Ubisoft se pregăteşte să lanseze încă un joc free to play şi noi am avut ocazia să dăm o tură în Closed Beta. Dacă cu Hyper Scape cei de la Ubi şi-au băgat mâna în Battle Royal-uri cu Roller Champions încearcă terenul jocurilor sportive/competitive. Deşi Roller Champions, ca atare, nu există ca sport şi arată mai mult ca ceva din Alita: Battle Angel, cu echipamentul necesar probabil ar putea fi pus pe picioare sau, mă rog, pe role.

Este un joc destul de simplu, 3 contra 3 sau 2 contra 2, într-un circuit oval, ca la Nascar, se luptă pentru o minge pe care trebuie să o arunce într-un cerc pe perete după cel puţin o tură parcursă. Deci, trebuie să ai mingea în posesie şi să activezi toate checkpoint-urile unei ture. Cu cât mai multe ture faci cu mingea în posesia ta cu atât mai multe puncte vei obţine dacă reuşeşti să treci mingea prin cerc şi aici intervine nimeritul sau intercepţia rivalilor.

Sună a un joc de curse dar în care poţi să faci circuitul în ambele direcţii atâta timp cât activezi acele checkpoint-uri. Partea distractivă a jocului constă de fapt în momentele de înghesuială care se produc când cineva “scapă” mingea. Aici este unde se transformă dintr-un joc de curse într-unul de fotbal american pe role în care dacă ai fost dat la pământ şi ai pierdut mingea, meciul continuă. Acele momente de înghesuială apar datorită gameplay-ului, în care în ciuda lipsei de un boost, viteza o obţi un pic mai dificil prin forma nivelului și ceva ce se numeşte pump, cu toate că ai totuşi un buton de tackle. Din mers sau din săritură poţi lega maxim două tackle-uri, îmbrâncituri – să le spunem pe româneşte, dar la a doua te întinzi şi tu pe jos. Ai nevoie de ceva precizie, dar per total haosul face jocul mai distractiv.

E de încercat!

Dacă din punct de vedere grafic Roller Champions nu este ceva de lăudat, fiind un joc Free 2 Play care îşi va câştiga banii din ceva Pass-uri şi Cutii, factorii cheie sunt gameplay-ul şi distracţia. Este distractiv? Da. Meciurile sunt scurte, intri, te îmbrânceşti şi ieşi. Gameplay-ul este bun? În mare parte. Simt că ar merge ceva mai multă viteză. Chiar ar beneficia de un “unlock” sau ceva asemănător pentru viteză cu riscul de a strica jocul pentru unii. La fel ar beneficia şi de o variaţie de niveluri, poate cu ceva verticalitate, curbe si momente de coborâş. Dar cum ziceam, dacă cei doi factori – distracţie şi gameplay – sunt îndepliniţi, mai rămâne ultimul şi acela este preţul, iar atât timp cât jocul este gratis, triunghiul entertainment-ului zice că “E de încercat!”.

Roller Champions este dezvoltat de Ubisoft Montreal și va sosi pe PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Microsoft Windows și nu uitați că se află încă în Closed Beta și îl puteți testa și voi aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.