Ascultă acest articol


În fiecare zi de miercuri, de la ora 21:00, în perioada 5 August – 23 Septembrie 2020, Happy Cinema și Caro Cultura vă invită să vizionați documentare despre artă în aer liber la Hotelul Caro (Blvd. Barbu Vacarescu, 164A, Bucuresti). Biletele se pot achita exclusiv online și costă 26 de lei.

În luna august puteți viziona:

5 august: Hermitage: The Power of Art
Produs în colaborare cu Muzeul din Sankt Petersburg care dă și numele documentarului, Hermitage: The Power of Art prezintă poveștile și evenimentele care s-au petrecut pe coridoarele muzeului și pe străzile orașului: de la înființarea sa de către Petru cel Mare la splendoarea din timpul Ecaterinei cea Mare, de la triumful lui Alexandru I împotriva lui Napoleon, la revoluția din 1917 și până în prezent.

12 august: Frida. Viva la Vida
Filmul evidențiază cele două părți ale spiritului Fridei Kahlo: pe de o parte artistul revoluționar, pionier al feminismului contemporan, iar pe de altă parte, ființa umană, victimă a trupului ei chinuit și a unei relații chinuite.

Cu Asia Argento ca narator, cele două fețe ale artistului vor fi dezvăluite, urmărind un fir comun format din cuvintele proprii ale lui Frida: scrisori, jurnale și confesiuni private. Filmul alternează interviuri, cu documente originale, reconstrucții captivante și picturile proprii ale lui Frida Kahlo, păstrate în unele dintre cele mai uimitoare muzee din Mexic.

19 august: Klimt & Schiele – Eros și Psyche
Un film eveniment despre scandaluri, vise și obsesii în Epoca de Aur a Vienei. O călătorie fascinantă prin Viena lui Klimt și Schiele. “Klimt & Schiele – Eros și Psyche” este conceput pentru a ghida spectatorul prin sălile Muzeelor Albertina, Belvedere, Muzeul de Istoria Artei (Kunsthistorisches), Muzeul Leopold, Muzeul Sigmund Freud și Muzeul Vienei.

26 august: Gauguin în Tahiti. Paradisul pierdut
În 1891 Gauguin pleacă din Marsilia spre Pacific. Este începutul unei călătorii spre esența vieții și a artei, care îl va face pe Gauguin unul dintre cei mai mari pictori moderni.

“Gauguin în Tahiti. Paradisul Pierdut” ne va conduce în Polinezia franceză, în Insulele Tahiti și Marchize pentru a vedea peisajele care l-au inspirat, în mijlocul localnicilor pe care Gauguin îi iubea, pe urmele unei povești care a devenit legendă, în locurile unde a construit case din bambus și frunze, unde a descoperit lumina și culorile ce i-au schimbat pictura pentru totdeauna, dar și senzualitatea dezinhibată a femeilor indigene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.