Ascultă acest articol

Planurile pentru vara aceasta trebuie să includă și o vizită la Grădina de vară Cinemascop, din Eforie Sud! De ce? Pentru că evenimentele culturale nu trebuie fie limitate la a se desfășura în orașele mari, iar vizionarea unui film, spre exemplu, în serile de vară petrecute la mare, este întotdeauna o activitate binevenită. De aceea proiectul Eforie Colorat oferă alternative de petrecere a timpului liber la mare, în grădina de vară din Eforie Sud, zilnic, până pe 12 septembrie 2021.

Pe strada Tudor Vladimirescu din Eforie Sud vă întâmpină grădina de vară construită în anii 1960, închisă în 2004 și redeschisă publicului în 2018. Din stradă puteți observa două picturi murale, iar odată ce intrați pe poarta grădinii aveți de ales din numeroase activități. Săptămânal, programul aduce proiecții de film, expoziții de fotografie și de artă, concerte, teatru, o bibliotecă pop-up, un colț VR, face painting, un food truck cu mâncare delicioasă și multă voie bună. Pentru a fi la curent cu activitatea desfășurată, puteți urmări paginile de Facebook și Instagram ale Eforie Colorat.

În perioada următoare, organizatorii au pregătit două expoziții ce prezintă femei remarcabile care au schimbat lumea în care trăim, dar care nu sunt, poate, atât de cunoscute pe cât ar merita. Institutul Polonez a adus la Eforie Colorat expoziția „Poloneze și românce care au schimbat lumea”, iar Centrul Ceh București va prezenta expoziția „Eroinele”, disponibilă până pe 11 iulie. La categoria expoziții intră și cea din white cube-ul amplasat în incinta grădinii, E T A J on wheels, ce va prezenta mai mulți artiști contemporani români, de-a lungul verii. Până pe 18 iulie veți putea vizita expoziția „Bună ziua, cred ca nu m-ați înțeles”, a artistei Raluca Ilaria Demetrescu.

Pe lângă cele menționate, în grădină vă mai așteaptă o bibliotecă oferită de EDUCAB și EDUCAB România, ce este, în acest context, singura bibliotecă disponibilă în orașul Eforie. Nu trebuie ratat colțul dedicat experiențelor în realitatea virtuală, powered by Loop Virtual Reality Solutions.

În plus, ziua de 3 iulie este una specială, deoarece atunci va avea loc gala oficială de deschidere a proiectului Eforie Colorat. Veți putea participa la un concert de muzică electronică susținut de Bubblegun, viziona filmul românesc „Filantropica”, iar colțul VR vine cu o transpunere a magiei teatrului în tehnologie VR360, oferind publicului oportunitatea de a viziona, cu ajutorul ochelarilor VR, primele episoade din spectacolele „Zbor deasupra unui cuib de cuci” (r. Eugen Gyemant) și „Jocuri în curtea din spate” (r. Diana Mititelu).

Grădina de vară este deschisă zilnic, începând cu orele 18:00, iar proiecțiile de film sunt atât cu intrare liberă, cât și cu bilet, ce poate fi achiziționat de pe platforma Eventbook. Sponsorul principal, Kaufland România, face ca spațiul să fie plin de culoare, în ton cu numele proiectului. Evenimentul se desfășoară în conformitate cu regulile impuse de prevenirea răspândirii și contaminării cu Covid-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.