Studioul de gaming românesc Amber realizează în premieră o cifră de afaceri de peste 20 de milioane de dolari

Compania continuă să-și dezvolte birourile deschise în ultimul an la Botoșani, Guadalajara și Montreal

0
1003
Ascultă acest articol


Amber, compania dezvoltatoare de jocuri video cu capital 100% românesc, a depășit în 2020 pentru prima dată pragul de 20 de milioane de dolari, realizând o cifră de afaceri de 20,8 milioane de dolari (85 milioane de Lei). Suma reprezintă o creștere de 58% față de cifra obținută în 2019.

Creșterea susținută din ultimele 12-18 luni se datorează dezvoltării competențelor de producție integrală (“full game development”) cu specializări în multiple genuri de jocuri, integrării în Amber a două studiouri noi, Scorpius Games și KaraOkulta, respectiv deschiderii a trei noi birouri la Botoșani, Guadalajara și Montreal.

“Strategia de creștere a Amber din ultimii doi ani a avut ca obiective principale diversificarea serviciilor oferite și stabilirea prezenței în mai multe piețe. Ne-am dorit ca astfel să asigurăm sinergia operațională dorită de partenerii noștri, dar și o capacitate sporită de dezvoltare, pentru a putea livra servicii creative la cel mai înalt standard de calitate. Pentru a susține această creștere, Amber a investit în 2020 peste 1,5 milioane de dolari în dezvoltarea noilor studiouri, în atragerea de talente, în tehnologii interne noi și în produse originale”, a precizat Mihai Pohonțu, CEO Amber.

Deschiderea studioului din Guadalajara a adus Amber proiecte și clienți din piețe noi, capacitate de producție crescută, dar și posibilitatea de a stimula industria locală de game development. Deși a fost lansat inițial pentru proiecte de testare și artă, studioul din Mexic oferă în 2021 inclusiv servicii de programare și de game design. Dezvoltarea se reflectă și în numărul specialiștilor care lucrează în studioul din Guadalajara, în prezent fiind implicați în diferite proiecte peste 150 artiști, designeri, programatori și testeri.

Studioul din Botoșani, deschis la finalul lui 2019, a creat oportunități pentru tinerii din oraș și din regiune. Dacă în primele 12 luni de activitate studioul urma să atragă 30 de specialiști, datorită proiectelor tot mai numeroase, la finalul anului în studio lucrau deja peste 70 de oameni. Biroul își va diversifica serviciile și în zona de game design, începând ca din acest an să activeze o echipă dedicată acestei discipline, continuând totodată să exploreze și oportunitatea de a oferi servicii de artă pentru jocuri video. Pentru echipa din Botoșani, urmează mutarea într-un sediu mai mare corelat cu noul obiectiv pentru recrutarea de talent local în 2021: peste 150 de specialiști care să activeze în studioul din estul țării.

În Montreal, Amber continuă dezvoltarea unei noi linii de business pe zona de servicii de localizare si dezvoltare de produse, urmând să angajeze specialiști în toate disciplinele de dezvoltare.

“Expansiunea Amber va continua în ritm susținut și în perioada următoare. Ne uităm la oportunități noi atât în România, cât și în regiuni precum Europa de Est, Asia și America de Sud, oportunități care pot include deschiderea de studiouri noi, fuziuni și achiziții.“, a adăugat Mihai Pohonțu.

În cele șase birouri Amber situate la București, Botoșani, Los Angeles, San Francisco, Guadalajara și Montreal lucrează în total peste 700 de specialiști. În funcție de proiectele dezvoltate în fiecare studio, Amber caută talent pentru poziții de Art Directors, 2D și 3D artists, PC / Console Game Producers, PC / Console Programmers, Game Economy Designers sau Game Testers.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.