Ascultă acest articol

Negrul este culoarea gamerilor. Popularitatea acestei culori, în acest domeniu, este în creștere… DAR completat de o pată de culoare care diferențiază și personalizează jucătorii între ei. Acea pată de culoare este suportul RGB al perifericelor, accesoriilor și componetelor gamerilor de PC (și nu numai). Cu ajutorul RGB-ului poți asorta totul folosind culoarea ta preferată, sau pur și simplu poți opta la culorile dinamice folosind diferite preset-uri.

Aqirys – un producător care ma impresionat prin produsele sale și care este într-o continuă ascendență și pe piața din România ne-a oferit posibilitatea să testăm și un mouse pad de gaming. După ce am testat carcase, căști și ventilatoare și ne-au convins toate, e rândul să intrăm și în domeniul “șoarecilor” de gaming și testăm mouse pad-ul de gaming Aqirys Eclipse RGB (Medium), după care vom testa și patru rozătoare! Dar să începem cu mouse pad-ul.

Pachet

După cum ați dedus și din titlu, mouse-pad-urile Aqirys Eclipse vin în mai multe dimensiuni: Medium, Mini și Extra Large, iar noi îl avem în pachet pe cel Medium care vine într-o cutie lungă de carton în combinație de culori albastru și negru, pe laturile din față și din spate (negre) având atât imagini cu mouse pad-ul și informații despre dimensiunile sale, cât și mențiuni despre feature-urile incluse și codurile de bare aferente.

Pe celelalte două laturi avem o imagine de aproape cu mouse pad-ul (negru), respectiv specificațiile tehnice și alte informații despre produs (albastru). Peste tot este menționat și tag-ul specific seriei de gaming: All About Gaming și nu lipsesc nici numele produsului și logo-ul Aqirys.

În cutie găsim un mic ghiduleț de instalare, cablul USB și mouse pad-ul împăturit într-o pungă.

Aspect

Prima oară când am scos Eclipse din cutie și l-am pus pe biroul de teste mi-am dat seama că este dedicat celor care au ceva mai mult spațiu la stația lor de joacă, căci dimensiunile sunt, să zicem, generoase. Aspectul este atrăgător culoarea negru fiind aproape peste tot, imaginea abstractă cu logo-ul Aqirys pe centru fiind acea pată de culoare despre care vorbeam la introducere plus, bineînțeles banda RGB prezentă pe marginea game pad-ului. Din LED RGB este formată și sigla de pe micul panou de control din stânga sus.

La panoul de control se conectează cablul USB și avem și un buton de multi-control (apăsare scurtă și apăsare lungă) prin care se schimbă culorile și se închid/deschid. Dacă pe față se observă materialul textil, pe spate avem o suprafață de cauciuc maleabil, cele două fiind unite printr-o cusătură care prinde și acea bandă RGB.

Suprafața este mai mult decât generoasă pentru un mouse de gaming și este bună pentru cei care folosesc un DPI mai mic la mouse-ul lor.

Tehnic

După ce ne-am convins că aspectul abstract atrage privirile fiind ajutat și de LED-urile RGB, să vedem detaliile tehnice.

Dimensiunile Aqirys Eclipse M. sunt de 450 x 400 x 4mm și este realizat dintr-un material textil din microfibră cu un strat rezistent la apă aplicat și o bază cauciucată anti-alunecare pe partea care se așază pe birou. Este specificat și că tipul de suprafață este de Control și este recomandat pentru moușii cu setări mici și medii ale sensibilității.

Conectarea la PC/Mac se face prin cablul USB (USB 2.0) care are o lungime de 1.8 metri și este învelit în material textil, iar iluminarea 360° RGB se face în 7 culori și sunt disponibile 3 preset-uri de jocuri de lumini. Setările se fac fie prin aplicația dedicată Aqirys fie prin butonul de pe mouse pad.

Aqirys Eclipse are un aspect abstract atrăgător, iar tehnic vorbind, aduce câteva avantaje jucătorilor, dar să vedem cum se prezintă la teste.

Teste

După cum ziceam, suprafața Eclipse (măsura M.) este destul de generoasă pentru asta având nevoie de un spațiu măricel pe birou și nu pot decât să mă gândesc că este dedicat gamerilor care folosesc mouși cu setați la DPI mic. Bineînțeles, aici contează și rezoluția monitorului pe care folosești mouse-ul respectiv și mai important, rezoluția jocurilor pe care le joci. Un DPI mic pune mâna la muncă pe o rezoluție mare fiind nevoie să parcurgi distanțe mai măricele cu mouse-ul, aici spațiul oferit de game pad contând cel mai mult.

Dacă mouse pad-urile mici sunt pentru cei cu mouși cu DPI mare setat, iar cele mari și super-sized sunt practic și pentru mouse și pentru tastatură, mărimea M. mi se pare undeva la mijloc. Nu poți pune și tastatura și mouse-ul pe un game pad cu dimensiuni M decât dacă nu îți este incomod, dar probabil estetic va fi derutant la ochi.

Întorcându-ne la Eclipse-ul nostru, suprafața textilă e plăcută la atingere și are și acel aspect/imagine abstracte atrăgătoare și îmi place că Aqirys este atent la detalii precum cablurile învelite în materiale textile care cresc enduranța. Aspectul face ca mouse pad-ul să poată fi ușor de asortat cu alte accesorii, componente ale rig-ului din dotare, la acesta contribuind mult și suportul RGB, care are 7 culori disponibile și 3 preset-uri de animații (Breath, Neon, Wave) care se pot schimba rapid din butonașul de lângă fir, sau se pot face combinații cu ajutorul aplicației dedicate Aquirys Eclipse care se descarcă gratuit de pe pagina oficială a produsului și se instalează pe Mac/PC.

Partea care stă pe birou e făcută dintr-un material cauciucat anti-derapant și odată pus stă bine lipit, iar jocurile de lumini de pe margine sunt îndeajuns de puternice să iasă în evidență. Intensitatea lor o puteți controla din aplicație, iar din buton puteți comuta rapid între culori și preset-uri, o apăsare lungă oprind de tot luminițele. Este interesant de aflat cum va rezista în timp, știind că în general mouse pad-urile tind să se îndoaie la colțuri la folosire intensă. Acea cusătură de pe margine este destul de fină făcută și prinde exact banda LED-urilor și aici vine pus acel semn de întrebare despre rezistența în timp.

Am testat 4 mouși din portofoliul Aquirys pe acest mouse pad, toți cu DPI între 10.000 și 16.000, unul dintre ei fiind Wireless și s-au comportat minunat. Pentru o rezoluție 4K, un DPI de 16K este tocmai potrivit în navigare prin Windows 10, iar în jocuri ține mai mult de găsirea unei balanțe între DPI, greutatea mouse-ului și suprafața mouse pad-ului. Contează, de asemenea și ce jocuri joci, sensibilitatea mișcării cursorului fiind importantă atunci când joci, să spunem ceva de genul acțiune (first person, third person) sau strategie/RPG.

De asemenea, pe acest mouse pad am testat și alți mouși de la alți producători, inclusiv unul mic, pentru laptop-uri, și toți s-au comportat exact așa cum trebuie. Cei de gaming testați (2 la număr, unul dintre ei Wireless) cu ajutorul greutăților și a tipului de piciorușe de susținere (ceramică/plastic/silicon) și setările aferente, am obținut exact ceea ce-mi doream de la ei, utilizați pe Eclipse-ul nostru.

Recunosc că nu am testat să văd cum se comportă să verși lichide pe Eclipse – că este pomenit că este rezistent la așa ceva și din câte am utilizat mouse pad-ul pare să-și facă treaba bine deși măsura aceasta, Medium, este un pic prea mare pentru biroul personal fiind nevoit să las o parte din el să coboare pe marginea biroului pentru a nu sprijini unul din piciorușele tastaturii, dezechilibrând-o. Nu merg puse și tastatura și mouse-ul pe el, spațiul fiind totuși prea mic.

Un mic detaliu am observat, dacă sunteți stângaci și purtați ceas, sau dacă aveți o brățară pe mâna cu care folosiți mouse-ul este intersant de aflat dacă nu tocește în timp materialul textil al mouse pad-ului. Există cazuri în care, nu numai mouse pad-urile au de suferit din această cauză, dar și palm rest-urile, mai generoase ca dimensiuni, ale tastaturilor.

Ar fi fost interesant și un sistem de prindere al mouse-pad-ului rulat, sau un săculeț ceva, pentru ca gamerii să-l poată lua cu ei în rucsac și bineînțeles și includerea unei suprafețe de încărcare wireless a dispozitivelor mobile. Gândul fuge, de asemenea și la mouse pad-uri RGB wireless și posibilitatea de a sincroniza LED-urile cu alte componente și accesorii, dar mai este timp ca Aqirys să implementeze pe viitor aceste aspecte.

Concluzie

Aqirys Eclipse RGB are ca target un grup specific de gameri pe care-i va face cu siguranță fericiți prin calitatea materialelor folosite, suportul RGB și bineînțeles acel waterproof feature pentru că, să recunoaștem, mai vărsăm chestii atunci când ne prinde febra jocului. Rămâne ca aceștia să-și aleagă mărimea potrivită nevoilor lor gameristice și să se consemne că este recomandat pentru moușii cu setări mici și medii ale sensibilității.

Aqirys Eclipse RGB (Medium Size) se poate achiziționa la un preț de aproximativ 110lei.

Recenziile celor patru mouși de gaming Aqirys sunt și ele gata: Phoenix, Acrux, Orion și Polaris.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.