Josette Simon (Wonder Woman) se alătură distribuției noului sezon Absentia/”Absența” care va avea premiera joi seara, de la ora 23.00 pe AXN.

Josette Simon este “Rowena Kincade”, fost instructor la Quantico cu o carieră în serviciile de informații MI5 și MI6. Cu ani în urmă, a văzut ceva în Emily și a urmărit-o de atunci, însă este neclar dacă este prietenă sau dușman, deoarece Rowena nu își ține și joacă cărțile la vedere.

Josette Simon în Sezonul 3 din Absența

Întrebare: Ce înseamnă pentru tine să faci parte din serialul Absența?
Josette Simon: Sunt foarte fericită să fac parte din acest proiect. Am vizionat primele două sezoane și mi-au plăcut foarte mult și, sunt la fel de curioasă precum fanii serialului să văd ce se va întâmpla cu Emily și Nick și cu ceilalți. Sunt extrem de încântată să fac parte din sezonul trei.

Î: Cum te-au primit colegii?
Josette: Când am ajuns pentru prima dată pe platou, a fost minunat, deoarece uneori oamenii care au mai lucrat împreună sunt foarte obișnuiți unul cu celălalt, deja se cunosc bine, și tu vii ca un personaj nou … Însă m-au primit cu brațele deschise, a fost o plăcere să lucrez cu ei, foarte calzi, deschiși, o plăcere să îi ai ca parteneri. Toată echipa, de altfel, a fost minunată.

Î: Spune-ne mai multe – cine este Rowena Kincade?
Josette: Rowena este un personaj grozav, pentru că ea este una dintre acele persoane despre care nu prea știi de ce parte se află. Nu îți dai seama dacă este un personaj bun sau rău, sau ascunde ceva, sau este cine spune că este. Țe ține mereu în suspans, te face să ghicești, să-ți pui întrebări. Mai mult, este incredibil de capabilă, super inteligentă, foarte bună în ceea ce face. Însă, chiar și cu Emily – deși au un trecut comun, a fost mentorul ei și acum se reîntâlnesc – tot nu știi dacă poate fi de încredere. Este foarte greu de intuit dacă face un joc ciudat, ale cărui reguli nu le-am înțeles până acum. E intrigantă.

Î: Poți să ne descrii noul sezon în trei cuvinte
Josette: Cred că cel de-al treilea sezon continuă să dezvolte poveștile din sezoanele anterioare. O vom vedea pe Emily cum iese dintr-un fel de ceață care a învăluit-o în primul sezon, când nu știa cine este. În acest sezon vom avea mai mult sentimentul că Emily își recapătă puterea și dinamismul. Astfel, vom vedea mai în profunzime ce tip de persoană este, mai ales din interacțiunea cu Rowena. Cele două formează un duo puternic, dinamic, incredibil de incitant, precum un joc de-a șoarecele și pisica, însă ambele la fel de energice. Amândouă sunt minunate în felul lor și va fi foarte plăcut să o vedeți pe Emily cum renaște, cu energie și cu un scop. Iar Rowena a contribuit la formarea ei, i-a fost mentor și cumva, cred că multe din trăsăturile care ies la suprafață acum în Emily i-au fost insuflate de Rowena în trecut. Nu știm exact care a fost trecutul lor, dar va fi un element care va stârni curiozitate. De unde vine această persoană, care a fost dinamica dintre cele două? Va fi super interesant. Deci un sezon trei puternic, dinamic și foarte intens.

Î: Cum a fost să lucrezi cu Stana?
Josette: Prima dată când am cunoscut-o pe Stana a fost la repetiție. Ne-am întâlnit pentru a citi scenariul și a intra în profunzimea personajelor cu regizoarea noastră, Kasia. Ceea ce a fost minunat pentru că nu ai întotdeauna ocazia să faci asta. Astfel am ajuns să experimentez diferite părți ale Stanei – actrița din rolul principal și una dintre producătoarele serialului. În calitate de colege, am vorbit, am făcut schimb de idei. Am avut o înțelegere instinctivă a relației dintre cele două – Emily și Rowena – și ce ne-am dorit să obținem și a fost incredibil de satisfăcător. Și când am terminat repetițiile și discuțiile noastre, așteptam cu nerăbdare să filmez acele scene.

Î: Care a fost cea mai grea scenă de filmat?
Josette: Prima scenă a Rowenei este pe o motocicletă, făcând câteva mișcări destul de dinamice. Mi-aș fi dorit să le fac eu, dar nu s-a putut din motive de siguranță. Dar nu îți dai seama cine este, dacă este femeie sau bărbat, până nu își dă casca jos. Ceea ce a fost incitant, de aceea cred că cele mai dificile aspecte au fost cele legate de nuanțe și subtilități, nu secvențe evidente. Au fost atât de multe lucruri de sugerat – cine este, care este relația ei cu Emily, ce urmărește și ce dorește să obțină de la Emily, dacă este o persoană de încredere sau o va trăda. Așadar, este destul de dificil să atingem acel nivel de subtilitate și, în același timp, să sugerăm povestea din spate, relația mai profundă care să dezvăluie indicii despre cele două. Să oferi detalii, dar nu prea multe. Ai întotdeauna această întrebare – ce se întâmplă? Chiar a vrut să spună asta? Există vreun pericol? În prima scenă de interior, Rowena pune o armă pe masă. Pleacă și se întoarce, dar arma, știi, este aproape radioactivă. Ai impresia că în orice moment ar putea să o ia și să o împuște pe Emily, fiind fermecătoare în același timp. Și este întotdeauna această incertitudine, așa că cel mai greu a fost să mențin acel echilibru – să fie clar ce tip de personaj este, dar să nu dezvălui prea mult.

Î: Pe cine ai vedea să se alăture distribuției din Absența?
Josette: Pe cine aș alege? Pe cine aș alege? Aș alege-o pe Helen Mirren.

Î: Cum ți se pare ideea unui film Absența? Ai accepta?
Josette: O, da! Cu siguranță, mi se pare o idee foarte bună.

Î: Care ar fi finalul perfect pentru Rowena Kincade?
Josette: Finalul perfect pentru Rowena ca personaj ar fi unul misterios … Tocmai am făcut un exercițiu de a ne menține respirația. Așadar, mi-ar plăcea destul de mult ca Rowena să facă diving fără oxigen sau poate ceva cu multă viteză – un fel de urmărire a la James Bond și apoi să se arunce de pe o stâncă și să o vedem cum își ține respirația în timp ce se scufundă din ce în ce mai adânc. Fără să știi ce se va întâmpla cu ea.

Josette Simon este “Rowena Kincade” în sezonul 3 din Absentia/Absența” care va avea premiera joi seara, de la ora 23.00 pe AXN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.