Deși, anul acesta, ne vom vedea într-o formulă ușor diferită, fiind prima dată în istoria festivalului când am amânat întâlnirea noastră din iunie, am pregătit pentru voi o serie de surprize. Astfel, #BIFF2020 se va desfășura exclusiv în locații outdoor – Cinema Muzeul Țăranului Român, Grădina cu Filme – Cinema & More a Creart din București și Opera Comică pentru Copii – în perioada  27 August – 3 Septembrie.

Secțiunile festivalului vă sunt cunoscute deja, datorită edițiilor trecute, la care adăugăm Socially United in Cinema.

  • Competiția Oficială propune filme noi și îndrăznețe ce vor fi evaluate, pentru prima dată în istoria BIFF, de un juriu 100% românesc format din personalități marcante din lumea cinematografiei locale.

  • Panorama cuprinde cele mai de succes filme care aparțin unor regizori consacrați, fiind premiate în festivaluri internaționale din anul 2019 – 2020 (Berlinale, Cannes, Mostra Veneţiană)

  • Films 4 kids, în colaborare cu Opera Comică pentru Copii: filme alese special pentru copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 16 ani. Secțiunea cuprinde și alte activități de educare și cunoaștere cinematografică.

  • „Focus on South Coreea”, secțiune sprijinită de Ambasada Republicii Coreea în România și KOFIC (Korean Film Council)

  • Socially United in Cinema curatoriată de Cristina Cepraga, realizată în premieră în România, aduce în vizorul publicului pasionat și consumator de film de artă, o viziune de unitate, care nu ține cont de diferențele etnice, de culoare, religie sau status social, ci de pasiunea pentru artă și umanitate. Cu această ocazie va fi organizată o masă rotundă via internet, în care publicul va putea interacționa și dezbate tematicile sociale ale filmelor propuse, direct cu creatorii acestora.

În vederea desfășurării evenimentului în condiții de siguranță, BIFF va implementa normele stabilite de autorități și apelează la cooperarea participanților la festival.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.