să facă un selfie cu noi.” Așa că toată lumea îl iubește pe tata, iar el se distrează grozav. Sincer, este un mare actor, așa că a fost ceva foarte special să joc alături de el. A mai jucat rolul tatălui meu într-un film intitulat Ziua Patrioților. Mereu încerc să-i obțin roluri și cred că la Hollywood există numai vreo trei actori asiatici bătrâni care lucrează. Acum, Richard este pe cale să devină al patrulea membru și, poate, cel mai bun al grupului.

INTERVIEVATOR: Aveți vreo amintire preferată din timpul filmărilor de până acum?
JIMMY: Până acum, scena mea preferată este cea în care eu și Tawny, respectiv Chan și Angela, ne aflăm într-o mașină, iar eu o aduc de la oftalmolog. Ea tocmai a avut o intervenție chirurgicală prin tehnica LASIK, nu poate vedea mai nimic și amândoi dansăm sincronizat pe ritmuri de K-pop, făcând exact aceleași mișcări. Am avut un coregraf extraordinar în acea zi. Dansăm pe o piesă de la Aces of Angels, care este o trupă K-pop grozavă. A fost atât de amuzant să învățăm mișcările! A fost extrem de simpatic și ne-am distrat grozav când învățam coregrafia. Sper că va prinde și poate oamenii se vor costuma în Changela de Halloween. Deja ne-am gândit la asta. #Changela, pentru că Changela reprezintă schimbarea. Oh, este grozav. Serios, prieteni.

INTERVIEVATOR: Când va curge genericul de final la sfârșitul primului sezon din Forța Spațială, ce sperați că va simți publicul și cu ce sperați să rămână din acest serial?
JIMMY: Personajul lui Steve și cel al lui John sunt atât de diferite! Unul este general de armată și celălalt este om de știință și, într-o oarecare măsură, un pacifist, dar, în același timp, amândoi trec prin momente de provocare și există destule suișuri și coborâșuri. Asta demonstrează că două lumi diferite își pot uni forțele și pot lucra împreună pentru binele comun, dar cu destule momente de comedie și satiră pe parcurs. De fapt, sper că serialul va prinde și că oamenii se vor distra. Despre asta este vorba în acest serial. Este un serial foarte amuzant și, până la urmă, asta înseamnă divertismentul. Sper ca oamenii să-l vizioneze și sper ca noi să lucrăm pentru voi la acest serial vreme de mulți ani de acum înainte.

Jimmy O. Yang este un actor și comediant (stand-up) pe care l-am văzut pe micul ecran în rolul lui Jian-Yang în serialul Silicon Valley și în rolul lui Bernard Tai în Crazy Rich Asians, respectiv în rolul lui Dun Meng în Patriots Day, ambele filme putând fi (re)văzute pe Netflix.

Așadar, pe Jimmy O. Yang îl puteți vedea în rolul dr. Chan Kaifang în Space Force, acum, pe Netlfix.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.