Watch Dogs: Legion deschide sezonul de lansări mari de la șfârșit de an, propunând o formulă nouă de open-world care îți permite să joci ca orice personaj existent în lumea jocului. De data aceasta nu ne mai aflăm într-un oraș american ci într-unul din cele mai iconice orașe europene – Londra.

Voi reveni luna viitoare cu impresii finale despre joc după ce îl voi termina, însă acum în pragul lansării aștern aici câteva impresii din primele ore de joacă în care în mare parte m-am lăsat furat de peisaj și obiective secundare.

Noua destinație de operațiuni DedSec este una mai exotică pentru mine chiar și decât numeroasele locații tropicale din alte jocuri open-world pentru că această Londră este pe atât de aproape de realitate pe cât este și de stilizată pentru viitorul apropiat pe care îl propune jocul. Mi-a luat ceva timp să mă obișnuiesc cu ideea de a conduce pe partea dreaptă. Orașul este plin de viață și fiecare cartier are propria personalitate și paletă de culori.

NPC-urile nu prea mai pot fi numite NPC (Non Playable Character) în sensul clasic din moment ce majoritatea dintre ele sunt jucabile odată ce le recrutezi în echipa DedSec. Profilele nu mai sunt pur și simplu de umplutură sau de amuzament. Când scanezi o persoană de pe stradă primești informații despre ce talente dispune pentru a ajuta Rezistența. Un om de serviciu se poate ascunde instant de urmăritori făcându-se că face curățenie sau un șantierist poate chema și folosi o dronă utilitară cu care poți transporta lucruri (sau pe tine însuți). Pe parcursul poveștii apar situații în care obligatoriu trebuie să găsești anumite talente în londonezi, însă în general ai libertate în abordarea misiunilor.

Povestea jocului poate fi jucată cu opțiunea de Permadeath aplicată, ceea ce înseamnă că personajele pe care le pierzi nu pot fi recuperate iar jocul se poate termina când nu mai ai niciun agent activ. Chiar și cu permadeath off, dacă o dai în bară cu misiunea de recrutare a unui potențial agent acesta nu va mai avea încredere în DedSec. Ai putea să faci un upgrade al bazei de date care să-ți permită să accesezi mai multe informații despre viața personală a individului vizat. Sau ai putea să cauți pe altcineva în orașul aglomerat. De obicei, ca să-i convingi să ți se alăture trebuie să-i ajuți să scape de datorii la mafie sau să investighezi anumite nedreptăți care i s-au făcut.

Mi-ar fi plăcut să am posibilitatea de a salva manual jocul pentru a încerca diferite configurații pentru unele misiuni sau să pot reîncerca un obiectiv de recrutare pe care aș fi ținut morțiș să-l îndeplinesc. Pe de altă parte înțeleg totuși că ar dăuna puțin atmosferii.

Londra din Watch Dogs: Legion este distractivă de explorat nu numai datorită personajelor pestrițe întâlnite. Mașinile arată interesant cu aspectul lor futuristic și au posibilitatea de pilot automat. Adică îți poți seta un waypoint pe hartă și să privești cum ești plimbat regulamentar până la destinație cât ești ocupat să mănânci și să lași controller-ul deoparte. Mi se pare că este o funcție foarte utilă pentru cei care vor să facă multitasking și se potrivește universului hackuibil Watch Dogs.

La multe prezentări anterioare pe care le-am văzut mi s-a părut că grafica lasă de dorit, însă varianta finală arată în sfârșit bine. Personajele nu au un aspect incredibil dar orașul arată mai mult decât decent și este o plăcere să te plimbi de colo-colo. Abia aștept să văd cum arată și pe next-gen și sper că timpii de încărcare vor fi aproape inexistenți pe noile SSD-uri.

Hack-urile pe care le-am realizat până acum sunt cam aceleași ca în jocurile predecesoare, ce se simte în schimb mai nou este accesibilitatea și mai rapidă a acțiunilor. Ceea ce îmi amintește că singurul aspect care mi se pare tras de păr în Legion este că se presupune că brusc este incredibil de ușor să înveți să fi hacker din moment ce poți convinge aproape pe oricine să ți se alăture în gruparea DedSec.

Acestea fiind spuse, abia aștept să am din nou acces la consola mea și să revin în Londra, fiindcă, surprinzător chiar și pentru mine, noul Watch Dogs e genul de joc la care mă gândesc când sunt la job și abia aștept să intru din nou în el.

Până ne vom auzi cu recenzia finală în cursul lunii viitoare, vă las să admirați 2x 10 minute de gameplay din Watch Dogs: Legion:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.