Ascultă acest articol


“… mașini avem Lamborghini, Bentley, BMW, Mercedes şi cam tot ce ţine de lumea GT.

Gen: Racing

Lansare: 26 iunie 2020

Studio: 505 Games

Distribuitor: Best Distribution

Platforme: Playstation 4, Xbox One

Clasificare: 3+

Sinopsis:

Assetto Corsa Competizione este noul joc oficial GT World Challenge pentru PlayStation 4 şi Xbox One. Având la dispoziţie 24 maşini licenţiate şi 11 circuite ale campionatului GT3, piloţii vor putea concura în modurile Sprint, Endurance şi Spa 24 Hours atât în single-player cât şi multiplayer. KUNOS Simlazioni sunt maeştri în recrearea simulatoarelor de curse autentice, oferind un nou standard de realism cu condiţii meteorologice fotorealiste, curse pe timp de noapte şi animaţii motion capture.

Recenzie:

Cea mai nouă lansare, care măreşte catalogul de jocuri cu maşini al consolei PS4, este un joc pe care mulţi gameri îl cunoşteau deja, ASETTO CORSA COMPETIZIONE. Situat între simulator de curse şi joc cu maşini de tip arcade, Asetto Corsa Competizione străluceşte pe partea de opţiuni şi posibilităţi.

Cu un meniu foarte clar diferitele moduri de joc pot intimida la început. Conţinutul este stufos şi nu lasă de dorit. Cu moduri precum “Championship” sau “Career” ai conţinut competitiv cât mai aproape de un story posibil în ceea ce vine a fi un simplu joc de curse GT. Modurile de joc Multiplayer şi Single Player sunt şi ele prezente, iar recomandarea mea principală este să se încerce câteva curse de Single Player unde opţiunile se pot modifica pentru fiecare cursă.

Pe partea de gameplay, să continui idea de sus, jocul este foarte amplu. De la opţiuni care fac cursele mai arcade până la cele mai hardcore variante posibile, jocul îţi permite să alegi, vorbim aici în continuare de Single Player, de la Beginner la Pro, chiar şi costum, tot ce ţine de realism. De la daunele maşinii, la consumul de pneuri şi combustibil, temperatura frânelor chiar şi câte seturi de schimburi la roţi să ai. Vremea se poate şi ea modifica, de la senin până la furtună, cu alte opţiuni de variaţie. Sunt chiar două perioade de concurs pentru care poţi opta, 2018 sau 2019, împreună cu nişte circuite populare şi câteva blocate. Pe partea maşinilor variază echipele după anul în care au fost unite iar ca mărci de maşini, de reţinut sunt acele maşini de curse GT, avem Lamborghini, Bentley, BMW, Mercedes şi cam tot ce ţine de lumea GT.

Ca aspecte tehnice ale gameplay-ului propriu zis, după cum ziceam, jocul se situează undeva între un simulator de curse, ca de exemplu popularul Grand Turismo de pe PS4 și un joc de curse arcade. Nu este greu de învăţat însă este greu de perfecţionat. Maşinile se simt lipite de asfalt, curbele se iau la viteza mică, iar porţiunile de pista drepte sunt avantajul cu care ori câştigi distanta ori te ţi aproape de cel din faţa ta pentru a-l depăşii la momentul potrivit. Nu este cel mai solicitant gameplay, dar câteva momente te pot face să pierzi cursa dacă nu eşti atent.

În schimb pe partea grafică jocul nu excelează. Nu zic că este urât din punct de vedere grafic sub nici o formă, dar nici nu face ceva să zici că este spectaculos. Stresează consola (PS4 Pro în cazul nostru) fără dar şi poate, dar cam atât. Design-ul maşinilor este foarte bun, însă dacă joci din interiorul maşinii vei observa câteva animaţii, ca cea de volan, că nu e chiar cele mai finisate. Pistele în schimb sunt destul de aproape de realitate. Jocurile de maşini care au curse în circuit închis tind să nu fie cele mai interesante grafic căci scopul lor nu este acesta. A.C.C. cade în acelaşi sac cu celelalte simulatoare de racing însă avantajul este că peste grafica care nu iese în evidenţă, are un atu important… sunetul!

La partea de sound design parcă s-a oferit mai multă atenţie. Acesta este unul din cazurile alea speciale în care nu o să comentez cât de mişto este muzica, chiar nici nu ştiu dacă are muzică mai departe de meniul principal, dar sunetul este copleşitor de bun. Este aportul de realism care compensează atât gameplay-ul, sau poate chiar îl îmbunătățește, dar şi pentru grafica care nu se evidenţiază. Când vorbim de sunet vorbim de sunetul mașinilor și de tot ce ţine de curbe, cauciucuri, ieşit pe iarbă și până la combinaţia de sunet de viteză cu motorul turat, în linie dreaptă. Este dată o atenţie specială acestui aspect şi asta cred că face că jocul să fie interesant.

Dacă ești în căutare pentru a-ți mări colecţia de jocuri tip racing sau vrei să încerci ceva nou pe genul de curse, Asetto Corsa Competizione este o opţiune bună şi o alternativă interesantă în special în perioada asta când nu a mai ieşit nimic racing și sunt șanse ca jocul să fie pe placul pasionaţilor de GT.

Assetto Corsa Competitione îl găsiți din 26 iunie în format retail pentru PlayStation 4, și Xbox One pe Gameshop și digital în PlayStation Store și Microsoft Store.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.